Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
JACKU ,wygląda na to ,że masz wspaniałą okazję,na zdobycie, olbrzymiej kolekcji klonów.
Hosty, o tej porze roku prezentują się wspaniale.
MANENKO ,szkoda złotokapu .
OLU trzeba zbierać,bo sierpień tuż ,tuż .
TAKASOBIE ,oj długo mnie szukałaś.
U mnie ślimory sałaty nie ruszają. Lilia w domciu kwitnie .
Wczoraj był czwartek ,a więc ,u mnie dzień targowy .Zmarzło mi 25 odmian żurawek ,więc powolutku muszę odbudować kolekcję .
Kupiłam co nie co .
Żurawki -Berry Smothie ,MidasTouch ,Sweet Tea ,Golden Zebra ,Sparkling Burgundy ,Encore,Guardian Angel ,Beaujoalis ,Tiramisu i 2 NN .Poza tym 3 brunery -Emerald Mist ,King's Ransom ,Looking Glass (pierwsza była podpisana,a pozostałe dwie sama rozpoznałam .Czy dobrze ?) i różowego anemona.
2 NN .Proszę o identyfikację .
Różowy anemon.
King's Ransom
Looking Glass
Maki rozpoczynają kwitnienie .
Hosty, o tej porze roku prezentują się wspaniale.
MANENKO ,szkoda złotokapu .
OLU trzeba zbierać,bo sierpień tuż ,tuż .
TAKASOBIE ,oj długo mnie szukałaś.
U mnie ślimory sałaty nie ruszają. Lilia w domciu kwitnie .
Wczoraj był czwartek ,a więc ,u mnie dzień targowy .Zmarzło mi 25 odmian żurawek ,więc powolutku muszę odbudować kolekcję .
Kupiłam co nie co .
Żurawki -Berry Smothie ,MidasTouch ,Sweet Tea ,Golden Zebra ,Sparkling Burgundy ,Encore,Guardian Angel ,Beaujoalis ,Tiramisu i 2 NN .Poza tym 3 brunery -Emerald Mist ,King's Ransom ,Looking Glass (pierwsza była podpisana,a pozostałe dwie sama rozpoznałam .Czy dobrze ?) i różowego anemona.
2 NN .Proszę o identyfikację .
Różowy anemon.
King's Ransom
Looking Glass
Maki rozpoczynają kwitnienie .
- Kazmierz
- 200p
- Od: 14 mar 2010, o 10:37
a jednak, puste place po żurawkach będą uzupełnione
super zakupy moje brunery jakoś przezimowały i mają się dobrze z czego się bardzo cieszę
żurawek odpadło tylko 5 szt, tak że jest dużo lepiej niż rok temu, wypadło wtedy 16 szt.
pozdrawiam
super zakupy moje brunery jakoś przezimowały i mają się dobrze z czego się bardzo cieszę
żurawek odpadło tylko 5 szt, tak że jest dużo lepiej niż rok temu, wypadło wtedy 16 szt.
pozdrawiam
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, piękny kolor maku
Z klonikami to może ogromnej kolekcji nie uzbieram ale w sumie 6 gatunków z tej szkółki powinno wpaść. Widzę, że jednak jeden - elegantulum padł. A najlepiej rósł To nic - za tak male pieniądze mogę kupić ponownie.
Z klonikami to może ogromnej kolekcji nie uzbieram ale w sumie 6 gatunków z tej szkółki powinno wpaść. Widzę, że jednak jeden - elegantulum padł. A najlepiej rósł To nic - za tak male pieniądze mogę kupić ponownie.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyganiał kocioł garnkowi....
Na brunery też muszę zrobić polowanko, bo dwie mi zdechły zimą. Dla żurawek mróz był łaskawy. Ale mam ich niewiele.
Zakupy imponujące! A ja dziś chciałam jechać do centrum ogrodniczego, ale leń zwyciężył
Na brunery też muszę zrobić polowanko, bo dwie mi zdechły zimą. Dla żurawek mróz był łaskawy. Ale mam ich niewiele.
Zakupy imponujące! A ja dziś chciałam jechać do centrum ogrodniczego, ale leń zwyciężył
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Pierwsza nn wygląda trochę jak 'Cherry Cola', druga jak 'Chocolate Ruffles' - ale może się to jeszcze zmienić. Dla pewności pokaż fotki potem, jak już trochę podrosną w ogrodzie
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Azalia 'Speak orange' wyglada niezwykle interesująco! Dodatkowo widzę, że moda na jagodowaca jest w pełni. Jeszcze niedawno był praktycznie niespotykany ;) Teraz robi furorę.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
PRZEMKU ,teraz najlepszy czas azalii ,kwitnienie w pełni .
Jagodowca mam już trzeci sezon .Dopiero w tym roku jest na czym oko zawiesić .Wcześniej był bardzo niemrawy .Bałam się ,że go stracę .
