Papryka w doniczce, na balkonie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka w doniczce
monberka papryka wschodzi dłużej. Jak kiełkowałam to pepperoni ruszyła po 10 dniach (1 nasionko uszkodzone), a reszta po ponad 2 tygodniach. Cayenna ok 10 dni. Jak siałam w ziemi to jak przez 3 tyg nie wzrośnie to można zacząć myśleć.
Wysiałam dokładnie 13-go, trochę to trwało
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ok, w takim razie uzbroję się w cierpliwość
Iza, a mogłabyś podesłać jakąś fotkę swojej papryczki?
Iza, a mogłabyś podesłać jakąś fotkę swojej papryczki?
MONIA
Zapraszam:)
Nie mam zdjęć , papryczka na razie ma rozłożone liścienie Siałam od razu do ziemi.
Witam
Posadziłem swoją paprykę jakieś ponad 2 miesiące temu, rośnie sobie na parapecie, i oto efekt
Została podlana raz nawozem naturalnym w fazie początkowej przy 4-5 partii liści
http://imageshack.us/gal.php?id=sZarktHd2aGnzuXKmg
Proszę o ocenę
Posadziłem swoją paprykę jakieś ponad 2 miesiące temu, rośnie sobie na parapecie, i oto efekt
Została podlana raz nawozem naturalnym w fazie początkowej przy 4-5 partii liści
http://imageshack.us/gal.php?id=sZarktHd2aGnzuXKmg
Proszę o ocenę
Dziś popikowałam moje doniczkowe papryczki po 3 szt do kubeczków po śmietanie. Wiosną wsadzę do donic na taras.
Kupiłam na bazarku drobne słodziutkie pomarańczowe papryki, oczywiście nasiona wysuszę, kilkanaście posiałam
Kupiłam na bazarku drobne słodziutkie pomarańczowe papryki, oczywiście nasiona wysuszę, kilkanaście posiałam
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
Izuś,
wstawiłabyś jakąś fotkę, bo jestem ciekawa ja wyglądają Twoje papryczki. Ja jestem ciekawa czy cuś będzie z moich pomidorków sianych w październiku w sumie jak na razie jakoś się trzymają, ale to mój pierwszy w życiu eksperyment, więc nie wiem czego mogę się spodziewać
wstawiłabyś jakąś fotkę, bo jestem ciekawa ja wyglądają Twoje papryczki. Ja jestem ciekawa czy cuś będzie z moich pomidorków sianych w październiku w sumie jak na razie jakoś się trzymają, ale to mój pierwszy w życiu eksperyment, więc nie wiem czego mogę się spodziewać
MONIA
Wyglądają na razie nieszczególnie, mają liścienie i malutkie listki właściwe, popikowane po same liścienie. Trzymam je na południowym parapecie w chłodnym pokoju.
Pomidory będę siała w końcu stycznia.
Pomidory będę siała w końcu stycznia.
Spokojnie, znam się na tym
- bohoda
- 10p - Początkujący
- Od: 23 lis 2013, o 12:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja doniczkowa kupiona w sklepie, już dwa razy była zabierana do domu i ciągle ma mszyce. Pryskałem i nic z tego. Chyba dam sobie spokój.
Pozdrawiam
Pomaga wywar tytoniowo-czosnkowy, po spryskaniu trochę cuchnie w pokoju, ale dość skuteczny, i w miarę naturalny sposób.bohoda pisze:Moja doniczkowa kupiona w sklepie, już dwa razy była zabierana do domu i ciągle ma mszyce.
-
- 50p
- Od: 16 maja 2011, o 13:55
Witam,
W przyszłym roku chcę posiać paprykę do donic. Przeglądając ten temat, widzę że jest pełna dowolność jeśli chodzi o gatunki i rozmiary donic. Czy są zatem jakieś gatunki, które szczególnie nadają się do donic, tak jak w przypadku pomidorów?
W przyszłym roku chcę posiać paprykę do donic. Przeglądając ten temat, widzę że jest pełna dowolność jeśli chodzi o gatunki i rozmiary donic. Czy są zatem jakieś gatunki, które szczególnie nadają się do donic, tak jak w przypadku pomidorów?