Moja mała "dżungla" - part III
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Tym razem chyba, nie tyle kwiaty zrobiły wrażenie, co długopisy przerobione graficznie
Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia.
Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia.
I jak tam samopoczucie dzisiaj?? Weekend już za pasem to może uda Ci odpocząć i się podleczyć. Niech Ci M herbatkę z wódeczką i cytryną zrobi - to zawsze pomaga
Grubosze są śliczne. Może i miniaturki ale pomyśl sobie co będzie z nich za parę lat I też ciekawa jestem jak to ta półeczka za 10zł wygląda.
A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik Teraz już mogę być ogrodniczką pełną parą
Grubosze są śliczne. Może i miniaturki ale pomyśl sobie co będzie z nich za parę lat I też ciekawa jestem jak to ta półeczka za 10zł wygląda.
A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik Teraz już mogę być ogrodniczką pełną parą
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Noo,miodkowa-dawaj zdjęcie tej półki .tylko 10zł kosztowała?gdzie takie tanie sprzedają?
http://img707.imageshack.us/img707/9976/img4450001.jpg miałam takiego filodendrona ładnych kilka lat, gdy wyjechałam za granicę, pod opieką mojej mamy, zaatakowały go pasożyty i nie dał rady... do tej pory go żałuję... jeśli Cię Twój denerwuje, to z chęcią go przyjmę
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
hej hej
dziewczynki poświęciłam się i sama przeczytałam co napisałam, bo mi oczki wyszły jak zaczęłyście mi pisać o półce za 10zł nawet napisałam, że kupowana w OBI - w a w OBI nie ma NIC za 10zł półka kosztowała 69,99... a za 10zł...
ale ja Was rozumiem - tyle ja tu klepię, że może się popieprzyć
o! jedyna przeczytała co trzeba ; dobrze, zrobię foto
Jak sobie zaaplikuję 2 x a'katar zatoki to ok 1,5-2godz jestem do życia, potem gile atakują i głowa pęka, miałam dziś plan umycia okien, ale chyba sił mi brakuje zdjęć też żadnych nie mam, na pocieszenie odwiedzającym mogę zostawić hibiskusa, bo kwitnie, oj kwitnie
dziewczynki poświęciłam się i sama przeczytałam co napisałam, bo mi oczki wyszły jak zaczęłyście mi pisać o półce za 10zł nawet napisałam, że kupowana w OBI - w a w OBI nie ma NIC za 10zł półka kosztowała 69,99... a za 10zł...
mniodkowa pisze:strasznie nie lubię przesuwania doniczek w celu odkurzenia, umycia podłogi mam jeden stojaczek na kółeczkach i muszę dokupić jeszcze tylko za chiny nie pamiętam gdzie go kupiłam, a pamiętam, że jakiś strasznie tani był (ok 10zł dałam)
ale ja Was rozumiem - tyle ja tu klepię, że może się popieprzyć
Marudzia pisze:ja bym z chęcią zobaczyła ten twój stoliczek na kólkach za 10zł co masz na kwiaty
o! jedyna przeczytała co trzeba ; dobrze, zrobię foto
Anankee pisze:I jak tam samopoczucie dzisiaj??
Jak sobie zaaplikuję 2 x a'katar zatoki to ok 1,5-2godz jestem do życia, potem gile atakują i głowa pęka, miałam dziś plan umycia okien, ale chyba sił mi brakuje zdjęć też żadnych nie mam, na pocieszenie odwiedzającym mogę zostawić hibiskusa, bo kwitnie, oj kwitnie
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- mniodkowa
- Kontakt:
kohleria pisze:Reklamujesz swoją miodkowość
rapunzel pisze:Bardzo ciekawe te długopisy, choć zwątpiłam, czy one są realne czy wirtualne.
no normalnie rżałam jak głupia jak Was poczytałam kochane dziewczynki długopis realny, natomiast ja swoje zdjęcia od daaawna podpisuję i tak mi podeszło akurat tam umieścić nick
Stokrotkania pisze:Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia.
dziękuję Ty jedna nie dałaś się nabrać, choć nie to miałam przecież na celu
swoją drogą to są oczywiście możliwości wykonania nadruku na długopisie jakim się chce, ale to kupując w setkach się opłaca, a co ja miałabym robić z 100 długopisów
Anankee pisze:A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik
ooo to wielki wyczyn koleżanka poczyniła będziesz teraz notować swoje chciejstwa hahaha
jola1313 pisze:Noo,miodkowa-dawaj zdjęcie tej półki
M obiecał, że dziś powiesi - więc jak już powiesi to jutro zrobię zdjęcie i pokażę
jola1313 pisze:A mnie się baardzo podoba ten dziurawy filodendron.Gdybyś chciała się go pozbyć...
