Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Post »

Składanie basenu to faktycznie katorga, pamiętam jak kiedyś mieliśmy nasz dopóki myszy go nie przegryzły ;:185

Piękne te zakupy,a ile jeżówek. Ja teraz choruję na te kwiaty. Ja zakupy będę planowała pewnie w przyszłym roku gdy opłotujemy nową działkę. :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu no to już rozumiem Twoją długą nieobecność. Te wyjazdy to jeszcze jeszcze... ale wizyt u lekarza nie zazdroszczę i współczuję. Mam nadzieję że już wszystko ok. Dobrze że masz taką opinię o tym sklepie. Mam nadzieję że i ja taką mieć będę. No ale jak piszesz że nawet sklepy obok Ciebie się u nich zaopatrują to muszą być w porządku. A ciężko teraz z tymi cebulkami dobrze trafić. Podasz mi ten drugi sklep na pw?
zeberka ja też w tym sezonie na jeżówki zachorowałam. Kupiłam najpierw dwie. Hot Lavę i Double Delight. O ile ta druga taka średnia. Może dlatego że młoda, o tyle ta pierwsza bardzo mi się spodobała. Już wiem że chcę ich więcej.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

O matko , aż mnie ścisło - ile ty już nazamawiałaś ;:202
Ja jeszcze sama nie wiem co , za dużo nie mogę ale coś tam przygarnę.
U ciebie cały czas coś się dzieje ,ja ostatnio rzadko na forum , ale cóż zimą nadrobimy.
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, to dałaś czadu ! Ile cudnych roslin zamówiłaś, szok ! Juz sobie wyobrażam jak będzie u Was kolorowo i pachnąco ;:194 ;:80

Kochana, czy mogłabys podzielić się ze mną linkami na pw, gdzie takie oryginały zakupiłas ? ;:180
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu urlop chyba dobiegł już końca? Biegnę do Ciebie zobaczyć czy są fotki :) Stosuję technikę małych kroczków. Miało być mało roślin w ogrodzie, będzie coraz więcej. Mam nadzieję :) Wszystko ma już wymyślone miejsca także zmartwienie gdzie je posadzić już jest za mną :) Teraz tylko czekać aż roślinki przyjadą i łopatka w ręce.
Asieńko jasne, że się z Tobą podzielę :) No właśnie do tego pachnąco mam pecha. Nie wiele roślin pachnie. Dzisiaj wymyśliłam kolejny pomysł. Mam taką dziurę gdzie dawniej zarastać mi zaczęły brzozy i śmieciły. Już ich nie ma i zostało puste miejsce. Widać je od razu za świerkiem srebrnym. Wkurzała mnie ta dziura. Całe wakacje myślałam co ja tam zrobię. Rabatę nie, bo za jakiś czas drzewa z tyłu dadzą dużo cienia itd. Wymyśliłam, że zrobię tam pole rhododendronów. To już las więc im powinno być dobrze. Słonko będą miały z rana tylko. Także to też dobrze. Obrzeżem będą wyższe rh a w śroku jakoś porozstawiam może azalie? Jak zarośnie, to dziura przestanie mnie wkurzać. A jak zaczną kwitnąć przynajmniej będzie ładnie. Wejdzie tam koło 30 sztuk. Także efekt powinien być ładny.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Będzie nie tylko ładnie. Będzie pięknie. Oprócz rododendronów i azalii (wielkokwiatowe wcale takie małe nie rosną, po pewnym czasie osiągają przynajmniej 1,5 m; niewielkie rozmiary osiągają za to azalie japońskie) możesz posadzić enkianty - dobrze zimują i cudnie kwitną, a jesienią ich listki stają się ogniście czerwone.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu czyli widzę że mój pomysł i Tobie się spodobał :) O enkiantach nigdy jeszcze nie słyszałam. Ale wujek google pokazuje mi, że są bardzo ładne. Tą dziurę w lesie muszę w przyszłym sezonie koniecznie zagospodarować. Wiadomo, że na efekt będę musiała poczekać kilka lat. Ale jak rośliny już będą w ziemi to i ja będę miała świadomość że już pierwsze kroki poczyniłam.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Madziu jak posadzisz 30 rh to efekt będzie bajeczny ;:oj pomysł zaje... one nawet po przekwitnięciu są ładne. Ja mam zamiar w przyszłym roku znowu kupić kilka w biedronie.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Świetny pomysł z tymi rhodusiami!
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Madziuniu, aleś się obkupiła ;:138 Twój ogród wypełni się błyskawicznie i będzie kolorowy jak w bajce, bo już w tym sezonie przedsmak tego miałaś.Już teraz jest co podziwiać a za rok, dwa to go nie poznamy. ;:215
Ryby i grzyby ;:oj ;:oj szkoda że nie mieszkam bliżej. ;:224
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

MID2006 pisze:[
Asieńko jasne, że się z Tobą podzielę :) No właśnie do tego pachnąco mam pecha. Nie wiele roślin pachnie. Dzisiaj wymyśliłam kolejny pomysł. Mam taką dziurę gdzie dawniej zarastać mi zaczęły brzozy i śmieciły. Już ich nie ma i zostało puste miejsce. Widać je od razu za świerkiem srebrnym. Wkurzała mnie ta dziura. Całe wakacje myślałam co ja tam zrobię. Rabatę nie, bo za jakiś czas drzewa z tyłu dadzą dużo cienia itd. Wymyśliłam, że zrobię tam pole rhododendronów. To już las więc im powinno być dobrze. Słonko będą miały z rana tylko. Także to też dobrze. Obrzeżem będą wyższe rh a w śroku jakoś porozstawiam może azalie? Jak zarośnie, to dziura przestanie mnie wkurzać. A jak zaczną kwitnąć przynajmniej będzie ładnie. Wejdzie tam koło 30 sztuk. Także efekt powinien być ładny.
Madziu, to fajny pomysł ;:333 A z pachnącymi, to na dwoje babka wróżyła :;230 taka prawda ! Kiedyś myslałam, że np. wzystkie róże to pachą, bo przecież to róża ! ha, ha a tak przecież nie jest ;)
Ja dalej jestem zwolenniczką brzóz i lubię je bardzo, szczególnie jak latem listki szeleszczą na drzewku ;:31
Azalie są ciekawe, podoba mi się taka żółto-pomarańczowa, prawie ognista - nie wiem jak się nazywa (?) Ale efekt jak kwitnie jest zjawiskowy :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:224 jakie plany.....no to widzę, że zakupy będą coraz większe. :D
Ale to najprzyjemniejszy okres, kiedy realizuje się plany. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Świetny pomysł z tymi azaliami i rh. Masz dla nich doskonałe warunki. Będzie się działo......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”