Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Marysiu może trzeba przysypać ziemią brzeg folii bo przy większym wietrze pofrunie ;:224
Wiosny zazdroszczę....taka śliczna ;:215
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ;:196 gratuluję Ci zawilca ;:138 ;:138 ;:138 , śliczności ;:oj
Masz zacięcie reporterskie, tak śledzić rozwój jednego kwiatka, no, no ;:138
Ja najczęściej najpierw robię zdjęcia, a potem do roboty. Już na koniec jest za późno na jakiekolwiek fotki. :;230
Dobrze, że muszę w poniedziałek iść do pracy , posiedzieć przy biurku, bo też chyba bym padła, tak mnie w tym roku wiosną na robotę wzięło. ;:306
Miłego dnia. :wit
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Znaczy wiosna na działkach, a na śląsku śnieg, oby do nas nie doszedł. Paskuda biała.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Grazia pisze:Znaczy wiosna na działkach, a na śląsku śnieg, oby do nas nie doszedł. Paskuda biała.
ani na północ ani na południe kraju!
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie siedzi i cały czas pada ;:145
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słyszałam ,że Kaszuby zasypane śniegiem, wierzyć się nie chce bo u mnie leje.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bea - widziałam śnieg u Ciebie :shock: U nas na Kaszubach też napadało - tylko dużo mniej. Koleżanka rano wstawiła u siebie zaśnieżone zdjęcia. Ale to już na pewno się roztopiło, mam nadzieję.
Marysiu - brzeg folii jest zabezpieczony takimi metalowymi jakby "śledziami" długimi na kilkanaście centymetrów. Jest ich kilkanaście z każdej strony. Ale może faktycznie jeszcze przysypię brzeg ziemią.
Krysiu -dobrze, że my wróciliśmy w sobotę do domu, chyba sobie nadwyrężyłam lewy nadgarstek. Za dużo i za szybko...i jeszcze prawie całe drewno do kominka przerzuciliśmy do zaimprowizowanej drewutni :lol: A zdjęcia to taki przerywnik w pracy :lol:
Grażynko - nawet jeśli śnieg spadł i u nas to pewnie dawno się już roztopił...
Ewo - e u Ciebie to trochę inny klimat...pewnie nie spadnie...
Karinko - no nie, nie załamuj nas tutaj. W Gdańsku tylko deszcz tak jaku Grażynki....

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Zdjęcie krokusów z irysami jest ;:180
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-jako harcerka,a nawet weteran informuję,że namiotowe śledzie są drewniane,metalowe są szpilki,życzę by dobrze spełniały swe zadanie i trzymały folię.Bo tam pod spodem przecież rosną chrupiące wiosennie rzodkiewki?
U nas już się rozpogodziło po nocy minus jedynkowej,promienie słoneczne ozłacają kwitnące dzikie śliwki,szpaki i kosy śpiewają.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu - dzięki! Miło rozpocząć dzień od przeczytania takiej pochwały :lol:
Ewo - Faktycznie! Śledzie od takich dużych 10-cio osobowych namiotów były drewniane. A ja ( również harcerka) o tym zapomniałam :oops: Śledzie od moich namiotów-weteranów (3 i 4 osobowy z tropikiem) z lat 60-70-tych są aluminiowe. Jednego nawet używam do grzebania w rabatkach :;230 A to co utrzymuje folię na miejscu - faktycznie bardziej przypomina szpilki niż śledzie.
U mnie taż słonecznie - tylko promienie słoneczne ozłacają dachy kamieniczek. I tak lepsze to niż widok blokowiska za oknem :wink:
---------------------------------
Dziewczyny - wczoraj przyszły moje tegoroczne zakupy od Anitki-Anitaaa
- cebulki mieczyków Mix - czyli niespodzianka za każdym razem jak zaczyna się rozwijać kolejny kwiat. Jak ja lubię ten moment wyczekiwania...
- Iryski pumila - dziewięć cudnych, dorodnych, rozrośniętych sadzonek we wspaniałej kondycji ;:138
- no i gratis w postaci wspanialej sadzonki orlika w doniczce, który bardzo mnie ucieszył. Orlików nigdy nie za dużo a ja mam do nich sentyment ogromny, bo były to ulubione kwiaty mojej mamy.

Obrazek
Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna wiosna u Ciebie Marysiu, co do Moniki o której pisałaś u Kasi, to jest taka jej uroda. Czarne patyki na 2/3 obciąć jak najniżej i na pewno odbije. Kiedyś o to się martwiłam ,że nie przeżyje ale później stwierdziłam, że ona tak ma czy okutana czy nie zawsze tak samo. Ależ piękne słoneczko dzisiaj mamy.
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Miodunki ze strony drugiej - cudne, o krokusach, irysach i innych zdjęciach nie wspomnę, bo mnie z zazdrości skręci. ;:333 U Ciebie na parapetach nawet... serek rośnie! Ty to masz rękę... ;:168
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - faktycznie ;:3 świeci przepięknie! Monica ma czarne pędy od góry. Od dołu są zielone i mają pączki, tak, że wcale się o nią nie martwię :lol: Obcinać róże będę tradycyjnie - jak forsycja zakwitnie. Wybieramy się w piątek, bo ja muszę wrócić na sobotę do Gdańska, albo może pojedziemy w sobotę po południu...decyzja jeszcze nie zapadła.
Maju - no wolałabym, żeby Cię nie skręcało :;230 Serek faktycznie rośnie, a roślina mateczna ma bujną zieloną czuprynkę!
A czy mam rękę to się okaże, dzisiaj pikowałam moje siewki - 16 sztuk lewkonii i 40 sztuk żółtych astrów. Ciekawe ile z nich przeżyje...

Obrazek

Stoją karnie jak żołnierze ;:306 i powiem wam, że jak ich tak nie posadziłam. Sadziłam po jednej cebulce a one się mnożą i ustawiają się w dwuszeregu ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”