Wężowy ogród FRAGOLI
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wężowy ogród FRAGOLI
Stasiu i Twoje zakwitną,u mnie to tylko jeden rząd,tych tegorocznych nabytków(mieszanka) kwitnie a drugi czyli moje stare to jeszcze ani im się śni,a ile koty wyłamały i nie zakwitnie wcale I ja im nic nie robię,naprawdę,tylko podlewam,ale też nie rozumię dla czego częśc jest ładnych a częśc paskudnych zdechlaków poparzeńców
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko ale to dziwadełko jest piękne jeszcze takich mieczyków nie widziałam wiesz może jaką ma nazwę bo mam swoją listę zakupową i chcę go dopisać.
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ja nie sadzę mieczyków, ale bardzo lubię je pooglądać u kogoś. Bardzo podobają mi się zwłaszcza te strzępiaste i dwukolorowe.
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Pięknie do słoneczka wystawiły buźki mieczyki, może faktycznie za dużo go i trochę daje roślinkom się we znaki ale i tak pięknie kwitną, ten pomarańczowy super nie widziałam jeszcze takiego
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Upał,upał i jeszcze raz upał...ale kwiaty i tak chyba lepiej sobie radzą,niż na przykład ja z tym upałem...mieczyki już w takiej fazie kwitnienia ,super...
Witam, zajrzałam do Ciebie bo chyba u Jadzi pisałaś, że rozglądasz się za czerwoną, fioletową monardą... ja siałam rok temu i mam ich dużo, białej nie mam ale najróżniejsze odcienie różu i fioletu... piękne są... za kilka dni wstawię pewnie ich zdjęcia u siebie w wątku, więc możesz zajrzeć i jak Ci się spodobają chętnie się podzielę ;)
Ale muszę jeszcze wyrazić zachwytu uznania co do ogrodu.. pięknie go zmieniasz, masz niesamowite pomyły i wszytko ładnie Ci wychodzi... skalniaczek piękny już dorodny, a oczko też prezentuję się ciekawie.. coraz bardziej ja się łamię, żeby i u siebie gdzieś znaleźć na nie miejsce... co do mieczyków to je choróbska łapią... trzeba koniecznie co roku sadzić je w inne miejsce i wiosną przejrzeć cebule, jak są lekko zapleśniałe czy łuski poodpadały całkowicie to trzeba je wyrzucić... moje posadzone rok temu w tym samym miejscu tez tak wyglądały... plamki nieregularne jak a tym fioletowym też świadczą o chorobie...
Ale muszę jeszcze wyrazić zachwytu uznania co do ogrodu.. pięknie go zmieniasz, masz niesamowite pomyły i wszytko ładnie Ci wychodzi... skalniaczek piękny już dorodny, a oczko też prezentuję się ciekawie.. coraz bardziej ja się łamię, żeby i u siebie gdzieś znaleźć na nie miejsce... co do mieczyków to je choróbska łapią... trzeba koniecznie co roku sadzić je w inne miejsce i wiosną przejrzeć cebule, jak są lekko zapleśniałe czy łuski poodpadały całkowicie to trzeba je wyrzucić... moje posadzone rok temu w tym samym miejscu tez tak wyglądały... plamki nieregularne jak a tym fioletowym też świadczą o chorobie...
- idea
- 500p
- Od: 15 kwie 2010, o 16:38
prześliczne Mieczykowo
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
mieczyki boskie ja po prostu je kocham u mnie też już pięknie kwitną
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj potworny upał u mnie też ,żebym nie był gorszy.Kolekcja mieczyków wspaniała ,widać że węże to ciepłolubne stworzenia.i wszystko świetnie rośnie.Pozdrawiam.
- FRAGOLA
- 1000p
Kilka świeżych fotek...WIĄZÓWKA
MARGERYTKI ?
