Mój ogród na fotografii -część 5
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Bogusiu wchodzę do Twojego ogrodu i celowo nie znajduję furtki do wyjścia tak masz pięknie
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zapraszam, ciasto wrzuciłam juz dzisiaj... ale goście pewnie jutro...
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Coś mi się zdaje, że nas nic nie zmusza do prac ogrodowych, bo to po prostu kochamy. Gorzej mam z pracami domowymi Najgorsze dla mnie gotowanie i lekcje z dziećmi
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Renatko!... do mnie furtki nie musisz otwierać...
Wjedziesz ...wejdziesz ...ogrodzone jest dokoła ...jednak szeroki wjazd do ogrodu...niczym nieograniczony...
Zapraszam o każdej porze dnia i nocy.Miło mi ,że podoba Ci się u mnie.
Pozdrawiam serdecznie!
Aniu!.... a ja byłam przed chwilą...
Mariolu!...ja uwielbiam gotować...wymyślać ....eksperymentować...Lubię też sprzątać...przestawiać ...zmieniać.
Dobrze,ze mam ogród pod nosem...jak za gorąco tam ...przenoszę się do domu i przestawiam się na inny tryb pracy.
Lekcje z dziećmi tez mnie nie przerażały...ale to było tak dawno
Pozdrawiam
U mnie w tej chwili 38 C na termometrze...coś niesamowitego...nie ma czym oddychać...
Wjedziesz ...wejdziesz ...ogrodzone jest dokoła ...jednak szeroki wjazd do ogrodu...niczym nieograniczony...
Zapraszam o każdej porze dnia i nocy.Miło mi ,że podoba Ci się u mnie.
Pozdrawiam serdecznie!
Aniu!.... a ja byłam przed chwilą...
Mariolu!...ja uwielbiam gotować...wymyślać ....eksperymentować...Lubię też sprzątać...przestawiać ...zmieniać.
Dobrze,ze mam ogród pod nosem...jak za gorąco tam ...przenoszę się do domu i przestawiam się na inny tryb pracy.
Lekcje z dziećmi tez mnie nie przerażały...ale to było tak dawno
Pozdrawiam
U mnie w tej chwili 38 C na termometrze...coś niesamowitego...nie ma czym oddychać...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu witaj .
Wnuczka szczęśliwa u Babci na wakacjach. Ja swojego chyba także na wieś zabiorę, trochę się obawiam, gdyż ciągle są komary, a on jest alergiczny.
Piszesz o upałach, a u nas chłodek, żeby nie powiedzieć zimno. Dopiero dzisiaj odrobinę cieplej .
Wnuczka szczęśliwa u Babci na wakacjach. Ja swojego chyba także na wieś zabiorę, trochę się obawiam, gdyż ciągle są komary, a on jest alergiczny.
Piszesz o upałach, a u nas chłodek, żeby nie powiedzieć zimno. Dopiero dzisiaj odrobinę cieplej .
- bwoj54
Tereniu!....u mnie 4 tydzień niesamowitych upałów...bez deszczu.
Trawa prawie wypalona...roślinki spragnione wody, mimo podlewania.
Wnuczka jest cały czas ...oni mieszkają z nami / osobne mają mieszkanie 80 m2 /...wprawdzie budują się na przedmieściu Sulechowa ...7km od nas....ale gdzie im będzie lepiej...
..jeśli jest alergikiem ...to kłopotliwe...bo ciągle coś pyli. U mnie też są alergicy , mąż na trawy...młodszy syn też.
Zanim całkowicie roślinki "sparzą" się w tym upale...nowe fotki...jeszcze gorące
Trawa prawie wypalona...roślinki spragnione wody, mimo podlewania.
Wnuczka jest cały czas ...oni mieszkają z nami / osobne mają mieszkanie 80 m2 /...wprawdzie budują się na przedmieściu Sulechowa ...7km od nas....ale gdzie im będzie lepiej...
..jeśli jest alergikiem ...to kłopotliwe...bo ciągle coś pyli. U mnie też są alergicy , mąż na trawy...młodszy syn też.
Zanim całkowicie roślinki "sparzą" się w tym upale...nowe fotki...jeszcze gorące
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu Witam - miałam napisać cieplutko ale czytam że masz 38 stopni to powinnam Cię czymś ochłodzić
Zdjęcia śliczne - nie widać jeszcze żeby Twoje kwiaty cierpiały z powodu suszy , chyba cały dzień podlewasz
Na ostatnim zdjęciu to co takiego ładnego ???
