Actus sprzedawca odpisał, ze przeprasza za pomyłkę i jedyne co może zaoferować to bym go odesłała a wyśle mi tego, którego wylicytowałam.. ale znając życie to ja pokryję za odesłanie paczki, więc szkoda zachodu... zaproponowałam, ze zapłacę za tego, którego mi wysłali a oni wyślą mi normalnie tego, za którego zapłaciłam.. zobaczymy.. uważam, że nie powinnam już pokrywać kosztów przesyłki, tylko zapłacić za tego, którego nie chciałam, bo choćbym się zdecydowała je wymieniać to sprzedawca i tak musiałby za przesyłkę do mnie zapłacić i tak.. poza tym to pomyłka, której nie ja jestem winna, więc zapłaciłabym za samego storczyka i według mnie to dobre rozwiązanie dla obojga.. zobaczymy..
a dendrobium.. hmm.. nie widziałam nigdy kremowego
ale też wydaje mi się, ze przebija jakiś różowy albo fioletowy środeczek, choć na fotkach tego nie widać..
misiaczek serdecznie dziękuję ;) copper star już długo za mną chodził ale ciężko było z jego dostępnością.
Ciku dziękuję
falek ma starty pęd, chociaż nie wiem czy jest szansa by go przedłużył, to chyba nie botanik.. w każdym razie póki nie usycha to zostawię go, po przesadzeniu może nie mieć siły na nowe kwitnienie, więc może prędzej wypuści coś na starym pędzie, ale na to pewnie też poczekam ;)
Marto falek jest w takim sobie stanie.. te listki takie ubabrane twardą wodą, nie jestem w stanie ich doczyścić, może za którymś razem dopiero będą lepiej wyglądać.. chociaż tyle dobrego, że korzonki są ok.. mam nadzieję, ze odnajdą się w nowym podłożu..
-- 24 lip 2013, o 19:24 --
w ogóle to przestawiłam moją mini na parapet bo łudziłam się, ze gdy dostanie jaśniejsze i cieplejsze stanowisko to na skutek takiej różnicy temp. szybciej zakwitnie i wypuści pęd, ale podczas dwóch dni mojej nieobecności fatalnie spaliło jej listka
co jest dziwne, bo ponoć roleta była zasłonięta.. w każdym razie myślałam, ze słońce nie pali w tym roku tam mocno, ale to chyba tylko D. nobile nic się nie dzieje, falki to za słabe pionki na południowe okno.. mam taką folię mleczną z prześwitami ale za wąski pasek i słońce i tak świeci od góry.. może jutro rozejrzę się za taka folią samochodową..