Storczyki Alicji
Re: Storczyki Alicji
Ja to jestem jednak guła...tyle czasu je mam i nie zwróciłam na to uwagi....
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo nie martw się ja też po jakimś czasie skumałam w czym rzecz...jak ktoś pokazał identycznego i napisał nazwę ..sprawdziłam i mnie olśniło
Hej!!! Trochę mnie nie było....
Wreszcie zrobiłam zdjęcia moich dwóch nowinek zakupionych na wystawie w Łodzi....oba mają pędziki i nie mogę się doczekać kwitnienia
Miltonia warscewiczii alba:
Phalaenopsis violacea:
Pozostałe storczysie szaleją: rosną listki, korzonki, nowe pędziki kwiatowe...jednym słowem- wiosna
Wreszcie zrobiłam zdjęcia moich dwóch nowinek zakupionych na wystawie w Łodzi....oba mają pędziki i nie mogę się doczekać kwitnienia
Miltonia warscewiczii alba:
Phalaenopsis violacea:
Pozostałe storczysie szaleją: rosną listki, korzonki, nowe pędziki kwiatowe...jednym słowem- wiosna
Witaj imienniczko
Piękne nowości sobie zafundowałaś
Niech jak najdłużej kwitną.
Piękne nowości sobie zafundowałaś
Niech jak najdłużej kwitną.
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Julitka i ja też kupiłyśmy violacea tylko że na wystawie w W-wie tym.
Jej już puszcza listek i ma dziecko, a moja obija się na całego
Jej już puszcza listek i ma dziecko, a moja obija się na całego
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Cudne nowości Niech szybko pokazują kwiatuszki
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Phalaenopsis violacea ma bardzo ciekawe listeczki
Dziękuję wszystkim za miłe słówka
Phalaenopsis violacea ma faktycznie śliczne okrąglutkie listki....ale ani na milimetr nic nie ruszył od czasu jak go mam. W przeciwieństwie do Miltonii, pędzik kwiatowy się wydłuża a pączusie pęcznieją.
Phalaenopsis violacea ma faktycznie śliczne okrąglutkie listki....ale ani na milimetr nic nie ruszył od czasu jak go mam. W przeciwieństwie do Miltonii, pędzik kwiatowy się wydłuża a pączusie pęcznieją.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne zakupy ;)
Miltonia warsewiczi alba jest na mojej liście chciejstw... Chętnie się poprzyglądam Twojej, a nuż kiedyś się skuszę na nią
Pochwal się swoimi pędzikami
Miltonia warsewiczi alba jest na mojej liście chciejstw... Chętnie się poprzyglądam Twojej, a nuż kiedyś się skuszę na nią
Pochwal się swoimi pędzikami
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo pokaż zdjęcie kwietnika.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Takie Phalaenopsis zawsze potrzebują trochę czasu. Mam bellinę, też zaczyna ruszać dopiero teraz, kilka miesięcy od kupienia. Puszcza pędzik, ale czy urośnie i zakwitnie? - nie wiadomo.
storczykowa- mam nadzieję, że to tylko aklimatyzacja, obłożyłam bellinę sphagnum. Liczę, że dzięki temu korzonki lepiej będą przyrastały.
mis20- cały tydzień pracuję do późna i nie mam jak zrobić fotek, w sobotę porobię zdjątka, mam wrażenie że codziennie wszystko jest coraz większe....
a dziś zdjęcia sprzed kilku dni:
Phalaenopsis hybr."Fire Arrow"- długodystansowiec, kwitnie od kilku miesięcy i nie zrzucił żadnego kwiatka, przedłuża pęd i zaczyna wypuszczać nowy pędzik
mis20- cały tydzień pracuję do późna i nie mam jak zrobić fotek, w sobotę porobię zdjątka, mam wrażenie że codziennie wszystko jest coraz większe....
a dziś zdjęcia sprzed kilku dni:
Phalaenopsis hybr."Fire Arrow"- długodystansowiec, kwitnie od kilku miesięcy i nie zrzucił żadnego kwiatka, przedłuża pęd i zaczyna wypuszczać nowy pędzik