PITEREK ,pewnie masz rację,z tymi nazwami .Cherry Cola była oznaczona,tylko karteczka się gdzieś zapodziała.W czwartek sprawdzę ,tam gdzie kupiłam i się upewnię .Co do Chocolate Ruffles ,to wiedziałam ,że to jakaś bardzo popularna odmiana ,ale sadzonka była bardzo spora i za 5 zł ,więc trudno było nie kupić.Po zimie sporo żurawkowych miejsc pustych .
MIŁKO ,spanie ważniejsze od wizyty w szkółce .
JACKU ,żal klonika,ale kosztował niewiele ,więc możesz kupić ponownie .
KAZIK ,obraziłam się na brunery i obiecałam sobie,że nie kupię .Jednak niespodziewanie stanęły na mej drodze ............skusiłam się .Chociaż ich miejsce zajęły już hosty .Musiałam je zakwaterować w innym miejscu .
W ogrodzie tak wiele się dzieje ,że nie wiadomo co focić .
Niestety susza i straszne upały dają się we znaki roślinkom . Mogło by wreszcie popadać.
Truskaweczki dojrzewają.Czereśnie też,ale zapomniałam je sfocić .
Jagodowca mam już trzeci sezon .Dopiero w tym roku jest na czym oko zawiesić .Wcześniej był bardzo niemrawy .Bałam się ,że go stracę .
PITEREK ,pewnie masz rację,z tymi nazwami .Cherry Cola była oznaczona,tylko karteczka się gdzieś zapodziała.W czwartek sprawdzę ,tam gdzie kupiłam i się upewnię .Co do Chocolate Ruffles ,to wiedziałam ,że to jakaś bardzo popularna odmiana ,ale sadzonka była bardzo spora i za 5 zł ,więc trudno było nie kupić.Po zimie sporo żurawkowych miejsc pustych .
MIŁKO ,spanie ważniejsze od wizyty w szkółce .
JACKU ,żal klonika,ale kosztował niewiele ,więc możesz kupić ponownie .
KAZIK ,obraziłam się na brunery i obiecałam sobie,że nie kupię .Jednak niespodziewanie stanęły na mej drodze ............skusiłam się .Chociaż ich miejsce zajęły już hosty .Musiałam je zakwaterować w innym miejscu .
W ogrodzie tak wiele się dzieje ,że nie wiadomo co focić .
Niestety susza i straszne upały dają się we znaki roślinkom . Mogło by wreszcie popadać.
Truskaweczki dojrzewają.Czereśnie też,ale zapomniałam je sfocić .
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
O, truskaweczki pachnące ogrodem Zaraz idę sobie zrobić koktajl (z mrożonych niestety).
Iryski wspaniałe. Tyle kolorków U mnie tylko kwitną na fioletowo i żółto choć na etykietach od sprzedawców zupełnie inaczej wyglądały (i kosztowały)
Iryski wspaniałe. Tyle kolorków U mnie tylko kwitną na fioletowo i żółto choć na etykietach od sprzedawców zupełnie inaczej wyglądały (i kosztowały)
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A więc kolekcja znowu uzupełniona.
Dzięki za warzywniak.
U mnie w tym roku jakoś nie może się pozbierać.
Iryski jak malowanie, szkoda że nie mam więcej miejsca, pewno też bym się na kilka skusiła.
Dzięki za warzywniak.
U mnie w tym roku jakoś nie może się pozbierać.
Iryski jak malowanie, szkoda że nie mam więcej miejsca, pewno też bym się na kilka skusiła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jak Ci tam co Jolu potrzebne na rabatki, to pisz - ukorzenię.
A spotkamy się zapewne we Wrocławiu, mam nadzieję że niebawem
A spotkamy się zapewne we Wrocławiu, mam nadzieję że niebawem
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Znowu mi się dostało!
A szkółki to ja nie mam, ale centrum ogrodnicze. Szkółkowe zakupy miałam w zeszłym roku, totalnie wtedy zaszalałam. Teraz próbuję ogarnąć to co mam
Irysy kwitną! Zawsze jestem zła, że tak krótko! Fajne masz odmiany!
No i do truskawki koniecznie kup szampana!
A szkółki to ja nie mam, ale centrum ogrodnicze. Szkółkowe zakupy miałam w zeszłym roku, totalnie wtedy zaszalałam. Teraz próbuję ogarnąć to co mam
Irysy kwitną! Zawsze jestem zła, że tak krótko! Fajne masz odmiany!
No i do truskawki koniecznie kup szampana!
Miłka
Jolu taką samą chyba żurawkę kupiłam u jednej pani na straganie. Zapytana o nazwę zrobiła wielkie oczy..... no cóż... zobaczę jak zakwitnie, czy to rzeczywiście taka jak u Ciebie. Warzywka super giganty, moja sałata dopiero co tini mini, ale cieszy oczy tak samo, bo już coś widać. Ale truskawki czerwone już masz U was chyba dużo cieplej było, bo u mnie dużo owocu, ale jeszcze zieloniutkie
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, delospermy śliczne! Te to akurat uwielbiają taki skwar. Innym roślinom i owocom przydałby się deszcz