Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

I jeszcze troszeczkę

trójsklepka szerokolistna żółta (pierwszy rozkwitający kwiatuszek)
Obrazek

czosnek Hair
Obrazek

czosnek główkowaty
Obrazek

następna trytoma zaczyna swe kwitnienie
Obrazek

niecierpek
Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

groszek wieloletni
Obrazek

dalie (miały być cztery kolory, ale wydaje mi się, że nic z tego, niebawem zobaczymy
Obrazek

budleja skrętolistna ponoć niebieska cha
Obrazek

już wiem, że na jesień na tej rabatce będą zmiany, zresztą nie tylko na tej, ale póki co
Obrazek

na tej chyba też
Obrazek

i tak ogólnie
Obrazek

a to już z naszych spacerków z naszymi urwisami
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Malwy są śliczne, ja z nich zrezygnowałam bo ciągle chorowały na rdze :( Będę cieszyć oko w innych ogródkach. :) Groszek tez ma piękny kolorek.
Piszesz ze wieloletni, to się sam rozsiewa ? Widok ogólny ogródka jest śliczny. Tylko by usiąść przy kawce. :lol:
Rzeczywiście masz przestrzeń by psinki się wybiegały a gdzie ta to rzeczka bo jakoś nie rozpoznaje ? :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Powinnam napisać długi dziękczynny list do Janusza ;:224 Zbieram wszelkie kwiaty, które mają być "czarne". Tej wiosny kupiłam sobie malwę "Nigra". Posadziłam ją do doniczki i nawet ładnie opuściła się, a potem...przelałam ją ;:223 Teraz ty dobijasz mnie widokiem kępki malwy w moim wymarzonym kolorze...jak możesz ;:145 Pozostałe kwiaty i widoki równie cudowne ;:63 ...przypomniałaś sobie może nazwę tego zabawnego czosnku ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu jak już wspominałam to groszek wieloletni czyli bylina, rośnie juz trzeci rok w tym samym miejsu i nie zauważyłam, aby się rozsiewał, ale pewnie dlatego, że ścinam jego kwiatostany po przekwitnięciu, ale muszę pamiętać, aby w tym roku zostawić i zebrać nasiona.
A ta rzeczka to Cybina w Gortatowie koła Swarzędza.
Iwonko ta malwa zrobiła mi miłą niespodziankę, wsadziłam ją w zeszłym roku na wiosnę i była jak była, a tu w tym roku proszę pięknie się rozrosła i kwitnie, pamiętam, że kupowałam ją jako "malwa czarna" bez konkretnej nazwy czyba nawet z allegro, ale od kogo nie pamiętam. Nie wiem czy się nie mylę, ale chyba rzadko, które malwy zakwitają w pierwszym roku i chyba tez muszą mieć odpowiednie miejsce. Mam jeszcze dwie inne jedna z nich powinna zakwitnąć ale w porównaniu do tej to maleństwo, a ta druga to karzełek, który spróbuję przesadzić na jesień. Widziałam ten czosnek już u kogoś i nie mogę sobie przypomnieć kto go pokazywał, oczywiście była nazwa, ale ja stwierdziłam, że zapamiętam ;:223 i nie spisałam, ale jak znów trafię to zaraz zapiszę.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

ilona2715 pisze:Jedna z hostii
Prawdopodobnie niechcący ale ci się udało :wink:

Ostatnie zdjęcie ze spacerów wygląda tak pięknie że aż chciałoby się pojechać i zobaczyć w naturze....
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No oczywiście, że tak, nawet nie zauważyłam :;230 , już poprawione, dzięki
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ilonko-Hair,mój też kwitnie muszę go obfocić.Wszystko szybciej zakwita u Ciebie,mój groszek wieloletni bladoróżowy jeszcze nie kwitnie,Twój ma dużo intensywniejszy kolor.Eukomis też w rozkwicie . ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Zuziu za nazwę już dopisałam, Patryk obejrzałam zdjęcia w necie i Camilla jak dla mnie wygląda trochę inaczej chyba, że ta moja się jeszcze przebarwi, ale jak na razie ma zielone płatki z czerwoną odwódką i pewnie w ogóle bym nie dostrzegła jej uroku, gdyby nie zdjęcia oczywiście "pstrykane" dla Was kochani.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Moje przewidywania sprawdziły się. Masz co pokazywać z ogrodu a jeszcze przy takiej jakości zdjęć bardzo przyjemnie ogląda się.
Krajobraz z tym rozlewiskiem uroczy
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz, Ty to potrafisz człowieka zachęcić, dziś zamiast podlewać "latałam" z aparatem :;230, no i bardzo dobrze, bo właśnie pada ;:138 i jest straszna burza, mam nadzieję, że rzeczka "piorunki" ściągnie i nie przerwie mi neta, ile zdążę tyle pokażę, a robić takie zdjęcia właśnie się uczę, oczywiście znów pod wpływem tego forum, chyba pomału się uzależniam, ale jakby nie było to jednak fajne uzależnienie, ileż ciekawych rzeczy człowiek dopiero dostrzega.

ta sama malwa, tylko dzień później, tak mnie zachwyciła, że chyba będę pokazywła ją codziennie
Obrazek

dla odmiany znów nowy nabytek sundavilla, już ją kiedyś miałam, ale nie udało mi się jej przechować, albo też miałam za mało cierpliwopści, jeszcze raz spróbuję
Obrazek

jakiś dzwoneczek, od kogoś z" forumków", sorry nie pamiętam, ani nazwy, ani od kogo ;:223
Obrazek

chyba wiecie co to jest, ale tak zachwyciłam się tym widokiem, że musiałam wstawić
Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem czy Wy też macie, że po wstawieniu czterech, pięciu zdjęć muszę robić przerwę, bo wszystko mi "lata", a raczej ucieka :pogon

przywrotnik ostroklapowy jakoś go nie uwielbiam, a przecież prezentuje się pięknie i ma swój urok, więc jednak pozostanie
Obrazek

petunia, wysiana przez moją synową, czyż nie jest śliczna
Obrazek

Obrazek

i Jej lilia (młodzi mieszkają u nas, więc to wszystko na naszej działce, fajnie, że złapała "bakcyla", a ich córeczka, a moja wnusia Alicja " w krainie czarów", pracując z babcią i mając cztery latka już potrafi rozróżnić chwast od kwiatka
Obrazek

moje różyczki i słoneczniczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie. Malwa wygląda ekstra, kojarzy mi się z dzieciństwem.
Co do sundavilli to udało mi się moją przezimować i też będzie kwitła, już nie mogę się doczekać. Musisz zrobić zdjęcie w pełni kwitnienia, jest niesamowita.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”