A TO CO
i ieszcze LILIJKA
LILIOWIEC koloru nijakiego
po południu poszłam grabic sianko w polu i odkryłam coś takiego(słaba ta fotka,sory)to jakieś dzwoneczki śliczniutkie
a chwilę póżniej rosły sobie już u mnie w ogródeczku
A mój M się postarał i dziś zrobił stół do ogrodu jutro mają byc ławki i malowanko(jak będzie miał natchnienie )
IGOR ja mieczyki mam od dawna w tym roku dokupiłam jakąś mieszankę,i kilka nowości(czekoladowy,amarantowy itd. ale jakoś ich nie widzę może jeszcze rozkwitną)a w mieszance jest dużo żółtych,nie jestem zbytnio zadowolona,ale cóż i tak bywa
STASIU nie znam nazwy dziwadełka bo to z mieszanki taki wyrósł,jeden jedyny taki fioletowiasty na 50 cebul
WIOLU a ja lubię miec i lubię sobie popatrzec ,nie lubię u nich tylko tego że się tak przewracają
BEATKO ja już nie wiem czy to od słonka takie brzydkie niektóre czy to jakaś choroba,ale częśc jest śliczna(rosną bardziej w cieniu)a częśc taka sflaczała(te na słońcu,na patelni)
MARYLU ja lubię lato i słoneczko ale teraz to już za dużo i ja podobnie jak roślinki sflaczała chodzę i nic bardzo nie chce mi się robic bo za duszno,deszczu,deszczu,choc jeden dzień chcęęęęęę
ALU miło mi powitac nowego gościa odnośnie monardy to przemyślę sprawę i dam Ci znac,dziękuję że o mnie pomyślałaś Cieszę się że Ci się podoba mój ogródeczek skromny.A mieczyki to pierwszy raz rosną w tym miejscu,w tamtym roku to jeszcze nie było tej części ogrodu więc nie wiem czy to od słonca czy jak mówisz choroba ich tak zbrzydziła
MAJECZKO dziękuję
IWONKO też je kocham,szkoda że w tym roku większośc nie rozkwitnie tak jak trzeba
PATRYKU u nas nie popadało,a zakupki to takie małe bazarkowe,teraz to już końcówka i na bazarku roślinek coraz mniej i wyboru brak
ALEKSANDRZE wąż teraz przede wszystkim ciągle woła pic,codziennie pochłania 600 litr wody(wąż i reszta ogrodu),a następnego dnia dalej sucho i znowu beczuszkę trzeba mu podac
MARGERYTKI ?
A TO CO
i ieszcze LILIJKA
LILIOWIEC koloru nijakiego
po południu poszłam grabic sianko w polu i odkryłam coś takiego(słaba ta fotka,sory)to jakieś dzwoneczki śliczniutkie
a chwilę póżniej rosły sobie już u mnie w ogródeczku
A mój M się postarał i dziś zrobił stół do ogrodu jutro mają byc ławki i malowanko(jak będzie miał natchnienie )
IGOR ja mieczyki mam od dawna w tym roku dokupiłam jakąś mieszankę,i kilka nowości(czekoladowy,amarantowy itd. ale jakoś ich nie widzę może jeszcze rozkwitną)a w mieszance jest dużo żółtych,nie jestem zbytnio zadowolona,ale cóż i tak bywa
STASIU nie znam nazwy dziwadełka bo to z mieszanki taki wyrósł,jeden jedyny taki fioletowiasty na 50 cebul
WIOLU a ja lubię miec i lubię sobie popatrzec ,nie lubię u nich tylko tego że się tak przewracają
BEATKO ja już nie wiem czy to od słonka takie brzydkie niektóre czy to jakaś choroba,ale częśc jest śliczna(rosną bardziej w cieniu)a częśc taka sflaczała(te na słońcu,na patelni)
MARYLU ja lubię lato i słoneczko ale teraz to już za dużo i ja podobnie jak roślinki sflaczała chodzę i nic bardzo nie chce mi się robic bo za duszno,deszczu,deszczu,choc jeden dzień chcęęęęęę
ALU miło mi powitac nowego gościa odnośnie monardy to przemyślę sprawę i dam Ci znac,dziękuję że o mnie pomyślałaś Cieszę się że Ci się podoba mój ogródeczek skromny.A mieczyki to pierwszy raz rosną w tym miejscu,w tamtym roku to jeszcze nie było tej części ogrodu więc nie wiem czy to od słonca czy jak mówisz choroba ich tak zbrzydziła
MAJECZKO dziękuję
IWONKO też je kocham,szkoda że w tym roku większośc nie rozkwitnie tak jak trzeba
PATRYKU u nas nie popadało,a zakupki to takie małe bazarkowe,teraz to już końcówka i na bazarku roślinek coraz mniej i wyboru brak
ALEKSANDRZE wąż teraz przede wszystkim ciągle woła pic,codziennie pochłania 600 litr wody(wąż i reszta ogrodu),a następnego dnia dalej sucho i znowu beczuszkę trzeba mu podac
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
GrażynkoStół fajny Twój M zdolny chłopak to teraz stawiaj ławkę i wszyscy do Ciebie na
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00
ładny stół ,będzie fajny komplecik
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- FRAGOLA
- 1000p