Zieloności u Zabielki
Re: Zieloności u Zabielki
Bardzo podoba mi się nolina. Mam słabość do tych roślin.
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne nowości,ta druga hoja super
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie zaszalałaś, no cóż zrobiłabym to samo Nowości są fantastyczne, może M nie zauważy kwiatków ... przynajmniej ja mam zawsze taką nadzieję, ale jak wchodzi i widzi moją "obojętną" minę to tylko się pyta gdzie to postawiłam i już nawet nie próbuje dyskutować że brak miejsca itp.
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Niech szybko puszczają korzonki
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
to dla Ciebie należą się
zastanawiałam się czy bluszczyków nie ciapnąć odrazu do ziemi, ale okazało się że nie mam już małych doniczek!!!! i w piątak jeszcze będę musiała M do sklepu po doniczki wysłać,,,, OJĆ już go słyszę,,, trudno, trzeba będzie przez to przebrnąć,,,
zastanawiałam się czy bluszczyków nie ciapnąć odrazu do ziemi, ale okazało się że nie mam już małych doniczek!!!! i w piątak jeszcze będę musiała M do sklepu po doniczki wysłać,,,, OJĆ już go słyszę,,, trudno, trzeba będzie przez to przebrnąć,,,
- mmudant
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
Wiem że muchołówka i rosiczka lubią stanowiska słoneczne, podlewa się je "do spodeczka" ale czy ciągle mają mieć mokro?? nie podlewałam ich jeszcze, mam je od wczoraj, jak dla mnie, na mój babski rozum, były przelane w doniczkach miały błoto...
Kiedyś miałam muchołówkę, i nawet była u mnie chyba ze 3 lata. A trzymałam ją w takim dużym słoju, często zamkniętym pokrywką nawet przez parę dni, w dużej wilgotności powietrza, w ziemi stale lekko wilgotnej, na wschodnim oknie. I rosła super, wypuszczała nowe listki, potem zakwitła, takimi małymi białymi kwiatkami na dość długiej łodyżce, a potem mi padła... Może trzeba było ją przesadzić do nowej ziemi? nie mam pojęcia. Ale co do uprawyto na pewno duża wilgotność powietrza jest ważna.
Pozdrawiam!
magda
Kiedyś miałam muchołówkę, i nawet była u mnie chyba ze 3 lata. A trzymałam ją w takim dużym słoju, często zamkniętym pokrywką nawet przez parę dni, w dużej wilgotności powietrza, w ziemi stale lekko wilgotnej, na wschodnim oknie. I rosła super, wypuszczała nowe listki, potem zakwitła, takimi małymi białymi kwiatkami na dość długiej łodyżce, a potem mi padła... Może trzeba było ją przesadzić do nowej ziemi? nie mam pojęcia. Ale co do uprawyto na pewno duża wilgotność powietrza jest ważna.
Pozdrawiam!
magda
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Roslinki piekne i zdrowe ,Hojki cudownw masz
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Bluszczyki zostaw w wodzie to najpewniejsze ukorzenienie....choć wiem,ze w ziemi tez idzie ukorzenić Filuś i cissus tez raczej w wodzie , bardzo ładne są:D
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładną paczuszkę dostałaś od Krystynki,teraz niech się szybciutko ukorzeniają,żebyśmy miały czym cieszyć oczy.
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Paczuszka bardzo fajna, Niech szybciutko korzonki puszczają.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki