Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rany koguta :shock: Pani kierowniczko!(tak określił Cię mój M)
Jakie cuda... padłam przy hibkach ;:60

Halinko, rozumiem, że 6,7 8 fotka to ta sama roslinka...tylko jaka????
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

empuza pisze:Rany koguta :shock: Pani kierowniczko!(tak określił Cię mój M)
Jakie cuda... padłam przy hibkach ;:60

Halinko, rozumiem, że 6,7 8 fotka to ta sama roslinka...tylko jaka????
To ziemniak (impomea)
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

niech mi ktoś powie jak oni to robią że im te hibki tak kwitną??? Mi kwitnie po jednym kwiatku dziennie mimo, że pąków masa. Jeden przekwita drugi zakwita - nigdy razem :evil:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Jest to wilec ziemniaczany batat tylko różnia się kolorem i kształtem liści.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja myślę ,że oni maja jakieś specjalistyczne nawozy którymi karmią kwiaty na pokaz.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

eukomis pisze:Gosiu ja myślę ,że oni maja jakieś specjalistyczne nawozy którymi karmią kwiaty na pokaz.
No właśnie, też tak myślałam. Szkoda bo tak pięknie wyglądają jak kwitną razem :roll: No niestety... to tak jak z moją bakopą. Kupiłam ją piękną, różową.... i co z tego. Kwitła jak ją kupiłam a teraz marniutko.... nawożę ją systematycznie podlewam 2 razy dziennie w te upały bo nie znosi suchości a ona i tak ma mnie w głębokim poważaniu :cry: Chyba jej przygadam i obrażę się - może poskutkuje :wink:
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Ja już na bakopę dawno sie 'obraziłam' :) Kupowałam różne, białe z większymi i mniejszymi kwiatkami, fioletowe, najczęściej sadzonki i sadziłam na różnych stanowiskach.
Sąsiadka kupiła dużą wyrośniętą, a teraz też kwitnie marniutko i takoż wygląda, rośnie od północy :? , ale inna ma na razie ładną dwukolorową fioletowo- białą posadzoną od wschodu.
Ona w połowie lata przestaje kwitnąć, nie lubi gorącego powietrza.Jesienią znów zaczyna i kwitnie do mrozów, a im chłodniej tym lepiej kwitnie :lol: , tylko, że nigdy nie udaje mi się jej 'przetrzymać' przez okres upałów, najczęściej zaleję ją za którymś razem i zwiędnie.Może gdzieś bardziej w cieniu by jej pasowało :?: Kiedyś gdzieś czytałam, że ważne są także w składzie ziemi do uprawy proporcje jakichś pierwiastków , a to chyba tylko ogrodnicy wiedzą jak to zrobić :roll:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie bakopa też nie chce rosnąć zawsze miałam taką marniutka i w tym roku nie sadziłam. A teraz kilka zdjęć z kwiatów balkonowych. kwiaty na balustradzie balkonu nie chcą rosną bo ciągle pada deszcz, zaczynają im gnić łodygi i kwiaty, a te wewnątrz balkonu przestają kwitnąć bo nie ma słoneczka.Jakby nie klematisy które kwitną cały czas to nie byłoby co pokazać.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, uwierz, że Twoj balkon wygląda naprawdę super po tych deszczach, burzach i wichurach... U mnie jedna porządna burza wystarczyła, żeby poszatkować surfinie i połamać begonie... :cry: Niech ta pogoda się już poprawi...
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

Halinko te Twoje powojniki ........ehhhh oczu nie mogę oderwać.
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

eukomis pisze: A teraz kilka zdjęć z kwiatów balkonowych. kwiaty na balustradzie balkonu nie chcą rosną bo ciągle pada deszcz, zaczynają im gnić łodygi i kwiaty, a te wewnątrz balkonu przestają kwitnąć bo nie ma słoneczka.Jakby nie klematisy które kwitną cały czas to nie byłoby co pokazać.

Obrazek

Obrazek
Halinko,na tym zdjęciu wyżej jest lotus i powojnik.Jaka to odmiana clematisa?
I jeszcze jedno pytanie: posadziłaś go w skrzynce balkonowej czy w donicy?-pytam bo fotka tego nie oddaje.Szukam najprzeróżniejszych roślinek do posadzenia na balkonie południowym,nieosłoniętym.Gratuluję wspaniałej ekspozycji balkonowej. Pozdrawiam.
silver
50p
50p
Od: 1 maja 2008, o 07:24

Post »

Moje balkonowe kompozycje wiosenno-letnie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie leje od wczoraj ,kwiaty połamane i przemoknięte
pozdrawiam Halina

*spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”