Storczyki Anusski
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam z powrotem!
Na wstępie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa :
Gelatynko, czemu OBI miałoby być niebezpieczne? To bardzo korzystnie wpływa na zdrowie - w końcu rośliny oczyszczają powietrze w domu
Bobi, może masz rację, bo coraz bardziej mi się podobają, jak na nie patrzę
AGNESS, mi jest bardzo szkoda straconych Na pewno jak kiedyś jeszcze takie znajdę, to sobie kupię Mam nadzieję, że u braciszka mojego kwiatuszka wszystko jest OK
Storczykowa, ja też nie chcę, żeby jakiemukolwiek storczykowi sie coś stało Ale może lepiej byłoby go popsikać jakimś ochronnym środkiem A poza tym jak się teraz miewa ten storczyk
Jeanne, niech Wam będzie - powiem, że są niezwykłe A na OBI zawsze przyjdzie pora...
PESTKA@, dziękuję Osłonki, to te, co pozostały po wcześniejszych storczykach A storczyki wybieram takie, jak to napisałaś, niespotykane, bo nie chcę, żeby mi kiedyś zabrakło miejsce na parapetach, a tak jest łatwiej coś wyeliminować i wybrać
Mala_MI, cieszę się :P Najnowszy kwiatek po rozwinięciu był jeszcze bardziej zielony, aż nie wierzyłam, że to ten sam storczyk
MarioTereso, tego drugiego też już wyrzuciłam i jednak chyba nie było sensu go psikać - odpadł liść sercowy i nic nie zostało oprócz korzeni oraz trochę czegoś podobnego, co pojawiło się na tym drugim chorym storczyku Ostatnio kupiłam w Parktikerze Rovral Flo i może jeszcze dzisiaj je popryskam
Elizabett-1977, mi się podoba taka choroba storczykowa
Mamba, dziękuję, starałam się A u moich podopiecznych wszystko OK
AnnaL, już przekazałam to mojemu nowemu storczykowi... i powiedział, że przydałoby mu się jeszcze jakieś towarzystwo
Miaaa, dzięki za wygrzebanie mojego wątku, bo trochę go zaniedbałam I oczywiście, za tyle miłych słów...
Moni;), taki był chyba zamiar "twórcy" tego kolorku
A teraz kilka aktualnych zdjeć moich storczyków. Przedtem jeszcze napiszę, że wszystkie rozwinęły swoje kwiatki. Niestety biały z różową obwódką zaczyna przekwitać - w ciagu dwóch dni odpadły mu już dwa kwiatki. Na szczęście reszta jako tako się trzyma. Teraz wspomniane fotki :
Na wstępie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa :
Gelatynko, czemu OBI miałoby być niebezpieczne? To bardzo korzystnie wpływa na zdrowie - w końcu rośliny oczyszczają powietrze w domu
Bobi, może masz rację, bo coraz bardziej mi się podobają, jak na nie patrzę
AGNESS, mi jest bardzo szkoda straconych Na pewno jak kiedyś jeszcze takie znajdę, to sobie kupię Mam nadzieję, że u braciszka mojego kwiatuszka wszystko jest OK
Storczykowa, ja też nie chcę, żeby jakiemukolwiek storczykowi sie coś stało Ale może lepiej byłoby go popsikać jakimś ochronnym środkiem A poza tym jak się teraz miewa ten storczyk
Jeanne, niech Wam będzie - powiem, że są niezwykłe A na OBI zawsze przyjdzie pora...
PESTKA@, dziękuję Osłonki, to te, co pozostały po wcześniejszych storczykach A storczyki wybieram takie, jak to napisałaś, niespotykane, bo nie chcę, żeby mi kiedyś zabrakło miejsce na parapetach, a tak jest łatwiej coś wyeliminować i wybrać
Mala_MI, cieszę się :P Najnowszy kwiatek po rozwinięciu był jeszcze bardziej zielony, aż nie wierzyłam, że to ten sam storczyk
MarioTereso, tego drugiego też już wyrzuciłam i jednak chyba nie było sensu go psikać - odpadł liść sercowy i nic nie zostało oprócz korzeni oraz trochę czegoś podobnego, co pojawiło się na tym drugim chorym storczyku Ostatnio kupiłam w Parktikerze Rovral Flo i może jeszcze dzisiaj je popryskam
Elizabett-1977, mi się podoba taka choroba storczykowa
Mamba, dziękuję, starałam się A u moich podopiecznych wszystko OK
AnnaL, już przekazałam to mojemu nowemu storczykowi... i powiedział, że przydałoby mu się jeszcze jakieś towarzystwo
Miaaa, dzięki za wygrzebanie mojego wątku, bo trochę go zaniedbałam I oczywiście, za tyle miłych słów...
Moni;), taki był chyba zamiar "twórcy" tego kolorku
A teraz kilka aktualnych zdjeć moich storczyków. Przedtem jeszcze napiszę, że wszystkie rozwinęły swoje kwiatki. Niestety biały z różową obwódką zaczyna przekwitać - w ciagu dwóch dni odpadły mu już dwa kwiatki. Na szczęście reszta jako tako się trzyma. Teraz wspomniane fotki :
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ten, co zgubił te 3 dolne liście jak twój? na razie na tych 3 się skończyło, pozostałe są na roślinie. ale ten Phal. ma bardzo słabe korzenie. nie wiem, czemu mu zwiędły. a środków nie mam, u mnie nie są dostępne.Storczykowa, ja też nie chcę, żeby jakiemukolwiek storczykowi się coś stało Ale może lepiej byłoby go popsikać jakimś ochronnym środkiem A poza tym jak się teraz miewa ten storczyk
a ty masz piękne storczyki. wszystkie 3 są piękne. nie masz dużo, ale za to wszystkie oryginalne i ciekawe. ja czekam na wystawy (w kwietniu będzie wystawa storczyków, później pewnie będzie kwiatów) i mam nadzieję, że znajdę moje wymarzone storczyki.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Dzięki wszystkim za odwiedziny w moim wątku, nie tylko tym, którzy pozostawili po sobie ślad
Agar, no to teraz będziesz chyba musiała na takiego zapolować
Menia, ja bym chętnie im coś dodała... - przede wszystkim nowego przyjaciela
Storczykowa, życzę powodzenia Prędzej czy później, może w najmniej oczekiwanym momencie, natrafisz na swoje wymarzone ;:228
Agar, no to teraz będziesz chyba musiała na takiego zapolować
Menia, ja bym chętnie im coś dodała... - przede wszystkim nowego przyjaciela
Storczykowa, życzę powodzenia Prędzej czy później, może w najmniej oczekiwanym momencie, natrafisz na swoje wymarzone ;:228
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12