Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Przepiękna wiosna u Ciebie.
Twój ogród, Ty tu urządzisz ;:306
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko czy u Ciebie już widać kolorki? Pracy mieliśmy ogrom to fakt a jeszcze czeka nas cały sezon pracy :lol: Zresztą u Ciebie zapowiada się rewolucyjny szał, to sama zobaczysz :wink:

Monika, uwielbiam przebarwiający się jesienią winobluszcz i dlatego w końcu na niego właśnie się zdecydowałam :D Biegnę do Ciebie zajrzeć co nowego wymyśliłaś, bo sezon za pasem i już za chwilkę będziesz działać u siebie z tworzeniem ;:138

Ilonka, pytasz o kompostownik zapewne. No niestety, nadal za kompostownik robi u nas sterta narzucana niedbale w rogu działki :oops: Taki ukłon w kierunku gustów sąsiedzkich, zeby u nas za czysto nie było. Nie, nie, to żart. Budowa porzadnego kompostownika to konieczność i szkoda, ze nie zdążyli moi panowie z ty etapem prac. Teraz Gardenia, potem wyjazd, potem impreza u nas i goście i tak kurczę nie ma kiedy tego zrobić :cry:

Aguniu, dziękuję kochana za miłe słowo ;:196 Kwiecia wiele nie ma, ale te kilkadziesiąt cieszy niezmiernie. Postanowiłam w tym roku kupić duuuużo krokusów, bo jak widzę one mnie ogromnie cieszą na przedwiośniu i dlatego warto posadzić dywany tych uroczych cebulek.

Asia, ale o czym Ty do mnie rozmawiasz? Hę? Przecież u Ciebie jest busz a w buszu gołe drzewa to by wyglądały ...goło ;:224 U siebie na pustyni nie wyobrażam sobie ubierania drzew pnączami, bo wyglądałoby to co najmniej dziwnie. Dlatego u Ciebie jak najbardziej jest pięknie a u siebie takiego rozwiązania absolutnie nie widzę.

Aniu, mam wysprzątane, owszem i jestem zadowolona, bo z czasem przez kolejne tygodnie będzie krucho. Masz rację co do sprytnych fotografii, ale i tak już niezłe kępki się uzbierały. Niedługo zakwitną tulipany i wtedy będzie cały dywanik kolorowy. Kiedyś miałam mnóstwo szafirków, ale niestety wymarzły i teraz dopiero się odbudowuje moja kolonia niebieskości 8-)

Aguś, dziękuję :D Kolory o tej porze roku są naprawdę miłe dla oka i duszy. Już niedługo zaczniemy robić wiosenne wianki, prawda? :heja

Aga,
serdeczne pozdrowienia :wit Cieszę się, że zaglądasz.

Jolu, kochana jak się cieszę, że Cie widzę :uszy My mamy winobluszcz za jałowcami i przez pierwsze dwa sezony nie rósł wcale, potem jak ruszył, to też muszę go co roku wyrywać z jałowców. Na szczęście nie jest to na tyle trudne zadanie, jak się ma do dyspozycji ostry sekator i silne ramiona :lol:

Danuś, wiosna cieszy każdego! Cudowne kolory, śpiew ptaków i inny zapach w powietrzu a że w tym roku w lutym, jeszcze lepiej! :tan
Pod sosnami na razie to jest psi bałagan i rozkopane dziury oraz zero trawy, po prostu masakra. Na koniec sezonu planuje tam jakieś nasadzenia. Jakie, to się jeszcze okaże :uszy

Gosiu :lol:

