Na Polnej... comeback...
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na Polnej... comeback...
Gabi, ale narobiłaś mi smaku na Pirouette, piękny (tfu tfu) okaz. Tylko może przypnij jej czerwona wstążeczkę, bo jeszcze ją zauroczymy... ;)
Piękne są żurawki, zwłaszcza te mocno ciemne, pomarańczowe i złotawe. Przyciągają wzrok.
Piękne są żurawki, zwłaszcza te mocno ciemne, pomarańczowe i złotawe. Przyciągają wzrok.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu, jakoś mi to nie pasuje do Twoich róż... przecież masz wszystkie takie ładne... ale może u mnie gleba jest lepsza, no i kompost też pewnie robi swoje.AniaDS pisze:No nie jest , u mnie nie idzie w górę zbytnio, bardziej na boki, ale i tak jest prawie o połowę mniejsza od Twojej .
anina pisze:Gabi--máš krásnu záhradu a plno nádherných rastlín
Witaj Aninko ... miło że wpadłaś do mnie...
Aniu... witam w moim ogródku..gardener1987 pisze:Trafiłam do Ciebie przypadkowo ale na pewno będę stałym gościem w twoim ogrodzie bo ma w sobie klimat i mnóstwo pięknych roślin dostrzegłam u Ciebie piękną kępę psiząb chyba "Pagoda", jak długo trzeba czekać na taki piękny efekt
Psizęba mam już sporo lat... nawet nie pamiętam ile ale na pewno nie mniej niż 10...
Był już rozsadzany nie raz... u mnie dość szybko się rozrasta.
No i zapraszam znowu...
Oj Wiolu... ja też je lubię i mam zamiar uzupełnić nimi puste miejsca....tulipanka pisze:Uwielbiam takie liście
Grażynko to prawda... te kolorowe fajnie wyglądają między zielenią...kogra pisze:Ogród z żurawkami zawsze wygląda kolorowo.
Warto więc w nie zainwestować.
Mam też kilka, ale takich starszych odmian, bo są niezawodne i dobrze się rozmnażają.
Też rozmnażam swoje, ale muszę dokupić parę innych, bo te moje się powtarzają... muszę zobaczyć ile tak naprawdę mam odmian.
Aniu, (hi..hi.. to już trzecia Ania...) róże zaczynają powoli rozchylać swoje pąki, ale faktycznie... żurawki dodają koloru i uroku rabatkom....Annes 77 pisze:Żurawki dobrze mieć,gdy róże jeszcze nie kwitną
alana pisze:Gabi, ale narobiłaś mi smaku na Pirouette, piękny (tfu tfu) okaz. Tylko może przypnij jej czerwona wstążeczkę, bo jeszcze ją zauroczymy... ;)
Alutka, ja tam nie wierzę w takie "zauroczenia".... tfu..tfu...
A w razie czego, to ukorzeniłam sobie nowy egzemplarz i za jakieś dwa -trzy lata będzie następny taki okaz...
I trochę rozmaitości z ogródka...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bodziszki to wspaniałe rośliny.
Też je bardzo lubię i stale dosadzam jak mi nowa odmiana wpadnie w ręce.
Teraz szukam takich niskich o dużych kwiatach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi,u ciebie już takie kwitnące bodziszki?
Mam dwie odmiany ale daleko im do kwitnienia
Piękne
Piękne
Pozdrawiam Magda
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
U Gabi (i u Wiolki zresztą też) to chyba jakaś podgrzewana ziemia jest
jak tak patrze na Wasze orliki to mi się nasuwają takie wnioski...
moim jeszcze baaaardzo daleko do kwitnienia
a fotki piękne
a fotki piękne
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
Grażynko, też je lubię... na razie kwitnie tylko parę, ale powoli dojdą następne.kogra pisze:Bodziszki to wspaniałe rośliny.
Madziu, ja mam więcej, ale tez jeszcze nie kwitną... teraz się ochłodziło, to znowu trochę przystopuje... ale to może nawet dobrze ?Karolcia pisze:Gabi,u ciebie już takie kwitnące bodziszki?
Piękne
Jolu, wbrew pozorom chyba nie...jol_ka pisze:U Gabi (i u Wiolki zresztą też) to chyba jakaś podgrzewana ziemia jest
a fotki piękne
Ja zawsze myślałam, że mieszkając w Kotlinie Raciborskiej klimat jest inny... a i owszem... jest inny...
Jak gdzieś pada, to u nas nie.... jak gdzieś jest normalna temperatura, to u nas jest albo upalnie, albo zimno...
a wiatr wieje niemiłosiernie....
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabrysiu z tą pogoda to tak jak u mnie, czasem jak jestem w pracy to pada, a u mnie na działce sucho... a tylko 3km różnicy
co do wiatrów, to od kilku lat mam wrażenie że co rok, to bardziej wieje...
zajrzyj do mnie zobaczyć różyce z Rosarium
co do wiatrów, to od kilku lat mam wrażenie że co rok, to bardziej wieje...
zajrzyj do mnie zobaczyć różyce z Rosarium
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
A no widzisz Jolu... zapowiadali ulewne deszcze, a u mnie prześwituje słoneczko... nie będzie tak źle, choć deszcz zawsze jest potrzebny.
