Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Tym razem chyba, nie tyle kwiaty zrobiły wrażenie, co długopisy przerobione graficznie ;:215
Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia. ;:108
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I jak tam samopoczucie dzisiaj?? Weekend już za pasem to może uda Ci odpocząć i się podleczyć. Niech Ci M herbatkę z wódeczką i cytryną zrobi - to zawsze pomaga ;:136

Grubosze są śliczne. Może i miniaturki ale pomyśl sobie co będzie z nich za parę lat ;:138 I też ciekawa jestem jak to ta półeczka za 10zł wygląda.

A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik :D Teraz już mogę być ogrodniczką pełną parą ;:108 :tan
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Noo,miodkowa-dawaj zdjęcie tej półki ;:65 .tylko 10zł kosztowała?gdzie takie tanie sprzedają? :shock: :wit
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

http://img707.imageshack.us/img707/9976/img4450001.jpg miałam takiego filodendrona ładnych kilka lat, gdy wyjechałam za granicę, pod opieką mojej mamy, zaatakowały go pasożyty i nie dał rady... do tej pory go żałuję... jeśli Cię Twój denerwuje, to z chęcią go przyjmę ;:216
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

hej hej :wit
dziewczynki poświęciłam się i sama przeczytałam co napisałam, bo mi :shock: oczki wyszły jak zaczęłyście mi pisać o półce za 10zł ;:223 nawet napisałam, że kupowana w OBI - w a w OBI nie ma NIC za 10zł :;230 półka kosztowała 69,99... a za 10zł...
mniodkowa pisze:strasznie nie lubię przesuwania doniczek w celu odkurzenia, umycia podłogi :evil: mam jeden stojaczek na kółeczkach i muszę dokupić jeszcze ;:224 tylko za chiny nie pamiętam gdzie go kupiłam, a pamiętam, że jakiś strasznie tani był (ok 10zł dałam)

ale ja Was rozumiem - tyle ja tu klepię, że może się popieprzyć :;230
Marudzia pisze:ja bym z chęcią zobaczyła ten twój stoliczek na kólkach za 10zł co masz na kwiaty

o! jedyna przeczytała co trzeba :wink: ; dobrze, zrobię foto
Anankee pisze:I jak tam samopoczucie dzisiaj??

Jak sobie zaaplikuję 2 x a'katar zatoki to ok 1,5-2godz jestem do życia, potem gile atakują :pogon i głowa pęka, miałam dziś plan umycia okien, ale chyba sił mi brakuje ;:185 zdjęć też żadnych nie mam, na pocieszenie odwiedzającym mogę zostawić hibiskusa, bo kwitnie, oj kwitnie :tan

Obrazek

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:Reklamujesz swoją miodkowość
rapunzel pisze:Bardzo ciekawe te długopisy, choć zwątpiłam, czy one są realne czy wirtualne.

no normalnie rżałam jak głupia jak Was poczytałam kochane dziewczynki ;:168 długopis realny, natomiast ja swoje zdjęcia od daaawna podpisuję i tak mi podeszło akurat tam umieścić nick ;:172
Stokrotkania pisze:Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia.

dziękuję ;:196 Ty jedna nie dałaś się nabrać, choć nie to miałam przecież na celu :;230
swoją drogą to są oczywiście możliwości wykonania nadruku na długopisie jakim się chce, ale to kupując w setkach się opłaca, a co ja miałabym robić z 100 długopisów :shock:
Anankee pisze:A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik

ooo to wielki wyczyn koleżanka poczyniła ;:180 będziesz teraz notować swoje chciejstwa hahaha
jola1313 pisze:Noo,miodkowa-dawaj zdjęcie tej półki

M obiecał, że dziś powiesi - więc jak już powiesi to jutro zrobię zdjęcie i pokażę
jola1313 pisze:A mnie się baardzo podoba ten dziurawy filodendron.Gdybyś chciała się go pozbyć...
dagg pisze:jeśli Cię Twój denerwuje, to z chęcią go przyjmę

hehe :) jednak posłucham Patrycji (filgranowej) i jeszcze dam im czas, może ruszą...
kohleria pisze:Cieszę się, że kupiłam polisciasy- 2 szt w Biedronce. Jeden taki jak Twój , drugi okrągłe variegata listki.

też uważam, że łatwe w uprawie, widziałam wczoraj w Kauflandzie tego variegata... po 4,49?? mały, ale skoro szybko rośnie to i wart ceny, choć ja nie kupiłam, bo gdzie postawić? ;:14
kohleria pisze:P.s. Co Ci szkodziło zajść do Lidla, tylko oko napaść?

tamtego dnia to był wielki wyczyn, że dolazłam z autobusu do domu tak się czułam ;:144 ale wczoraj koło 20 zadzwoniła szwagierka i mówiła, że w Lidlu pyszne truskawki przecenione na 2,49 za 500g więc jak już i tak musiałam tą rukolę kupić i pomidory w puszcze, to zwekłam się z łóżka i pojechali my.... kupiłam truskawki i inne zaplanowane rzeczy, draceny nie ;:222 nie wzbudziły zachwytu jakoś we mnie ;:185
Niunia1981 pisze:Chyba trzeba zacząć myśleć o twoim balkonie, jakie kupiłaś te krzesełka? Zaraz ci tu pomożemy dobrać farbę i doniczki

akcja "balkon" będzie chyba odłożona na późny maj, bo za tydzień wyjeżdżam na ponad tydzień a potem... nawet nie do domu a prosto na kurs na 3 tyg, ale nie mam jeszcze oficjalnej informacji, więc będąc dziś na ryneczku omijałam alejkę z kwiatkami ;:224 zdjęcia krzesełek będą, później, ale chyba nie chcesz mi ścian malować pod kolor krzesełek? ;:154 :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

a co ja miałabym robić z 100 długopisów
Mogłabyś np koleżankom z forum porozsyłać. ;:224 :wink:

Podziwiam cię, że poszłaś chora po te przecenione truskawki :shock:
Choć niewykluczone, że i ja bym się zwlekła. Ja kupiłam u nas już dwa razy pół kilo za 3,99.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Podziwiam cię, że poszłaś chora po te przecenione truskawki

M powiedział, że pójdzie, nie zakładał, że miałabym się z łóżka zwlekać ale ja sama, że idę a jak! bo przecież te draceny nooo ;:224 ale nie przyznałam się ;:333 sam też mógł kupić ładną rukolę, ale jak to Teśka powiedziała "oczy napasłam" dracenami ;:215

Półka wisi :heja kwiatki na niej stoją, parapet luźniejszy i nawet okna w salonie umyte ;:154 fotorelacja jutro ;:108
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

To ja już czekam na fotorelacje ;:224 :wit
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodna już były kwiaty na ryneczku naszym? ;:oj
Poczekajmy aż będą znacznie tańsze :roll: . w połowie maja pewniejsze,że nie zmarzną i cena spadnie- to informacja koleżeńska dla Ciebie. Ja kupować nie będę w tym roku :wink: . Mam swoje.
A w tym Lidlu te ładne draceny widocznie wykupili? :?
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Mnie się wydaje, że polowa maja to szczyt sezonu i ceny wcale nie będą spadać. ;:224
Ja kupiłam bardzo tanio różne kwiaty, ale dopiero latem, np pelargonie rabatowe po złotówce, a bluszczolistne po 2 zł, ale to było w sierpniu dopiero.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie burzową niedzielą ;:202
zapowiadali słońce i ok 20 stopni a jest... jak zwykle ;:161 nawet zdjęć nie mogę porobić bo ciemności straszne (prawda Teśka?)

rapunzel pisze:Mnie się wydaje, że polowa maja to szczyt sezonu i ceny wcale nie będą spadać.

a i owszem - gdzieś w Polsce :;230 w Suwałkach zima trwa od października do kwietnia :;230 sama widziałaś, że grudniki mi kwitną ;:202
kohleria pisze:w połowie maja pewniejsze,że nie zmarzną i cena spadnie- to informacja koleżeńska dla Ciebie

o właśnie, takich informacji mi było trzeba ;:196 dziękuję, też tak i myślałam, w sumie 22 kwietnia nie mam odwagi nic zielonego wystawiać na balkon jeszcze ;:185
kohleria pisze:już były kwiaty na ryneczku naszym?

były ;:108 jak wchodziłam ok 12 (wiem, późno) mijałam dużo osób niosących po kilka reklamówek a w nich kwiatki ;:219 nie powiem co sprzedawali już, bo ominęłam tą alejkę ale gdzieś za miesiąc (jak najpierw pomaluję balkon :;230 ) się wybiorę cośniecoś kupić... a to na tym sobotnim ryneczku widziałaś koleusy czy na tym miastowym? po 1zł - kiedyś mówiłaś...

No więc pogoda nie taka jak należy i z przeglądu kwiatkowego moich zasobów chwilowo nici, ale półką się pochwalę:

Obrazek

Powoli suwam i przestawiam, bo za specjalnie nie przemyślałam co będzie na niej stać więc chwilowo taka obsada - dla M się spodobała i kilka razy już powiedział, że półka ładnie się prezentuje i to był dobry pomysł ;:154 ja to dzięki niej mogę dziubek konewki na parapet wepchnąć chociaż, więc jakieś korzyści są ;:224

A tutaj obiecany stojaczek za ok 10zł - intensywnie myślałam i chyba go w Kauflandzie kupiłam rok temu na wyprzedaży jakiejś... w ogrodniczym widziałam takie po 18 zł :shock: A kupić na kaktusa trzeba... W sumie potrzebuję kwietnika jeszcze jednego takiego na większe doniczki, ale te typu rowerek mi się nie podobają więc będę dłuuugo szukać ;:223

Obrazek

Tak w ogóle to dzięki tej akcji "półka" to przemyślałam sprawę niektórych moich kwiatków i gdzieś w maju chyba będę musiała część wyprzedać, bo rozpędziłam się z tym zbieraniu ;:125 i te na których mi zależy nie mają miejsca na parapecie bo stoi np.. 10 szczepek grudników :shock: :;230 więc szczepki trza sprzedać ;:224 i inne, które nie lubią mnie też ;:108 M z tego pomysłu się ucieszył, ciekawe czemu :;230
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

Nie martw się nie tylko w Suwałkach kwitną grudniki - nasz też ma peeełno pączków, a niby południe polski więc ostatnio już całkiem ciepło było :D

półeczka z ikei? Bo chyba tam takie widziałam :) bardzo fajnie to wygląda :)
pozdrawiam
Karolina
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”