Roślinny pokój

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p
Od: 31 maja 2013, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinny pokój

Post »

madusio wystarczy trochę zaparcia w pracy i na googlach znaleźć ciekawy wzór razem z diagramem, kiedyś korzystałam z rosyjskiej strony na której było wszystko pokazane(dla zainteresowanych mogę podesłać na PW jak znajdę adres :D )
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Origami... Przy tym bym sie wsciekla. ;:306
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

Ok poślij jak znajdziesz ;:196
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

Madusio tylko to może trochę potrwać :D
Swoją drogą bardzo podoba mi się biżuteria origami(miniaturowe figurki na łańcuszkach, binglach do kolczyków etc.) A za nic w świecie nie mogę wymyślić jak uchronić te figurki od kurzu/brudu który może się osadzać w czasie użytkowania! :D
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Hm no faktycznie przecież to tylko papier ale jeszcze raz wielkie brawa za łabędzia ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

crazydaisy uciekł mi gdzieś twój post i dopiero teraz zauważyłam :D ojj a myślisz, że ja się nie wściekałam? :D ale przy każdej zrobionej figurce mam tą satysfakcję, że to przecież ja sama zrobiłam :)

madusio no właśnie! :D a skoro takie duże ceny są za tą biżuterię więc musi być ona wytrzymała :D i teraz zostaje mi tylko dowiedzieć się co wykorzystują do konserwacji(?) tego papieru :twisted:
Idę po aparat robić zdjęcie Hoi :D
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karti, mnie tez uciekl. Kotu obiecaj depilacje woskiem, moze sie opamieta. A tak serio, to JESTEM_ WULGARNY /-NA jest i niestety bedzie czasem robil demolke.
Co do origami, to ja moge duzo, ale nie potrafie zdzierzyc powtarzalnosci, tymczasem ten typ origami sklada sie z pierdylionafofdziesieciusnastu IDENTYCZNYCH elementow. Dostalabym korby z zebatka od skladania tych elementow. Jestem dosc cierpliwa jak sadze, haftuje, robie rozne szydelkowe sprawy itd. ale to by mnie zjadlo ze sznurowkami.
Bizuteria origami... Hmm... Jakis lakier?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

crazydaisy ja uczyłam się szydełkować(miałam szydełka takie metalowe po prababci - miałam bo w czasie przeprowadzki mi gdzieś zaginęły)i to było dla mnie straszne! :D Ale zamierzam niedługo powrócić do nauki szydełkowania - zapowiada się to dopiero na czerwiec, póki co mam niestety inne sprawy na głowie.
Nakręciłam się i szukam diagramu na jakąś figurkę z modułu chińskiego i coś wymodzę.
Kiedyś robiłam po 50modułów każdego dnia(niekiedy mniej innym razem więcej) - tak, żebym szybko się nie znudziła tą rutyną ;)
A potem jak miałam gotowe to składałam :D
Na koniec nauki w LO chcę zrobić mojej nauczycielce geografii wielką kulę ziemską(obliczyłam , że na taką jakbym chciała będzie ponad 5tys modułów :D ) a na razie nauczycielka jest na zwolnieniu, ma wrócić w następnym roku to zdążę :D

Zdjęcia na fotosika się ładują a ja idę odkurzać bo przy przesadzaniu i sprzątaniu w doniczkach trochę mi spadło ziemi na wykładzinę.
Jak zdjęcia się załadują to zedytuję ew. posta :tan

Edycja:
hoja :tan
Obrazek

A takiego listka mi Kalanchoe wypuściło :D
Obrazek

I wszystkie kalanchoe wypuszczają nowe przyrosty które ukorzenię jak zrobi się ciepło i jasno(bo szczepki np. w białej donice są bardzo powyciągane bo stamtąd skąd je mam nie miały słońca widocznie)
Obrazek
Obrazek
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

5 tys... ;:202 ;:223 ;:185 I wszystko na temat. ;:306 Mam chyba inny rodzaj cierpliwosci. Moge transponowac na haft krzyzykowy lub gobelinowy obrazy Chelmonskiego, moge siedziec miesiac dzien w dzien nad obrusem z haftem ukrainskim lub dzierganym szydelkiem, moge dziubgac tygodniami cos w hafcie kaszubskim, ale powtarzalnosc elementow nie jest dla mnie. Nawet roslinki moge sobie hodowac od malusienkiego zaszczepka i mam satysfakcje jak rosna - poczekam. Byle nie te same ruchy w nieskonczonosc. Z tego wzgledu pewne prace mi nie wychodza.
Kinga
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

crazydaisy Zedytowałam wiadomość i nie wyskoczyło mi że odpisałaś. Więc carnoski(bo swoje szczepki też już dałam do tej ziemi) możemy podziwiać we wcześniejszym poście.
I muszę wymyślić diagram bo nigdzie nie mogę znaleźć diagramu do tej kuli(pokazane zdjęcia kiedyś widziałam, ale żadnej pomocy nie było :D )
Haftować też haftowałam i to już mnie było nudniejsze ale.... też i ciekawe :D kiedyś jak znajdę skrzydło to pokażę(cud to nie jest ale to mój pierwszy i ostatni "haftowiec" :;230 )
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Matko i córko listeczek jak u Kerri mnie a ja nadal czekam na moja Kerri ;:167
Awatar użytkownika
Karti
200p
200p

Post »

madusio hahahah może kalanchoe zapylane kerri? :D
Ojj mi się Kerri bardzo podoba :D chyba będę musiała się pouśmiechać gdzie trzeba :;230
Arleta
Moje wątki:
Roślinny pokój
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Arleto ja już czekam 2 tydzień na moją Kerri i już dostaję bzika u wszystkich widzę listki podobne do kerri ;:223 :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”