Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
Składanie basenu to faktycznie katorga, pamiętam jak kiedyś mieliśmy nasz dopóki myszy go nie przegryzły
Piękne te zakupy,a ile jeżówek. Ja teraz choruję na te kwiaty. Ja zakupy będę planowała pewnie w przyszłym roku gdy opłotujemy nową działkę.
Piękne te zakupy,a ile jeżówek. Ja teraz choruję na te kwiaty. Ja zakupy będę planowała pewnie w przyszłym roku gdy opłotujemy nową działkę.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu no to już rozumiem Twoją długą nieobecność. Te wyjazdy to jeszcze jeszcze... ale wizyt u lekarza nie zazdroszczę i współczuję. Mam nadzieję że już wszystko ok. Dobrze że masz taką opinię o tym sklepie. Mam nadzieję że i ja taką mieć będę. No ale jak piszesz że nawet sklepy obok Ciebie się u nich zaopatrują to muszą być w porządku. A ciężko teraz z tymi cebulkami dobrze trafić. Podasz mi ten drugi sklep na pw?
zeberka ja też w tym sezonie na jeżówki zachorowałam. Kupiłam najpierw dwie. Hot Lavę i Double Delight. O ile ta druga taka średnia. Może dlatego że młoda, o tyle ta pierwsza bardzo mi się spodobała. Już wiem że chcę ich więcej.
zeberka ja też w tym sezonie na jeżówki zachorowałam. Kupiłam najpierw dwie. Hot Lavę i Double Delight. O ile ta druga taka średnia. Może dlatego że młoda, o tyle ta pierwsza bardzo mi się spodobała. Już wiem że chcę ich więcej.
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
O matko , aż mnie ścisło - ile ty już nazamawiałaś
Ja jeszcze sama nie wiem co , za dużo nie mogę ale coś tam przygarnę.
U ciebie cały czas coś się dzieje ,ja ostatnio rzadko na forum , ale cóż zimą nadrobimy.
Ja jeszcze sama nie wiem co , za dużo nie mogę ale coś tam przygarnę.
U ciebie cały czas coś się dzieje ,ja ostatnio rzadko na forum , ale cóż zimą nadrobimy.
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu, to dałaś czadu ! Ile cudnych roslin zamówiłaś, szok ! Juz sobie wyobrażam jak będzie u Was kolorowo i pachnąco
Kochana, czy mogłabys podzielić się ze mną linkami na pw, gdzie takie oryginały zakupiłas ?
Kochana, czy mogłabys podzielić się ze mną linkami na pw, gdzie takie oryginały zakupiłas ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Gosiu urlop chyba dobiegł już końca? Biegnę do Ciebie zobaczyć czy są fotki Stosuję technikę małych kroczków. Miało być mało roślin w ogrodzie, będzie coraz więcej. Mam nadzieję Wszystko ma już wymyślone miejsca także zmartwienie gdzie je posadzić już jest za mną Teraz tylko czekać aż roślinki przyjadą i łopatka w ręce.
Asieńko jasne, że się z Tobą podzielę No właśnie do tego pachnąco mam pecha. Nie wiele roślin pachnie. Dzisiaj wymyśliłam kolejny pomysł. Mam taką dziurę gdzie dawniej zarastać mi zaczęły brzozy i śmieciły. Już ich nie ma i zostało puste miejsce. Widać je od razu za świerkiem srebrnym. Wkurzała mnie ta dziura. Całe wakacje myślałam co ja tam zrobię. Rabatę nie, bo za jakiś czas drzewa z tyłu dadzą dużo cienia itd. Wymyśliłam, że zrobię tam pole rhododendronów. To już las więc im powinno być dobrze. Słonko będą miały z rana tylko. Także to też dobrze. Obrzeżem będą wyższe rh a w śroku jakoś porozstawiam może azalie? Jak zarośnie, to dziura przestanie mnie wkurzać. A jak zaczną kwitnąć przynajmniej będzie ładnie. Wejdzie tam koło 30 sztuk. Także efekt powinien być ładny.
Asieńko jasne, że się z Tobą podzielę No właśnie do tego pachnąco mam pecha. Nie wiele roślin pachnie. Dzisiaj wymyśliłam kolejny pomysł. Mam taką dziurę gdzie dawniej zarastać mi zaczęły brzozy i śmieciły. Już ich nie ma i zostało puste miejsce. Widać je od razu za świerkiem srebrnym. Wkurzała mnie ta dziura. Całe wakacje myślałam co ja tam zrobię. Rabatę nie, bo za jakiś czas drzewa z tyłu dadzą dużo cienia itd. Wymyśliłam, że zrobię tam pole rhododendronów. To już las więc im powinno być dobrze. Słonko będą miały z rana tylko. Także to też dobrze. Obrzeżem będą wyższe rh a w śroku jakoś porozstawiam może azalie? Jak zarośnie, to dziura przestanie mnie wkurzać. A jak zaczną kwitnąć przynajmniej będzie ładnie. Wejdzie tam koło 30 sztuk. Także efekt powinien być ładny.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Będzie nie tylko ładnie. Będzie pięknie. Oprócz rododendronów i azalii (wielkokwiatowe wcale takie małe nie rosną, po pewnym czasie osiągają przynajmniej 1,5 m; niewielkie rozmiary osiągają za to azalie japońskie) możesz posadzić enkianty - dobrze zimują i cudnie kwitną, a jesienią ich listki stają się ogniście czerwone.
-
Madziu czyli widzę że mój pomysł i Tobie się spodobał O enkiantach nigdy jeszcze nie słyszałam. Ale wujek google pokazuje mi, że są bardzo ładne. Tą dziurę w lesie muszę w przyszłym sezonie koniecznie zagospodarować. Wiadomo, że na efekt będę musiała poczekać kilka lat. Ale jak rośliny już będą w ziemi to i ja będę miała świadomość że już pierwsze kroki poczyniłam.
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Madziu jak posadzisz 30 rh to efekt będzie bajeczny pomysł zaje... one nawet po przekwitnięciu są ładne. Ja mam zamiar w przyszłym roku znowu kupić kilka w biedronie.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Świetny pomysł z tymi rhodusiami!
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Madziuniu, aleś się obkupiła Twój ogród wypełni się błyskawicznie i będzie kolorowy jak w bajce, bo już w tym sezonie przedsmak tego miałaś.Już teraz jest co podziwiać a za rok, dwa to go nie poznamy.
Ryby i grzyby szkoda że nie mieszkam bliżej.
Ryby i grzyby szkoda że nie mieszkam bliżej.
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu, to fajny pomysł A z pachnącymi, to na dwoje babka wróżyła taka prawda ! Kiedyś myslałam, że np. wzystkie róże to pachą, bo przecież to róża ! ha, ha a tak przecież nie jest ;)MID2006 pisze:[
Ja dalej jestem zwolenniczką brzóz i lubię je bardzo, szczególnie jak latem listki szeleszczą na drzewku
Azalie są ciekawe, podoba mi się taka żółto-pomarańczowa, prawie ognista - nie wiem jak się nazywa (?) Ale efekt jak kwitnie jest zjawiskowy
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
jakie plany.....no to widzę, że zakupy będą coraz większe.
Ale to najprzyjemniejszy okres, kiedy realizuje się plany.
Ale to najprzyjemniejszy okres, kiedy realizuje się plany.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Świetny pomysł z tymi azaliami i rh. Masz dla nich doskonałe warunki. Będzie się działo......