Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam z powrotem! ;:7
Na wstępie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa :wink: :

Gelatynko, czemu OBI miałoby być niebezpieczne? :roll: To bardzo korzystnie wpływa na zdrowie - w końcu rośliny oczyszczają powietrze w domu :lol:
Bobi, może masz rację, bo coraz bardziej mi się podobają, jak na nie patrzę :wink:
AGNESS, mi jest bardzo szkoda straconych :( Na pewno jak kiedyś jeszcze takie znajdę, to sobie kupię :wink: Mam nadzieję, że u braciszka mojego kwiatuszka wszystko jest OK :D
Storczykowa, ja też nie chcę, żeby jakiemukolwiek storczykowi sie coś stało :( Ale może lepiej byłoby go popsikać jakimś ochronnym środkiem :?: A poza tym jak się teraz miewa ten storczyk :?:
Jeanne, niech Wam będzie - powiem, że są niezwykłe :lol: A na OBI zawsze przyjdzie pora... :wink:
PESTKA@, dziękuję :oops: Osłonki, to te, co pozostały po wcześniejszych storczykach :wink: :( A storczyki wybieram takie, jak to napisałaś, niespotykane, bo nie chcę, żeby mi kiedyś zabrakło miejsce na parapetach, a tak jest łatwiej coś wyeliminować i wybrać :wink:
Mala_MI, cieszę się :P Najnowszy kwiatek po rozwinięciu był jeszcze bardziej zielony, aż nie wierzyłam, że to ten sam storczyk :shock:
MarioTereso, tego drugiego też już wyrzuciłam i jednak chyba nie było sensu go psikać - odpadł liść sercowy i nic nie zostało oprócz korzeni oraz trochę czegoś podobnego, co pojawiło się na tym drugim chorym storczyku :( Ostatnio kupiłam w Parktikerze Rovral Flo i może jeszcze dzisiaj je popryskam :wink:
Elizabett-1977, mi się podoba taka choroba storczykowa :lol:
Mamba, dziękuję, starałam się :oops: A u moich podopiecznych wszystko OK ;:198
AnnaL, już przekazałam to mojemu nowemu storczykowi... :roll: i powiedział, że przydałoby mu się jeszcze jakieś towarzystwo :lol:
Miaaa, dzięki za wygrzebanie mojego wątku, bo trochę go zaniedbałam :roll: I oczywiście, za tyle miłych słów... ;:171
Moni;), taki był chyba zamiar "twórcy" tego kolorku :)

A teraz kilka aktualnych zdjeć moich storczyków. Przedtem jeszcze napiszę, że wszystkie rozwinęły swoje kwiatki. Niestety biały z różową obwódką zaczyna przekwitać - w ciagu dwóch dni odpadły mu już dwa kwiatki. Na szczęście reszta jako tako się trzyma. Teraz wspomniane fotki :D :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42

Post »

Cudne są, zwłaszcza ten ostatni - marzenie :shock: :P
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Piękne, nic dodać nic ująć :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa, ja też nie chcę, żeby jakiemukolwiek storczykowi się coś stało Ale może lepiej byłoby go popsikać jakimś ochronnym środkiem A poza tym jak się teraz miewa ten storczyk
ten, co zgubił te 3 dolne liście jak twój? na razie na tych 3 się skończyło, pozostałe są na roślinie. ale ten Phal. ma bardzo słabe korzenie. nie wiem, czemu mu zwiędły. a środków nie mam, u mnie nie są dostępne.

a ty masz piękne storczyki. wszystkie 3 są piękne. nie masz dużo, ale za to wszystkie oryginalne i ciekawe. ja czekam na wystawy (w kwietniu będzie wystawa storczyków, później pewnie będzie kwiatów) i mam nadzieję, że znajdę moje wymarzone storczyki.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedziny w moim wątku, nie tylko tym, którzy pozostawili po sobie ślad :wink:

Agar, no to teraz będziesz chyba musiała na takiego zapolować ;:163
Menia, ja bym chętnie im coś dodała... - przede wszystkim nowego przyjaciela ;:191
Storczykowa, życzę powodzenia :wink: Prędzej czy później, może w najmniej oczekiwanym momencie, natrafisz na swoje wymarzone ;:228
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudeńka, faktycznie ktoś tu się pędzlem i farbami bawił :D
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Może jakiś artysta ;:122 postanowił się wypróbować w kwestii malowania żywych kwiatów, a nie tylko martwej natury :lol:
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Siedze przed kompem i patrze na twoje storczyki i tak to wyglada, mowa uciekla ;:111 ;:111 ;:111
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Aniu, piękne storczyki :) A ja nadal czekam na powiększenie kolekcji :twisted: Z Twoim szczęściem na pewno trafisz na jakiś ciekawy okaz :D
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Jolusiu, a co ja mogę powiedzieć o Twoich storczykach? :D Wszystkie są cudne... aż sama chciałabym mieć kilka z Twojej kolekcji ;:183
Mambo, dziękuję ;:180 Co do "kolekcji", to może niedługo się powiększy, bo dziś albo jutro mam zamiar pojechać do jakiegoś sklepu na "łowy" :lol:
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prześliczne są Twoje storczyki :D
Ten biały w różowe kropki jest niesamowity :lol:
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Aniu jakie Ty masz u siebie śliczności :shock: jestem pod WIELKIM wrażeniem .... mają takie niepowtarzalne kolorki i wzorki :D są śliczne!
Moja lista chciejstw również została powiekszona .... :lol:
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Piękne,zwłaszcza ten ostatni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”