W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu co Ty w tym ogrodzie masz,że tacy goście zaglądają do Ciebie ?
Mam sporo różnego "drobiazgu " chodząco-fruwającego ale takich ;:185
Zazdroszczę tak po koleżeńsku i cieplutko pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fakt, że jest to rzadko spotykana ćma, na forum chyba w drugim wątku o niej czytam i oglądam, u siebie jeszcze nie spotkałam.
Marysieńko cudowne zdjęcia, mimo, że nie ma jeszcze wykopków, ja zaczynam od jutra usuwanie wyschniętych jednorocznych co u mnie oznacza okres prawie jesienny, bo jesień rozpoczynają kwitnące marcinki a te jeszcze w pąkach.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

witaj Marysiu :wit
O fruczak gołąbek,ładnie go uchwyciłaś ;:63 ;:63
bo to bardzo ruchliwy motylek ;:108
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A to teraz widzę różnicę miedzy zawisak powojowiec (Jacka z Bestwiny), a fruczakiem. To do mnie przylatuje fruczak.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Poszłam dalej w rozpoznawaniu moich ciem i ta ostatnia, która mnie odwiedziła to powiedziałabym, że to jest Zmrocznik liguryjski http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Hyles ... le_Dos.jpg
Chyba zostanę przez te ćmy entomologiem amatorem specjalizującym się w zwisakowatych ;:306
Misiu moja drogą to jeżdżą róże duże, wielki i małe i nawet takie składaki amatorskie i oczywiście kombajny, bo nasz wójt i sołtyska chcą utrzymać gminę jako rolniczą :lol:
Witam nowego gościa! Christinkrysię warto mieć coś ciekawego w wątku bo zawsze ktoś nowy nas odwiedzi. Ja już nieraz podczytywałam Twój wątek aptekarski, ale tak po cichutku! Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zosiu a moje jednoroczne trzymają się dzielnie a poza tym czekam na nasiona i jeszcze w większości nie dojrzały.Czyli jakbym miała dłużej lato :lol:
Aniu Anabuko oj tak ruchliwa ćma i bardzo absorbująca bo na chyba 50 zdjęć 1 - 2 dobre :D
Aniu akl nie wiem kto to ten Jacek ale przeczytaj wyżej o mojej ćmie. A furczak jest chyba bardziej ruchliwy i płochliwy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spacer poranny do ogrodu przyniósł nowe zdjęcie dla miłośników traktorów
Obrazek
kostkowanie słomy!

i nowe zdjęcie moich fruczaków - zdjęcie nie za dobre ale uwierzcie tam są dwa, a były trzy tylko nie zmieścił się trzeci w kadrze :?
Obrazek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ale masz sliczne dalie ;:167
I zachód słońca ;:215
Fruczak i mnie odwiedzał dopujki kwitły pysznogłówki teraz go już nie spotykam ....a naprawdę fajny z niego stworek.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, zazdroszczę Ci tego desantu zawisaków a przy okazji umiejętności robienia im zdjęć! U mnie na wsi widziałam je także, przylatywały do cynii, ale zdjęcia nie udało mi się zrobić tym "koliberkom" . świetne te zdjęcia rolnicze, a moja stodoła pełna bel słomy...:D Zapłaciliśmy za belowanie 10 zł od sztuki, będziemy przywozić po dwie dla koni a i tak bardziej się opłaca niż kupować w mieście :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kostki słomiane !
Mam wrażenie, ze teraz wszędzie są bale, a widziałam piękny ogród, w którym takie kostki służyły jako obramowania rabat. Ciekawe w jakiej cenie byłaby taka kostka. I ile ona waży.
Muszę gdzieś poszukać.
Zdjęcie polne rzeczywiście super.

-- 19 sie 2013, o 15:25 --

O kostki słomiane !
Mam wrażenie, ze teraz wszędzie są bale, a widziałam piękny ogród, w którym takie kostki służyły jako obramowania rabat. Ciekawe w jakiej cenie byłaby taka kostka. I ile ona waży.
Muszę gdzieś poszukać.
Zdjęcie polne rzeczywiście super.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, zdjęcia żniwne ;:215 ale te futrzaki, no to dopiero goście ;:138
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ale piękne zdjęcia tych gości i żniwa na mecie. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu katharos a moje na pysznogłówce nie żerują, ostatnio głównie na werbenie patagońskiej.
Dalie ładnie się przechowały tej zimy i teraz się rozrastają :lol: Dziękuję za odwiedziny ;:180
Zuziu jak miło, że jesteś - czekaliśmy na Ciebie! Bele słomy dostaję od znajomego rolnika (na razie za darmo) dla moich kurek. Ale mówił, że za belowanie zapłacił tyle ile za kombajn. Rolnicy na ogół przy zbiorze sieką słomę i zaorują (bo jest taniej), tylko Ci co mają bydło to ją potrzebują na zimę. A zwisaki mnie ostatnio prześladują ;:oj
Aniu kostki są lekkie ale dość spore, jak się ma dużo miejsca można robić obramowanie u mnie wyglądałoby to nieproporcjonalnie. Ja dostaję za darmo ale biorę parę sztuk.
Iwonko każda pora roku ma swój urok, kopanie ziemniaków i dymiące się na obrzeżasz łęty też wyglądają malowniczo :lol: No widziałaś jacy kosmaci mnie odwiedzają!
Kasiu katex oj na mecie! ale udały się w tym roku - pogoda dopisała jak nigdy!
Dziękuję! i miło że się podobają zdjęcia :lol:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, cokolwiek to jest czy Fruczaki czy Zwisaki to masz wielkie szczęście że zagościły u Ciebie w ogrodzie i możesz je podglądać, u siebie tylko raz miałam takiego gościa i bardzo żałuję że nie ma ich więcej, to piękne stworzonka i takie fascynujące, kiedy zawitał do mnie nie mogłam od niego oderwać oczu :D Piękne fotki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”