Moja różanka - moje marzenie 2013
- Alutka102
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja różanka - moje marzenie 2013
Wszystkim tym, którzy o mnie nie zapomnieli i odwiedzają mój wątek życzę spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pieknie kwitnal Ci Eden Alu
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku
- Alutka102
Aniu, mam dwa Edeny i teraz wiem już, że bardzo dużo zależy od sadzonki. Ten z F od początku był dorodny, a w ciągu dwóch sezonów rozrósł się w potężny krzak i kwitł nieprzerwanie przez cały sezon, aż do momentu kopczykowania. Wtedy to, ścięłam mu ostatnie kwiaty. W ogóle nie chorował i bardzo długo trzymał kwiaty.
Drugi krzak jest od Starkla i też nie chorował, ale niestety od początku był mikry i cały czas nie ma tzw wigoru. Kiepsko też kwitł.
Ponieważ jutro Sylwester - a po nim Nowy Rok 2014 życzę więc, wszystkim Forumowiczom dużo radości, wytrwałości i sukcesów w ogrodnictwie, zdrowych i pięknie kwitnących roślinek
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu to podobnie jak mój Eden ze Starkla - miałam dwie sadzonki bo drugą z reklamacji i właśnie ta druga jakoś rośnie i nawet kwitła ale bardzo słabo. Warto kupować tylko w sprawdzonych miejscach żeby mieć pewność że róża da radę.
Z tą Chapeau de Mireille to aż się nie chce gadać, też nie cierpię takich pomyłek i to za wielkie pieniądze zafundowane.
Za życzenia dziękuję i je odwzajemniam
Z tą Chapeau de Mireille to aż się nie chce gadać, też nie cierpię takich pomyłek i to za wielkie pieniądze zafundowane.
Za życzenia dziękuję i je odwzajemniam
- Alutka102
Aniu, Gosia ją reklamowała i upierali się, że to jest właśnie ta róża, chociaż moja w ogóle nie przypomina tej z ich zdjęcia. Zobaczymy jeszcze jak będzie kwitła w nadchodzącym sezonie. Ja już się z tym pogodziłam, bo mimo wszystko jest piękna i bardzo zdrowa.
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Alu, mojej reklamacji ws tzw Parfum de Mireille też nie uwzględnili, chociaż to co otrzymałam ewidentnie nie przypomina zamawianej róży.
Szkoda, bo chciałam jeszcze zamówić inne róże Massada z tej szkółki ale kupować kota w worku nie zamierzam, tym bardziej że ceny mają ho, ho.....
Pewnie Kamila się ucieszy, bo do niej spłyną zamówienia, oby tylko były u niej te odmiany na które mam chęć.
Szkoda, bo chciałam jeszcze zamówić inne róże Massada z tej szkółki ale kupować kota w worku nie zamierzam, tym bardziej że ceny mają ho, ho.....
Pewnie Kamila się ucieszy, bo do niej spłyną zamówienia, oby tylko były u niej te odmiany na które mam chęć.
- Alutka102
Heniu, ja też czekam na hasło Kamili. Na jesieni kupiłam od niej dwie róże Masada, których nie miała w sklepie. Ona spełnia nasze życzenia .
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Alutka spełnienia wszystkich marzeń
ja też czekam na sygnał kiedy Kamila ruszy z domówieniem róż Massada
Dla mnie w jesiennej dostawie zabrakło kilka pozycji.
ja też czekam na sygnał kiedy Kamila ruszy z domówieniem róż Massada
Dla mnie w jesiennej dostawie zabrakło kilka pozycji.
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Witaj Alu w nowym roku! Mój 2 letni Eden z F jest marniutki, miał zaledwie kilka kwiatów.
Marta
Alu, nie mogłam do Ciebie trafić wcześniej, bo masz podpięty do części aktualnej link do zamkniętej części z 2012 roku.
Oby w ty roku nie zdarzały nam się już pomyłki
Oby w ty roku nie zdarzały nam się już pomyłki
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Alutka102
Dziękuję wszystkim za życzenia noworoczne.
Dzisiaj zrobiłam obchód po ogrodzie i naprawdę zaczęłam się martwić, żeby nie przyszły mrozy. Na wszystkich krzaczkach nabrzmiałe pąki. Tulipany i krokusy powystawiały swoje noski. Zauważyłam też kwiaty na wrzoścach, a powojnik Roko-Kolla rozwinął kilka listków. Jutro wezmę się trochę za pielenie, bo zielsko rośnie na potęgę.
Na wiosnę będę też miała nowe miejscówki, bo M będzie rozbierał stary drewniany garaż. Na to konto zamówiłam już kilka powojników i róż. Mam też trzy róże zadołowane w donicach. Nie mogę doczekać się wiosny.
Czas chyba zacząć robić podsumowanie minionego sezonu, tylko muszę uporządkować zdjęcia.
Czekam zatem z niecierpliwością A jak się Alu zapatrujesz na Lady Salisbury? Nie jesteś rozczarowana jej błyskawicznym osypywaniem się?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV