Ogród w sercu puszczy
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w sercu puszczy
Madziu, popróbuję jeszcze w następnym sezonie, bo mnie całkowicie zauroczyły.
W tym roku działałam bardzo spontanicznie, kiedy zobaczyłam fantastyczne rośliny tu, w bardzo wielu wątkach Forum O.
Muszę jednak zmienić całkowicie dobór roślin, a przede wszystkim zmniejszyć ich ilość.
Na planowanie mam calusieńką jesień, dużą część zimy i może się uda.
W tym roku działałam bardzo spontanicznie, kiedy zobaczyłam fantastyczne rośliny tu, w bardzo wielu wątkach Forum O.
Muszę jednak zmienić całkowicie dobór roślin, a przede wszystkim zmniejszyć ich ilość.
Na planowanie mam calusieńką jesień, dużą część zimy i może się uda.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Znowu pokazałaś Peter Peters
No i masz dwa moje chciejstwa..Jade Nadine i Flying Scotsman Czekam więc teraz na kwiaty tej drugiej, bo pierwsza jest tak piękna jak to sobie wyobrażałam
No i masz dwa moje chciejstwa..Jade Nadine i Flying Scotsman Czekam więc teraz na kwiaty tej drugiej, bo pierwsza jest tak piękna jak to sobie wyobrażałam
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witam,wrzucam na szybko kilka fotek,podwójne macierzyństwo zabiera mi mój całkowity czas,wszystko inne jest na drugim planie.............
Alenko,czkałaś na fotki tej fuksji,proszę bardzo
Doczekałam się w końcu
I posiadam takie cudko,fotka robiona w zeszłym tygodniu a od wczoraj zauważyłam że zasychają czubki rośliny
I taka pięknotka
Wybaczcie,że bez nazw,jak kogoś coś interesuje podam.
Alenko,czkałaś na fotki tej fuksji,proszę bardzo
Doczekałam się w końcu
I posiadam takie cudko,fotka robiona w zeszłym tygodniu a od wczoraj zauważyłam że zasychają czubki rośliny
I taka pięknotka
Wybaczcie,że bez nazw,jak kogoś coś interesuje podam.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madzia pierwsza fuksja to Flying Scotsman? Kocham ją ale już wiesz o tym prawda
Kochana - poślę w przyszły wtorek oki? Nie wyrabiam się
Kochana - poślę w przyszły wtorek oki? Nie wyrabiam się
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Madziu pięknie kwitną fuksje u Ciebie
Najbardziej spodobala mi się niebieska, ma taki delikatny kolorek.
Najbardziej spodobala mi się niebieska, ma taki delikatny kolorek.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Piękna ta Flying Scotsman Dziękuję
I teraz mam problem..czy ją teraz kupić, czy na wiosnę..a z moim charakterem to się nie powstrzymam
Czy ta z różowymi obwódkami jest z tego samego źródła? Bo też ją sobie upatrzyłam
No i trzymaj się dzielnie kochana Bardzo Cię podziwiam..Mama dwójki maluchów mająca piękne roślinki
I teraz mam problem..czy ją teraz kupić, czy na wiosnę..a z moim charakterem to się nie powstrzymam
Czy ta z różowymi obwódkami jest z tego samego źródła? Bo też ją sobie upatrzyłam
No i trzymaj się dzielnie kochana Bardzo Cię podziwiam..Mama dwójki maluchów mająca piękne roślinki
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
- MagdaB2701
- 200p
takNiunia1981 pisze:Madzia pierwsza fuksja to Flying Scotsman?
wiemNiunia1981 pisze:Kocham ją ale już wiesz o tym prawda
Monia może być,ale ja w tym tygodniu nie dam rady Mamy w niedzielę chrzciny Majeczki,a że wszystko w domu i ponad 20 gości to mnóstwo pracy,Zaprosiłam siostrę na pare dni,do pomocy bo sama z Mają nic bym nie przygotowała.Niunia1981 pisze:Kochana - poślę w przyszły wtorek oki? Nie wyrabiam się
dzięki teraz bardzo mało czasu im poświęcam,odkąd pojawiła się Maja nie mam dla nich czasu,ale one chyba to rozumieją,bo się nie gniewająmaadro pisze:Madziu pięknie kwitną fuksje u Ciebie
proszę bardzoAlenka pisze:Piękna ta Flying Scotsman Dziękuję
chyba już teraz się nie opłaca,no chyba że szczepkę sobie chcesz ukorzenić,tak mi się wydaje.Alenka pisze:I teraz mam problem..czy ją teraz kupić, czy na wiosnę..