dagg pisze:jeśli Cię Twój denerwuje, to z chęcią go przyjmę
hehe jednak posłucham Patrycji (filgranowej) i jeszcze dam im czas, może ruszą...
kohleria pisze:Cieszę się, że kupiłam polisciasy- 2 szt w Biedronce. Jeden taki jak Twój , drugi okrągłe variegata listki.
też uważam, że łatwe w uprawie, widziałam wczoraj w Kauflandzie tego variegata... po 4,49?? mały, ale skoro szybko rośnie to i wart ceny, choć ja nie kupiłam, bo gdzie postawić?
kohleria pisze:P.s. Co Ci szkodziło zajść do Lidla, tylko oko napaść?
tamtego dnia to był wielki wyczyn, że dolazłam z autobusu do domu tak się czułam ale wczoraj koło 20 zadzwoniła szwagierka i mówiła, że w Lidlu pyszne truskawki przecenione na 2,49 za 500g więc jak już i tak musiałam tą rukolę kupić i pomidory w puszcze, to zwekłam się z łóżka i pojechali my.... kupiłam truskawki i inne zaplanowane rzeczy, draceny nie nie wzbudziły zachwytu jakoś we mnie
Niunia1981 pisze:Chyba trzeba zacząć myśleć o twoim balkonie, jakie kupiłaś te krzesełka? Zaraz ci tu pomożemy dobrać farbę i doniczki
akcja "balkon" będzie chyba odłożona na późny maj, bo za tydzień wyjeżdżam na ponad tydzień a potem... nawet nie do domu a prosto na kurs na 3 tyg, ale nie mam jeszcze oficjalnej informacji, więc będąc dziś na ryneczku omijałam alejkę z kwiatkami zdjęcia krzesełek będą, później, ale chyba nie chcesz mi ścian malować pod kolor krzesełek?
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mogłabyś np koleżankom z forum porozsyłać.a co ja miałabym robić z 100 długopisów
Podziwiam cię, że poszłaś chora po te przecenione truskawki
Choć niewykluczone, że i ja bym się zwlekła. Ja kupiłam u nas już dwa razy pół kilo za 3,99.
- mniodkowa
- Kontakt:
rapunzel pisze:Podziwiam cię, że poszłaś chora po te przecenione truskawki
M powiedział, że pójdzie, nie zakładał, że miałabym się z łóżka zwlekać ale ja sama, że idę a jak! bo przecież te draceny nooo ale nie przyznałam się sam też mógł kupić ładną rukolę, ale jak to Teśka powiedziała "oczy napasłam" dracenami
Półka wisi kwiatki na niej stoją, parapet luźniejszy i nawet okna w salonie umyte fotorelacja jutro
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
To ja już czekam na fotorelacje
Miodna już były kwiaty na ryneczku naszym?
Poczekajmy aż będą znacznie tańsze . w połowie maja pewniejsze,że nie zmarzną i cena spadnie- to informacja koleżeńska dla Ciebie. Ja kupować nie będę w tym roku . Mam swoje.
A w tym Lidlu te ładne draceny widocznie wykupili?
Pozdrawiam cieplutko.
Poczekajmy aż będą znacznie tańsze . w połowie maja pewniejsze,że nie zmarzną i cena spadnie- to informacja koleżeńska dla Ciebie. Ja kupować nie będę w tym roku . Mam swoje.
A w tym Lidlu te ładne draceny widocznie wykupili?
Pozdrawiam cieplutko.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie się wydaje, że polowa maja to szczyt sezonu i ceny wcale nie będą spadać.
Ja kupiłam bardzo tanio różne kwiaty, ale dopiero latem, np pelargonie rabatowe po złotówce, a bluszczolistne po 2 zł, ale to było w sierpniu dopiero.
Ja kupiłam bardzo tanio różne kwiaty, ale dopiero latem, np pelargonie rabatowe po złotówce, a bluszczolistne po 2 zł, ale to było w sierpniu dopiero.
- mniodkowa
- Kontakt:
Witajcie burzową niedzielą
zapowiadali słońce i ok 20 stopni a jest... jak zwykle nawet zdjęć nie mogę porobić bo ciemności straszne (prawda Teśka?)
a i owszem - gdzieś w Polsce w Suwałkach zima trwa od października do kwietnia sama widziałaś, że grudniki mi kwitną
o właśnie, takich informacji mi było trzeba dziękuję, też tak i myślałam, w sumie 22 kwietnia nie mam odwagi nic zielonego wystawiać na balkon jeszcze
były jak wchodziłam ok 12 (wiem, późno) mijałam dużo osób niosących po kilka reklamówek a w nich kwiatki nie powiem co sprzedawali już, bo ominęłam tą alejkę ale gdzieś za miesiąc (jak najpierw pomaluję balkon ) się wybiorę cośniecoś kupić... a to na tym sobotnim ryneczku widziałaś koleusy czy na tym miastowym? po 1zł - kiedyś mówiłaś...
