Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Stasiu i Twoje zakwitną,u mnie to tylko jeden rząd,tych tegorocznych nabytków(mieszanka) kwitnie a drugi czyli moje stare to jeszcze ani im się śni,a ile koty wyłamały i nie zakwitnie wcale :roll: I ja im nic nie robię,naprawdę,tylko podlewam,ale też nie rozumię dla czego częśc jest ładnych a częśc paskudnych zdechlaków poparzeńców :?: :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko ale to dziwadełko jest piękne jeszcze takich mieczyków nie widziałam wiesz może jaką ma nazwę bo mam swoją listę zakupową i chcę go dopisać. ;:108 Obrazek
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ja nie sadzę mieczyków, ale bardzo lubię je pooglądać u kogoś. Bardzo podobają mi się zwłaszcza te strzępiaste i dwukolorowe.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Pięknie do słoneczka wystawiły buźki mieczyki, może faktycznie za dużo go i trochę daje roślinkom się we znaki ale i tak pięknie kwitną, ten pomarańczowy super nie widziałam jeszcze takiego :wit
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Upał,upał i jeszcze raz upał...ale kwiaty i tak chyba lepiej sobie radzą,niż na przykład ja z tym upałem...mieczyki już w takiej fazie kwitnienia :?: ,super... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witam, zajrzałam do Ciebie bo chyba u Jadzi pisałaś, że rozglądasz się za czerwoną, fioletową monardą... ja siałam rok temu i mam ich dużo, białej nie mam ale najróżniejsze odcienie różu i fioletu... piękne są... za kilka dni wstawię pewnie ich zdjęcia u siebie w wątku, więc możesz zajrzeć i jak Ci się spodobają chętnie się podzielę ;)

Ale muszę jeszcze wyrazić zachwytu uznania co do ogrodu.. pięknie go zmieniasz, masz niesamowite pomyły i wszytko ładnie Ci wychodzi... skalniaczek piękny już dorodny, a oczko też prezentuję się ciekawie.. coraz bardziej ja się łamię, żeby i u siebie gdzieś znaleźć na nie miejsce... co do mieczyków to je choróbska łapią... trzeba koniecznie co roku sadzić je w inne miejsce i wiosną przejrzeć cebule, jak są lekko zapleśniałe czy łuski poodpadały całkowicie to trzeba je wyrzucić... moje posadzone rok temu w tym samym miejscu tez tak wyglądały... plamki nieregularne jak a tym fioletowym też świadczą o chorobie...
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

prześliczne Mieczykowo ;:138 ;:138 ;:138 :;230
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

mieczyki boskie ja po prostu je kocham u mnie też już pięknie kwitną
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj potworny upał u mnie też ,żebym nie był gorszy.Kolekcja mieczyków wspaniała ,widać że węże to ciepłolubne stworzenia.i wszystko świetnie rośnie.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Kilka świeżych fotek...ObrazekWIĄZÓWKA

MARGERYTKI ? Obrazek
A TO CO :?: Obrazek
i ieszcze LILIJKA Obrazek
LILIOWIEC koloru nijakiego Obrazek
po południu poszłam grabic sianko w polu i Obrazek odkryłam coś takiego(słaba ta fotka,sory)to jakieś dzwoneczki śliczniutkie
a chwilę póżniej rosły sobie już u mnie w ogródeczku :tan Obrazek

A mój M się postarał i dziś zrobił stół do ogrodu :tan Obrazek jutro mają byc ławki i malowanko(jak będzie miał natchnienie ;:224 )

IGOR ja mieczyki mam od dawna w tym roku dokupiłam jakąś mieszankę,i kilka nowości(czekoladowy,amarantowy itd. ale jakoś ich nie widzę może jeszcze rozkwitną)a w mieszance jest dużo żółtych,nie jestem zbytnio zadowolona,ale cóż i tak bywa :wink:
STASIU nie znam nazwy dziwadełka bo to z mieszanki taki wyrósł,jeden jedyny taki fioletowiasty na 50 cebul ;:224
WIOLU a ja lubię miec i lubię sobie popatrzec :D ,nie lubię u nich tylko tego że się tak przewracają :(
BEATKO ja już nie wiem czy to od słonka takie brzydkie niektóre czy to jakaś choroba,ale częśc jest śliczna(rosną bardziej w cieniu)a częśc taka sflaczała(te na słońcu,na patelni)
MARYLU ja lubię lato i słoneczko ale teraz to już za dużo i ja podobnie jak roślinki sflaczała chodzę i nic bardzo nie chce mi się robic bo za duszno,deszczu,deszczu,choc jeden dzień chcęęęęęę :!:
ALU miło mi powitac nowego gościa :wit odnośnie monardy to przemyślę sprawę i dam Ci znac,dziękuję że o mnie pomyślałaś ;:196 Cieszę się że Ci się podoba mój ogródeczek skromny.A mieczyki to pierwszy raz rosną w tym miejscu,w tamtym roku to jeszcze nie było tej części ogrodu więc nie wiem czy to od słonca czy jak mówisz choroba ich tak zbrzydziła :?:
MAJECZKO dziękuję ;:196
IWONKO też je kocham,szkoda że w tym roku większośc nie rozkwitnie tak jak trzeba :(
PATRYKU u nas nie popadało,a zakupki to takie małe bazarkowe,teraz to już końcówka i na bazarku roślinek coraz mniej i wyboru brak :(
ALEKSANDRZE wąż teraz przede wszystkim ciągle woła pic,codziennie pochłania 600 litr wody(wąż i reszta ogrodu),a następnego dnia dalej sucho i znowu beczuszkę trzeba mu podac :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

GrażynkoStół fajny Twój M zdolny chłopak to teraz stawiaj ławkę i wszyscy do Ciebie na ;:136
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit ładny stół ;:63 ,będzie fajny komplecik
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Stolik gotowy więc zapraszam na ;:136 Obrazek
A u nas w końcu padaObrazekdeszcz był już bardzo potrzebny,ale ta burza,wichura i taka mocna ulewa niekoniecznie,wszystkie wysokie roślinki leżą,nieciekawie to wygląda :( ale na razie pada i nie trzeba będzie podlewac :tan
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”