Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rany koguta Pani kierowniczko!(tak określił Cię mój M)
Jakie cuda... padłam przy hibkach
Halinko, rozumiem, że 6,7 8 fotka to ta sama roslinka...tylko jaka????
Jakie cuda... padłam przy hibkach
Halinko, rozumiem, że 6,7 8 fotka to ta sama roslinka...tylko jaka????
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
No właśnie, też tak myślałam. Szkoda bo tak pięknie wyglądają jak kwitną razem No niestety... to tak jak z moją bakopą. Kupiłam ją piękną, różową.... i co z tego. Kwitła jak ją kupiłam a teraz marniutko.... nawożę ją systematycznie podlewam 2 razy dziennie w te upały bo nie znosi suchości a ona i tak ma mnie w głębokim poważaniu Chyba jej przygadam i obrażę się - może poskutkujeeukomis pisze:Gosiu ja myślę ,że oni maja jakieś specjalistyczne nawozy którymi karmią kwiaty na pokaz.
Ja już na bakopę dawno sie 'obraziłam' Kupowałam różne, białe z większymi i mniejszymi kwiatkami, fioletowe, najczęściej sadzonki i sadziłam na różnych stanowiskach.
Sąsiadka kupiła dużą wyrośniętą, a teraz też kwitnie marniutko i takoż wygląda, rośnie od północy , ale inna ma na razie ładną dwukolorową fioletowo- białą posadzoną od wschodu.
Ona w połowie lata przestaje kwitnąć, nie lubi gorącego powietrza.Jesienią znów zaczyna i kwitnie do mrozów, a im chłodniej tym lepiej kwitnie , tylko, że nigdy nie udaje mi się jej 'przetrzymać' przez okres upałów, najczęściej zaleję ją za którymś razem i zwiędnie.Może gdzieś bardziej w cieniu by jej pasowało Kiedyś gdzieś czytałam, że ważne są także w składzie ziemi do uprawy proporcje jakichś pierwiastków , a to chyba tylko ogrodnicy wiedzą jak to zrobić
Sąsiadka kupiła dużą wyrośniętą, a teraz też kwitnie marniutko i takoż wygląda, rośnie od północy , ale inna ma na razie ładną dwukolorową fioletowo- białą posadzoną od wschodu.
Ona w połowie lata przestaje kwitnąć, nie lubi gorącego powietrza.Jesienią znów zaczyna i kwitnie do mrozów, a im chłodniej tym lepiej kwitnie , tylko, że nigdy nie udaje mi się jej 'przetrzymać' przez okres upałów, najczęściej zaleję ją za którymś razem i zwiędnie.Może gdzieś bardziej w cieniu by jej pasowało Kiedyś gdzieś czytałam, że ważne są także w składzie ziemi do uprawy proporcje jakichś pierwiastków , a to chyba tylko ogrodnicy wiedzą jak to zrobić
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie bakopa też nie chce rosnąć zawsze miałam taką marniutka i w tym roku nie sadziłam. A teraz kilka zdjęć z kwiatów balkonowych. kwiaty na balustradzie balkonu nie chcą rosną bo ciągle pada deszcz, zaczynają im gnić łodygi i kwiaty, a te wewnątrz balkonu przestają kwitnąć bo nie ma słoneczka.Jakby nie klematisy które kwitną cały czas to nie byłoby co pokazać.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko,na tym zdjęciu wyżej jest lotus i powojnik.Jaka to odmiana clematisa?
I jeszcze jedno pytanie: posadziłaś go w skrzynce balkonowej czy w donicy?-pytam bo fotka tego nie oddaje.Szukam najprzeróżniejszych roślinek do posadzenia na balkonie południowym,nieosłoniętym.Gratuluję wspaniałej ekspozycji balkonowej. Pozdrawiam.