Tak są z tego samego źródła,to Paul H. Fischer,ma troszkę ciemniejszą obwódkę,koronę niż Peter Peters i jest bardziej przewieszająca a kolor płatków prawie taki sam,te fuksje z większymi kwiatami i tak się przewieszają i ładniej wyglądają gdy wiszą lub stoją na czymś wyższym.Alenka pisze:Czy ta z różowymi obwódkami jest z tego samego źródła?
Dziękuję łatwo nie jest,ale zawsze do przoduAlenka pisze:No i trzymaj się dzielnie kochana Bardzo Cię podziwiam..Mama dwójki maluchów mająca piękne roślinki
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Kochana jak masz tyle roboty w domu to nie będę ci jeszcze dokładać roboty ze szczepkami, poślę w przyszłym tygodniu
Powodzenia na imprezie, oby wszystko się udało
Powodzenia na imprezie, oby wszystko się udało
Pozdrawiam, Monika
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Jakie piekne masz te kwiaty Madziu...
Ilekroć zagladam do Ciebie zawsze zadaje sobie pytanie- bo niedoczytalam wcześniej o tym - czy Twoje fuksje rosną rónież w słońcu czy tylko do zdjecia je przenosisz w inne miejsce...'Dziś dopiero uświadomilas mnie
No tak... ale nawet jak się ma ,to nie każdy umie sobie z nimi poradzić
Twoje sa przepiekne... chylę czoła...
A macierzyństwo niestety wygrywa z hobby
Pozdrawiam Was wszystkie
Ilekroć zagladam do Ciebie zawsze zadaje sobie pytanie- bo niedoczytalam wcześniej o tym - czy Twoje fuksje rosną rónież w słońcu czy tylko do zdjecia je przenosisz w inne miejsce...'Dziś dopiero uświadomilas mnie
ma się dla nich odpowiednie miejsce ( z cieniem)
No tak... ale nawet jak się ma ,to nie każdy umie sobie z nimi poradzić
Twoje sa przepiekne... chylę czoła...
A macierzyństwo niestety wygrywa z hobby
Pozdrawiam Was wszystkie
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Są iglaki , jest hakuro - jestem i ja .Ciekawy pomysł na altankę , sam posiadam długowieczną stodołę do rozbiórki w której szkielet w 90% jest zdrowy dębowy . Równiez mam zamiar ją wykorzystać na architekturę ogrodową .Ja myślałem raczej o takiej "wiacie" ale Twoja tez mi się podoba .
Poza tym fajne rabaty i wgl . Dałaś mi pomysł , że mogę stare kawałki drzew wykorzystywać na rabacie np . Dzięki .
Poza tym fajne rabaty i wgl . Dałaś mi pomysł , że mogę stare kawałki drzew wykorzystywać na rabacie np . Dzięki .
- MagdaB2701
- 200p
Witam
Koleszko bartosz les witam nowych gości
Monika imprezka się udała,cociaż przygotowanie obiadu na 20 osób,przekąsek i słodkości to nie lada wyzwanie,dwa dni "łapałam oddech" po tych przygotowaniach.
Ka ro nie wszystkie moje fuksje mają takie same warunki,nie które więcej słońca inne mniej,kilka stoi prawie cały czas w słońcu i jakoś też dają sobie radę.
Kilka fotek,sorki że bez nazw jak kogoś coś interesuje pytać,podam.
Pogoda jeszcze letnia,oby nocki pozostały bez przymrozków jeszcze to będzie bosko
Bardzo fajnie się otwiera:
Koleszko bartosz les witam nowych gości
Monika imprezka się udała,cociaż przygotowanie obiadu na 20 osób,przekąsek i słodkości to nie lada wyzwanie,dwa dni "łapałam oddech" po tych przygotowaniach.
Ka ro nie wszystkie moje fuksje mają takie same warunki,nie które więcej słońca inne mniej,kilka stoi prawie cały czas w słońcu i jakoś też dają sobie radę.
Kilka fotek,sorki że bez nazw jak kogoś coś interesuje pytać,podam.
Pogoda jeszcze letnia,oby nocki pozostały bez przymrozków jeszcze to będzie bosko
Bardzo fajnie się otwiera:
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne fuksje i pelargonie - mają kwiaty jak małe różyczki.