No więc pogoda nie taka jak należy i z przeglądu kwiatkowego moich zasobów chwilowo nici, ale półką się pochwalę:
Powoli suwam i przestawiam, bo za specjalnie nie przemyślałam co będzie na niej stać więc chwilowo taka obsada - dla M się spodobała i kilka razy już powiedział, że półka ładnie się prezentuje i to był dobry pomysł ja to dzięki niej mogę dziubek konewki na parapet wepchnąć chociaż, więc jakieś korzyści są
A tutaj obiecany stojaczek za ok 10zł - intensywnie myślałam i chyba go w Kauflandzie kupiłam rok temu na wyprzedaży jakiejś... w ogrodniczym widziałam takie po 18 zł A kupić na kaktusa trzeba... W sumie potrzebuję kwietnika jeszcze jednego takiego na większe doniczki, ale te typu rowerek mi się nie podobają więc będę dłuuugo szukać
Tak w ogóle to dzięki tej akcji "półka" to przemyślałam sprawę niektórych moich kwiatków i gdzieś w maju chyba będę musiała część wyprzedać, bo rozpędziłam się z tym zbieraniu i te na których mi zależy nie mają miejsca na parapecie bo stoi np.. 10 szczepek grudników więc szczepki trza sprzedać i inne, które nie lubią mnie też M z tego pomysłu się ucieszył, ciekawe czemu
zapowiadali słońce i ok 20 stopni a jest... jak zwykle nawet zdjęć nie mogę porobić bo ciemności straszne (prawda Teśka?)
rapunzel pisze:Mnie się wydaje, że polowa maja to szczyt sezonu i ceny wcale nie będą spadać.
a i owszem - gdzieś w Polsce w Suwałkach zima trwa od października do kwietnia sama widziałaś, że grudniki mi kwitną
kohleria pisze:w połowie maja pewniejsze,że nie zmarzną i cena spadnie- to informacja koleżeńska dla Ciebie
o właśnie, takich informacji mi było trzeba dziękuję, też tak i myślałam, w sumie 22 kwietnia nie mam odwagi nic zielonego wystawiać na balkon jeszcze
kohleria pisze:już były kwiaty na ryneczku naszym?
były jak wchodziłam ok 12 (wiem, późno) mijałam dużo osób niosących po kilka reklamówek a w nich kwiatki nie powiem co sprzedawali już, bo ominęłam tą alejkę ale gdzieś za miesiąc (jak najpierw pomaluję balkon ) się wybiorę cośniecoś kupić... a to na tym sobotnim ryneczku widziałaś koleusy czy na tym miastowym? po 1zł - kiedyś mówiłaś...
No więc pogoda nie taka jak należy i z przeglądu kwiatkowego moich zasobów chwilowo nici, ale półką się pochwalę:
Powoli suwam i przestawiam, bo za specjalnie nie przemyślałam co będzie na niej stać więc chwilowo taka obsada - dla M się spodobała i kilka razy już powiedział, że półka ładnie się prezentuje i to był dobry pomysł ja to dzięki niej mogę dziubek konewki na parapet wepchnąć chociaż, więc jakieś korzyści są
A tutaj obiecany stojaczek za ok 10zł - intensywnie myślałam i chyba go w Kauflandzie kupiłam rok temu na wyprzedaży jakiejś... w ogrodniczym widziałam takie po 18 zł A kupić na kaktusa trzeba... W sumie potrzebuję kwietnika jeszcze jednego takiego na większe doniczki, ale te typu rowerek mi się nie podobają więc będę dłuuugo szukać
Tak w ogóle to dzięki tej akcji "półka" to przemyślałam sprawę niektórych moich kwiatków i gdzieś w maju chyba będę musiała część wyprzedać, bo rozpędziłam się z tym zbieraniu i te na których mi zależy nie mają miejsca na parapecie bo stoi np.. 10 szczepek grudników więc szczepki trza sprzedać i inne, które nie lubią mnie też M z tego pomysłu się ucieszył, ciekawe czemu
Nie martw się nie tylko w Suwałkach kwitną grudniki - nasz też ma peeełno pączków, a niby południe polski więc ostatnio już całkiem ciepło było
półeczka z ikei? Bo chyba tam takie widziałam bardzo fajnie to wygląda
półeczka z ikei? Bo chyba tam takie widziałam bardzo fajnie to wygląda
pozdrawiam
Karolina
Karolina