Po tej przedwczorajszej niby "ulewie", ziemia pod liliami sucha...
A wydawało się że woda wszędzie dotrze...
I kolejnych kilka drobnostek z ogrodu...
Drobniutki ale jakże śliczny przetacznik...
czosnki, których mam całkiem sporo...
ale nie wiem jakim cudem zabrakło mi tych fioletowych wielkich kul... miałam przecież całą kępę...
i w całej krasie kukułka...
z fioletami świetnie dopasowują się żółcie... kokorycz żółta... sieje się bardziej niż chwasty...
i na koniec pięciornik poziomkowaty...
Po tej przedwczorajszej niby "ulewie", ziemia pod liliami sucha...
A wydawało się że woda wszędzie dotrze...
I kolejnych kilka drobnostek z ogrodu...
Drobniutki ale jakże śliczny przetacznik...
czosnki, których mam całkiem sporo...
ale nie wiem jakim cudem zabrakło mi tych fioletowych wielkich kul... miałam przecież całą kępę...
i w całej krasie kukułka...
z fioletami świetnie dopasowują się żółcie... kokorycz żółta... sieje się bardziej niż chwasty...
i na koniec pięciornik poziomkowaty...
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Gabi,jak widzę kukułki to aż mi się łza w oku kręci...
W ogrodzie mojego dziadka rosły kukułki.
Jednak ta ziemia u ciebie podgrzewana,bo ja takich czosnków jeszcze nie mam.Moje daleko w tyle.Zaledwie małe pąki...
W ogrodzie mojego dziadka rosły kukułki.
Jednak ta ziemia u ciebie podgrzewana,bo ja takich czosnków jeszcze nie mam.Moje daleko w tyle.Zaledwie małe pąki...
Pozdrawiam Magda
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wyrośnięta kępa Kukułki u mnie każdego roku tylko 2 szt zakwitają ,ale dobre i to .Mam je już 3 rok .Przetaczniki również w odpowiednim kolorze energetycznym .Moje niziutkie przetaczniki już przekwitają ,ale następna kępa dopiero zacznie i mam nadzieję ,ze nie trafi na deszcz. Na grządkach ani chwaścika
- Gabriela
Madziu... rozumiem...
Mnie też ciepło się robi na sercu jak oglądam te stare babcine pachnące narcyzy...
Mówisz że mam podgrzewaną ziemię... w sumie... jak truskawki już dojrzały to pewnie tak...
Masz ochotę ?...
Mam je już długo... może z 7 lat (nawet nie pamiętam dobrze) i dlatego kępa jest już dobrze rozrośnięta ... one lubią dużo wody.
A teraz zagadka dla różomaniaczek... czyje to pąki ?...
Drugi może być trudny do zidentyfikowania, ale pierwszy jak najbardziej... tak myślę...
Mnie też ciepło się robi na sercu jak oglądam te stare babcine pachnące narcyzy...
Mówisz że mam podgrzewaną ziemię... w sumie... jak truskawki już dojrzały to pewnie tak...
Masz ochotę ?...
Jadziu, moje kukułki przywędrowały do mnie aż ze Słowacji... dorodne są... nie powiem...JAKUCH pisze:Pięknie wyrośnięta kępa Kukułki u mnie każdego roku tylko 2 szt zakwitają ,ale dobre i to .Mam je już 3 rok .Przetaczniki również w odpowiednim kolorze energetycznym .Moje niziutkie przetaczniki już przekwitają ,ale następna kępa dopiero zacznie i mam nadzieję ,ze nie trafi na deszcz. Na grządkach ani chwaścika
Mam je już długo... może z 7 lat (nawet nie pamiętam dobrze) i dlatego kępa jest już dobrze rozrośnięta ... one lubią dużo wody.
A teraz zagadka dla różomaniaczek... czyje to pąki ?...
Drugi może być trudny do zidentyfikowania, ale pierwszy jak najbardziej... tak myślę...
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
U mnie tez mimo, iz padało trochę w ciągu poprzednich kilku dni, to gleba sucha.
Gabi piękne bodziszki, orliki (Jola u mnie tez jeden już kwitnie ), czosnki. A mówisz, że kokorycz żółta łatwo się rozsiewa? Bo nad nią myślę, więc jedna sadzonka spokojnie wystarczy ;)
O truskawki, mniam!
Gabi piękne bodziszki, orliki (Jola u mnie tez jeden już kwitnie ), czosnki. A mówisz, że kokorycz żółta łatwo się rozsiewa? Bo nad nią myślę, więc jedna sadzonka spokojnie wystarczy ;)
O truskawki, mniam!
Pozdrawiam, Alicja
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Okrutna jesteś Gabi
Z miesięcznym opóźnieniem wstawiaj zdjęcia
Ale dzięki za truskawy,super smakują takie swoje