Moje ukwiecone parapety cz. II
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Kasiu piękne kwitnienia,bellinka,Dendrobia,nowa Cattleya,wielkie .
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
cudo miałam napisać coś mi się ostatnio literki mylą
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu, za co tu przepraszać przecież te zdjęcia są piękne, kolory nasycone i prawdziwe
Pewnie to też duża zasługa tej ślicznotki, która jest na zdjęciu Założę się, że pięknie pachnie konwaliami Trzymam kciuki za pączki
Pewnie to też duża zasługa tej ślicznotki, która jest na zdjęciu Założę się, że pięknie pachnie konwaliami Trzymam kciuki za pączki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
mika181
Ewo miło mi że Ci się podoba u mnie i oczywiście zapraszam częściej.
Kasia, Iwono, Darku
Lucynko według informacji sprzedawcy jest ona pachnąca, ja niestety jej zapachu nie wyczułam bo kwiatek bardzo szybko się zamknął, chyba przez transport, mam nadzieję że utrzyma te dwa pączuszki i będę mogła poczuć jej zapach.
Dzisiejsze popołudnie upłynęło mi na podlewaniu kwiatów, czyszczeniu ich liści i oglądaniu co tam u nich słychać. Wypatrzyłam pęd na zygopetalum Blue Baby więc w tym roku, tak jak w poprzednim będzie chyba kwitło na święta. Prawie każdy phalaenopsis ma pęd kwiatowy bardziej lub mniej rozwinięty, neofinetia zaczęła produkować nowa rozetkę co mnie bardzo cieszy. Neofinetii shutenno musiałam wymienić spagnum bo poprzednie już było strasznie zaglonione.
Przy okazji przesadzania do nowego mchu neofinetii, postanowiłam już za jednym razem wymienić mech w moich siewkach phalaenopsisów z zeszłego roku, zakupionych w lutym 2010.
Przy przesadzaniu, trzeciej, ostatniej oniemiałam ze zdziwienia bo moim oczom ukazał się taki oto widok
Zdjęcie bez lampy i z lampą, roślinkę trzymam na dłoni dla zobrazowania jej wielkości.
Uploaded with ImageShack.us
Jest to siewka phalaenopsis schilleriana, pędzik zauważyłam dopiero jak wyskubałam mech, tak był nim chyba przykryty, zresztą nie wiem dokładnie, nigdy jej dokładnie nie oglądałam bo nie spodziewałam się że takie maleństwo może wydać pęd kwiatowy. Zastanawiam się tylko czy tymi swoimi dzisiejszymi zabiegami jej nie zaszkodziłam i czy nie zatrzyma wzrostu, gdybym wiedziała że on tam jest, to bym tego kwiata nie ruszała
Ewo miło mi że Ci się podoba u mnie i oczywiście zapraszam częściej.
Kasia, Iwono, Darku
Lucynko według informacji sprzedawcy jest ona pachnąca, ja niestety jej zapachu nie wyczułam bo kwiatek bardzo szybko się zamknął, chyba przez transport, mam nadzieję że utrzyma te dwa pączuszki i będę mogła poczuć jej zapach.
Dzisiejsze popołudnie upłynęło mi na podlewaniu kwiatów, czyszczeniu ich liści i oglądaniu co tam u nich słychać. Wypatrzyłam pęd na zygopetalum Blue Baby więc w tym roku, tak jak w poprzednim będzie chyba kwitło na święta. Prawie każdy phalaenopsis ma pęd kwiatowy bardziej lub mniej rozwinięty, neofinetia zaczęła produkować nowa rozetkę co mnie bardzo cieszy. Neofinetii shutenno musiałam wymienić spagnum bo poprzednie już było strasznie zaglonione.
Przy okazji przesadzania do nowego mchu neofinetii, postanowiłam już za jednym razem wymienić mech w moich siewkach phalaenopsisów z zeszłego roku, zakupionych w lutym 2010.
Przy przesadzaniu, trzeciej, ostatniej oniemiałam ze zdziwienia bo moim oczom ukazał się taki oto widok
Zdjęcie bez lampy i z lampą, roślinkę trzymam na dłoni dla zobrazowania jej wielkości.
Jest to siewka phalaenopsis schilleriana, pędzik zauważyłam dopiero jak wyskubałam mech, tak był nim chyba przykryty, zresztą nie wiem dokładnie, nigdy jej dokładnie nie oglądałam bo nie spodziewałam się że takie maleństwo może wydać pęd kwiatowy. Zastanawiam się tylko czy tymi swoimi dzisiejszymi zabiegami jej nie zaszkodziłam i czy nie zatrzyma wzrostu, gdybym wiedziała że on tam jest, to bym tego kwiata nie ruszała
Takie maleństwo i już pedzik Trzymam kciuki za pozytywny wzrost - ciekawe czy zdoła zakwitnąć
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Piotrze dziękuję, czy zakwitnie, zobaczymy pewnie już niedługo.
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a ile tak dokładnie ma Twoje maleństwo?
niezwykłe! i gratuluje mam nadzieje że da sobie radę
niezwykłe! i gratuluje mam nadzieje że da sobie radę
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
-
Małgosiu ile dokładnie ma, to nie wiem, zakupiłam je, bo w doniczce są dwie rośliny, w lutym zeszłego roku, przypuszczam że wówczas były to rośliny wyjęte wprost z agaru.
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
to bardzo szybko doczekałaś się pędzika! wielkie gratulacje!!!
Pozdrawiam Małgorzatka
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Cudowna katleja z poprzedniej strony
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu może jak otulisz tego maluszka kubraczkiem ze spagnum tak jak było otulone to uda się i za jakiś czas zobaczymy jak rośnie pędzik i kwiatuszki
Catlleya piękna i oby udało się z rozwinięciem pączków
Catlleya piękna i oby udało się z rozwinięciem pączków
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Kasiu, Ty jesteś cudotwórczynią Taki maluch a już ma pedzik. Teraz nie wiem czy życzyć Ci żeby utrzymał się czy żeby się zasuszył. Z jednej strony fajnie byłoby zobaczyć kwiaty, a z drugiej to będzie spory wysiłek dla takiego malucha i nie wiadomo czy to przeżyje
W każdym bądź razie decyzja należy do was
W każdym bądź razie decyzja należy do was
Pozdrawiam Tomek