Hortensje cudne czy to tegoroczne ???
Ogólne widoki
Pozdrawiam i posyłam trochę chłodu
Zdjęcia śliczne - nie widać jeszcze żeby Twoje kwiaty cierpiały z powodu suszy , chyba cały dzień podlewasz
Na ostatnim zdjęciu to co takiego ładnego ???
Hortensje cudne czy to tegoroczne ???
Ogólne widoki
Pozdrawiam i posyłam trochę chłodu
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Bogusiu Potwierdzam słowa Tereni - nie widać u Ciebie takiej strasznej suszy i piekielnych upałów,wszystko pięknie wygląda (szczególnie mumiowaty bocian ) to bardzo dobrze Jaką masz odmiane hortensji, na zestawieniu zdjęć jest u góry w prawym rogu. Mam taką samą lecz nie znam nazwy,w tym roku wreszcie ładnie zakwitła. Życzę deszczu i chłodu (sobie też);:168
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ale się napatrzyłam! Piękne zdjęcia ogrodu! Masz tyle uroczych zakątków i pięknie zaplanowanych i utrzymanych! Można ze spokojem się pochwalić każdym fragmentem!
Cieszę się, ze również lubisz dalie. Będziemy miały wspólny temat! No i mam nadzieję, że i w katalogu jakaś Twoja piękność się znajdzie!
Cieszę się, ze również lubisz dalie. Będziemy miały wspólny temat! No i mam nadzieję, że i w katalogu jakaś Twoja piękność się znajdzie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Pospacerowałam ,odpoczęłam na ławeczce i upajałam się pięknem Twojego wielkiego i pięknego ogrodu
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu- jak pięknie, jak kwitnaco!!! Uroku dodają te Twoje gipsowe figurki Wszystko eleganckie i na pewno pachnące
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Bogusiu zdjecia jak pocztówki - sliczne. Dzięki za odwiedzinki, zapowiada sie upał przez wielkie "U"
- bwoj54
Tereniu!./TerDob/..dziękuję za miłe słowa...
Dzięki temu ,ze mam staw to moje roślinki mogą zaczerpnąć trochę wody w te upały ...niesamowite upały.
Podlewam dwa razy dziennie ...rano i wieczorem...
Na ostatnim zdjęciu...szałwia jednoroczna ...ale wysiewa się i ...jest u mnie w ogrodzie już kilka lat.
Hortensje ogrodowe..te wielkie różowe kwiaty...po raz pierwszy mi tak zakwitły od 4 lat.
Wczoraj rano było pochmurnie, myślałam że co nieco spadnie z góry...niestety było "lanie" ....ale z węża i konewki.
Pozdrawiam serdecznie!
Michale!... w kolejny ...piekielnie gorący poranek...
Roślinki podlewam...zatem w miarę 'trzymają się".Wczoraj dwie taczki wyrwałam przekwitniętych ...nagietki, malope, nasturcja , lewkonia...i jeszcze jakieś tam.
Bociek ...dzielnie stoi w słońcu i nawet " ruchome ślepka" ....mu nie odpadły.Nazwy hortensji nie znam, sa to ogrodowe ...nie bukietowe...mam je od 4 lat....po raz pierwszy raczyły zaszczycić tak dorodnym kwieciem.
Zatem czekamy razem na upragniony deszcz...a tymczasem idę z wnuczką pomoczyć się w basenie.
Miłko/Takasobie./..witam serdecznie w moich progach!
Dalie sadziłam od dawna...ale ich urokiem zaczęłam zachwycać się od chwili wstąpienia na Forum, gdy zobaczyłam bogactwo urzekających odmian.Można zatem powiedzieć ,że jestem nowicjuszką w sprawach dalii.
Eluniu!/ElleBelle/ ...miło,ze byłaś...
Zapraszam ponownie...zrobiłam gołąbki...i faszerowane kabaczki!
Mariolu!/ kropelka/ serdecznie...
Jesienią wezmę się ponownie za " rękodzielnictwo'
Żal mi tak szybko przekwitających kwiatków... w tym roku jest to tempo niesamowite
Aniu!/ wielkakulka/ ....dziękuję
Upał niesamowity...
Dzięki temu ,ze mam staw to moje roślinki mogą zaczerpnąć trochę wody w te upały ...niesamowite upały.
Podlewam dwa razy dziennie ...rano i wieczorem...
Na ostatnim zdjęciu...szałwia jednoroczna ...ale wysiewa się i ...jest u mnie w ogrodzie już kilka lat.
Hortensje ogrodowe..te wielkie różowe kwiaty...po raz pierwszy mi tak zakwitły od 4 lat.
Wczoraj rano było pochmurnie, myślałam że co nieco spadnie z góry...niestety było "lanie" ....ale z węża i konewki.
Pozdrawiam serdecznie!
Michale!... w kolejny ...piekielnie gorący poranek...
Roślinki podlewam...zatem w miarę 'trzymają się".Wczoraj dwie taczki wyrwałam przekwitniętych ...nagietki, malope, nasturcja , lewkonia...i jeszcze jakieś tam.
Bociek ...dzielnie stoi w słońcu i nawet " ruchome ślepka" ....mu nie odpadły.Nazwy hortensji nie znam, sa to ogrodowe ...nie bukietowe...mam je od 4 lat....po raz pierwszy raczyły zaszczycić tak dorodnym kwieciem.
Zatem czekamy razem na upragniony deszcz...a tymczasem idę z wnuczką pomoczyć się w basenie.
Miłko/Takasobie./..witam serdecznie w moich progach!
Dalie sadziłam od dawna...ale ich urokiem zaczęłam zachwycać się od chwili wstąpienia na Forum, gdy zobaczyłam bogactwo urzekających odmian.Można zatem powiedzieć ,że jestem nowicjuszką w sprawach dalii.
Eluniu!/ElleBelle/ ...miło,ze byłaś...
Zapraszam ponownie...zrobiłam gołąbki...i faszerowane kabaczki!
Mariolu!/ kropelka/ serdecznie...
Jesienią wezmę się ponownie za " rękodzielnictwo'
Żal mi tak szybko przekwitających kwiatków... w tym roku jest to tempo niesamowite
Aniu!/ wielkakulka/ ....dziękuję
Upał niesamowity...
Bogusiu, nawet nie wiesz, jak gorąco podziwiam Twoje cudowne kwiaty, ale jeszcze bardziej te wypieszczone rabaty, tak pięknie obsadzone, że trudno oderwać oczy. I jeszcze te poustawiane tu i ówdzie pojemniki z kwiatami. Ta fuksja na przykład wygląda bosko!Hortensje masz wspaniałe i tyle odmian! A zdjęcia z motylkami chwytają za serce.
- bwoj54
Linetko!...dziękuję za odwiedzinki i dziękuję za budujące słowa.
Oj, jest wiele niedoskonałości w moim ogrodzie, ale sukcesywnie będę usuwała , dopracowywała.
Trudno jest ogarnąć tak wielki areał...Dopiero w tym roku mam więcej czasu na zajęcie się nim.
Łatwiej jest cokolwiek aranżować od początku, niż usuwać to co zbędne...i tworzyć nowe. Nie zawsze da się tak zrobić, jak sobie zaplanujemy.
Donic , skrzyń...mam sporo przed domem ....no i 4 metry na tarasie pelargonii...
Wczoraj wyjątkowo motylki dały się posłusznie obfocić.
Fuksja ta wielka ma tylko 3 lata...rośnie jak szalona. Ta ktorą widać na zdjęciu...przy świerku z podstrzyżonymi gałęziami ...to ta mniejsza.
Świerk 30 letni miał być ścięty, ale tak wielkim sentymentem go darzymy , że na razie pozostał "podstrzyżony" ...zamierzam posadzić przy nim jakieś pnącze.
Pozdrawiam serdecznie
Zapraszam na wirtualny poczęstunek
Oj, jest wiele niedoskonałości w moim ogrodzie, ale sukcesywnie będę usuwała , dopracowywała.
Trudno jest ogarnąć tak wielki areał...Dopiero w tym roku mam więcej czasu na zajęcie się nim.
Łatwiej jest cokolwiek aranżować od początku, niż usuwać to co zbędne...i tworzyć nowe. Nie zawsze da się tak zrobić, jak sobie zaplanujemy.
Donic , skrzyń...mam sporo przed domem ....no i 4 metry na tarasie pelargonii...
Wczoraj wyjątkowo motylki dały się posłusznie obfocić.
Fuksja ta wielka ma tylko 3 lata...rośnie jak szalona. Ta ktorą widać na zdjęciu...przy świerku z podstrzyżonymi gałęziami ...to ta mniejsza.
Świerk 30 letni miał być ścięty, ale tak wielkim sentymentem go darzymy , że na razie pozostał "podstrzyżony" ...zamierzam posadzić przy nim jakieś pnącze.
Pozdrawiam serdecznie
Zapraszam na wirtualny poczęstunek