Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
Re: Goździk brodaty i ogrodowy
Powiedzcie mi czy to co wyszło z tego kapersa z Biedronki
to jest goździk?
Wydaje mi się, że jeśli jest to goździk - to raczej nie ten z obrazka, bo jakoś liście mi nie pasują. Natomiast zastanawiam się czy to może goździk brodaty, ale mam u siebie goździki brodate, bo siałam je dwa lata temu i mam je nadal w ogródku, ale liście według mnie się trochę różnią. Jeśli potwierdzicie, że to nie goździk to co to może być?
to jest goździk?
Wydaje mi się, że jeśli jest to goździk - to raczej nie ten z obrazka, bo jakoś liście mi nie pasują. Natomiast zastanawiam się czy to może goździk brodaty, ale mam u siebie goździki brodate, bo siałam je dwa lata temu i mam je nadal w ogródku, ale liście według mnie się trochę różnią. Jeśli potwierdzicie, że to nie goździk to co to może być?
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie się też wydaje, że to marcinki, przypomina też trochę odętkę albo floksa.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Dzięki dziewczyny - no to czekam jak zakwitnie, ale mam problem, bo posadziłam na przód nowej rabaty - jak myślicie przesadzić już teraz gdzieś z tyłu?
A swoją drogą to chyba szlag mnie trafi, bo to kolejny wybryk Biedr. (zamiast malw - wyszły mi łubiny, zamiast rozwaru - gipsówka, no i teraz goździki to też coś innego - zaraz idę przyjrzeć się moim floksom i niskim astrom, które kupiłam jesienią i już wychodzą z ziemi).
A swoją drogą to chyba szlag mnie trafi, bo to kolejny wybryk Biedr. (zamiast malw - wyszły mi łubiny, zamiast rozwaru - gipsówka, no i teraz goździki to też coś innego - zaraz idę przyjrzeć się moim floksom i niskim astrom, które kupiłam jesienią i już wychodzą z ziemi).
-
- 200p
- Od: 9 lip 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wygląda na marcinka.Jeżeli tak ,to przynajmniej u mnie jest to roślina bardzo inwazyjna.Zarasta mi cały ogród.Nasiona goździka brodatego bez problemu co roku są na AWN.
Pozdrawiam!!!
Tak podejrzewam, že to astry - anida i Viola K mnie uświadomiły. Natomiast jeśli chodzi o goździka brodatego to nie zależy mi na jego nasionach, bo pisałam, że go mam u siebie, bo siałam 2 lata temu.
Re: Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi w kwestii zakupów w marketach
Ja chyba po prostu jeszcze za słabo się znam, żeby ocenić dobrze jakość tego co kupuję - muszę metodą prób i błędów zdobyć wiedzę
Ja chyba po prostu jeszcze za słabo się znam, żeby ocenić dobrze jakość tego co kupuję - muszę metodą prób i błędów zdobyć wiedzę
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No to ja już wiem skąd mi się wziął ten czosnek którego nie sadziłam
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Koloman a podczas sadzenia nie zauważyłaś/eś że cebule nie wyglądają na tulipanowe ?? Przecież cebulki czosnków i tulipanów różnią się miedzy sobą i nie da się ich pomylić . Jak widać osoby, które nie są jeszcze za bardzo " w temacie" łatwo mogą się naciąć wierząc etykiecie .
Faktycznie "w temacie" jesteśmy jeszcze nie za bardzo bo ogródek mamy dopiero czwarty rok.
Poza tym kończył się termin sadzenia, lało jak z cebra, złapałem torebkę z cebulkami i nie przypatrując się im zbytnio popędziłem
do ogródka. No i wyszlo jak wyszło. Ale i te czosnki są ładne i radują oczy.
Poza tym kończył się termin sadzenia, lało jak z cebra, złapałem torebkę z cebulkami i nie przypatrując się im zbytnio popędziłem
do ogródka. No i wyszlo jak wyszło. Ale i te czosnki są ładne i radują oczy.
- firletka80
- 10p - Początkujący
- Od: 7 mar 2018, o 11:33
Byłam dzisiaj w Biedronce. Sprawdziłam na czytniku czy są przecenione cebulowe. I owszem, żadnej inf na regale a na czytniku cena mniejsza. Podobnie jesienią było. Nie wiem dlaczego nie wystawiają kartki z informacją o przecenienie. Z pewnością więcej by się sprzedało cebul a tak większość na zmarnowanie pójdzie. Wzięłam 6 paczek mieczykow. Cena 1,99 a premium 2,99.
Ale mam pytanie. Czy coś z tych cebul będzie? Czy można sądzić jeszcze lilie, mieczyki?
Ale mam pytanie. Czy coś z tych cebul będzie? Czy można sądzić jeszcze lilie, mieczyki?
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mieczyki na pewno można.
Pozdrawiam Anida