Kochane poznanianki i nie tylko Wy. O której godzinie planujecie się spotkać na Gardenii w sobotę? Wieczorem mam w domu big imprezkę ostatkową i zastanawiam się czy jak pojadę do Poznania to czy zdążę wrócić, ogarnąć menu i siebie pod kątem gości :roll: Z jednej strony bardzo chciałabym pojechać i się z Wami spotkać a z drugiej nie wiem czy zdążę... to co, o której to spotkanie na Gardenii? Bo ustalam plan 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Madziu :wit
ale się napracowałaś :D , kawał roboty zrobiliście, zazdroszczę pomocnika, ja to muszę sama bo mój M nie ma czasu
krokusy cudne i irysy już wychodzą ;:oj
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Madzia kawał roboty odwaliłaś ! Brawo ! U mnie jak u Ewy - w cieniu lasu wszystko rozwija się ciut później.
Dobry wybór z tym winobluszczem. Będzie pani zadowolona ;:108
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- u mnie nudy na pudy.. No- sezon otwarty o tyle, że poprzesadzaliśmy iglaki, a poza tym nic się nie dzieje.. Cieszę się, że winobluszcz wpadł Ci w oko i chociaż troszkę mogłam się przydać..
Szykuje się intensywny weekend- udanego szaleństwa ogrodowego na targach ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Madziu, pewnie będziemy od rana...
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, mój M miał taki jednorazowy niedosyt kontaktu z naturą, co skrzętnie wykorzystałam :lol:

Aniu, czasami zazdroszczę Wam tego cienia, bo ja jeszcze kilka lat zaczekam na swój własny osobisty. Na szczęście mam akacje, pod którymi uwielbiam odpoczywać, kiedy żar leje się z nieba ;:108

Monika, na razie nic a potem sama zobaczysz, nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć ;:oj W domu i wokół niego jest ZAWSZE coś do zrobienia ;:224

Asia,
czyli oficjalnej godziny spotkania nie ma? Ok, to ja postaram się być jak najwcześniej, oblecę stoiska, kupię co nieco ( liczę na to, że załatwicie tym razem i dla mnie słitaśną łopatkę ;:224 ), wypijam z Wami kawkę i zmykam do domu ogarniać imprezę 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu, nie zapominajmy, że ja poza urządzaniem swojego ogródka powinnam czasem wpaść do ogródka Mamy i sprawdzić, czy wszystko ok, więc na brak zajęć narzekać nie będę. Na razie jednak się lenię kompletnie ;:172
Dobrej zabawy na Gardenii- masz jakieś konkretne plany, czy jedziesz na rekonesans i sprawdzisz, co w oko wpadnie?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Monika, jadę zaczerpnąć inspiracji, zobaczyć nowości a przede wszystkich wypić kawę z koleżankami :D
Widzę, że ładujesz akumulatorki, to dobrze, bo wiosna tuż tuż a wtedy zero leniuchowania 8-)
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Fajnie, ze bedziesz :heja !
Odbierz pw.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Po obejrzeniu wiosennych zdjęć w wielu wątkach m.in Twoim stwierdzam, że jestem uboga we wczesnowiosenne nasadzenia i czas to zmienić. Niby coś tam się wykluwa, ale to pikuś w porównaniu do bomb z wiosennymi kolorami jakie sobie wspaniałomyślnie zafundowałaś.
Wybierasz się na Gardenię?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Asiu, jesteśmy umówione :tan

Madziu, wczesnowiosenne to dla mnie wielka radość i dlatego staram się co rok uzupełniać kolekcję. Przecież nic tak nie cieszy jak kolor kwiatów podczas gdy dookoła jeszcze przymrozki w nos szczypią :twisted:
Na Gardenie jadę, bo w zeszłym roku odpuściłam ze względu na warunki pogodowe i tym razem nie daruję. Asia i Kasia muszą mi piękny sprzęt ogrodowy załatwić :lol: Chcę zobaczyć co to za targi, bo nigdy nie byłam.
U nas w Bydgoszczy organizowane są co roku targi na Łuczniczce- ja ich nie lubię, bo nic ciekawego nie znalazłam na nich nigdy a ceny są z kosmosu chyba :?
Wybrałam się w zeszłym roku do Minikowa i tam z kolei był duży wybór i wiele ciekawostek.
Zobaczymy co ciekawego będzie na Gardenii :D
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, och ja gapa... Wiesz jednak, zakopałam się i obunkrowałam na zimę. Podziwiam rozmach działań i plany na ten sezon. Podstrzyżyny sosenek bardzo gustowne i plan na zagospodarowanie tego miejsca świetny.
Pozdrawiam z kolejnej piaskownicy, bo Jola już mnie ubiegła i pierwsza się odmeldowała
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”