Kostrzewy
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kostrzewy
Moje też wysiewałam z nasion, na początku małe rachityczne, potem jak wsadziłam do ziemi ruszyły z kopyta. Teraz to gęste kępy.
Ok to idę za waszą radą . Wysadze je jutro. Dużo dawalyscie piachu do podłoża ? Bo mam gliniastą glebę i tak myślę czy 60% piasku starczy i reszta normalnej ziemi
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2012, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja dawałam ponad 30% tak na oko.
Pozdrawiam Karolina
Zapraszam do mojego wątku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=58932" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego wątku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=58932" onclick="window.open(this.href);return false;
Steasi
a Twoje kostrzewy ile mają , bo słyszałam ze długo trzeba czekac aby uzyskały efekt kępki
a Twoje kostrzewy ile mają , bo słyszałam ze długo trzeba czekac aby uzyskały efekt kępki
Wsadziłam ale o ile były duże w kubeczkach , to w gruncie są ledwo widoczne aż się boję że moje dwa szkodniki ( psy) je zadepczą . Bo mają taki głupi nawyk siadać leżeć tam gdzie coś nowego posadzę . Ale jutro coś wymyśle i zabezpieczę.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Moim leci 3 sezon, chociaż już na następny rok po sianiu były kępkami. Pozdrawiam
No mam nadzieję że na wiosnę już będą gestę:)
Jeszcze się zapytam bo teraz jest dość mokro, więc zostawić je matce naturze czy podlewać dodatkowo ?
Jeszcze się zapytam bo teraz jest dość mokro, więc zostawić je matce naturze czy podlewać dodatkowo ?
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Jeśli jeszcze w doniczkach to podlewaj , a w gruncie to daj im spokój. To trawy, chyba najmocniejsza grupa roślin. Spokojnie dadzą sobie radę. Ja swoje podlewałam jak było naprawdę bardzo sucho.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 cze 2014, o 10:43
Re:
lila31 pisze:Ślicznie wygląda to zdjęcie.
Tylko bierz pod uwagę, że kostrzewa kwitnie (jak każda trawa), a potem trzeba obcinać, obrywać jej kwiatostany. Szalona robota.
Witam,
a czy mogę poobcinać kwitnące kłosy z kostrzewy? Jest ich tak dużo i są bardzo wysokie ze już się kładą i źle to wygląda.. A jest dopiero czerwiec. Proszę o porade.
- Mariusz_S
- Od: 18 lut 2008, o 01:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak, to nawet wskazane. Zaczną szybciej przyrastać.
Mariusz Surowiński
Poradnik o trawach
Poradnik o trawach
- danutka66
- 500p
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
A ja jestem rozczarowana.W pierwszych dwóch latach były istotnie ozdobą,zarówno kłosy jak i później po ich obcięciu sinozielone kępy.W tym roku po obcięciu zostały suche kępy starej trawy..tak mi się one właśnie widzą