U Violi " Za oknem " cz.2
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Alo puk puk...jest tu ktoś.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Violka , co jest? Gdzie się zgubiłaś?
- Kasiula17
Żyć żyje bo mam z nią kontakt ale brakuje kobiecie czasu, ma zapał do ogrodu i wróci pewnie jak jesień nastanie.
Wiolu czekamy
Wiolu czekamy
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dobry wieczór dawno mnie tu nie było obiecuję ,że wszystko nadrobię Zacznę od najgorszego ..
mam za oknem autostradę Małgosiu , Filemonie, Kasiu
sadzę przed bramą płożące roślinki .. jałowce, irgi , chcę jeszcze posadzić pnące róże , może mi polecicie jaka będzie najlepsza i szybko rośnie ?
Kokos przesyła pozdrowienia .. zrobił się bardzo poważny
.. a to Kokosinka... wołamy na nią Ślinka i tak już zostało jutro kończy 7 miesięcy
takie miałam Rudbekie w tym roku , wszystkie z nasion
to odmiana Tiger Eye niska
rabata latem ..
wciąż kwitną ... nachyłek American Beauty
goździki Bluberry Magic , wysiewałam wiosną
Goździk pełny Passion
jesienne kolory .. wrzosowisko
żurawina
posadzone do gruntu hortensje które sama wyhodowałam
tutaj żurawki , hosty .. niska rudbekia
Anemon Rubra
Serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy czytają mój wątek
mam za oknem autostradę Małgosiu , Filemonie, Kasiu
sadzę przed bramą płożące roślinki .. jałowce, irgi , chcę jeszcze posadzić pnące róże , może mi polecicie jaka będzie najlepsza i szybko rośnie ?
Kokos przesyła pozdrowienia .. zrobił się bardzo poważny
.. a to Kokosinka... wołamy na nią Ślinka i tak już zostało jutro kończy 7 miesięcy
takie miałam Rudbekie w tym roku , wszystkie z nasion
to odmiana Tiger Eye niska
rabata latem ..
wciąż kwitną ... nachyłek American Beauty
goździki Bluberry Magic , wysiewałam wiosną
Goździk pełny Passion
jesienne kolory .. wrzosowisko
żurawina
posadzone do gruntu hortensje które sama wyhodowałam
tutaj żurawki , hosty .. niska rudbekia
Anemon Rubra
Serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy czytają mój wątek
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj Violu jak ja się stęskniłam za Twoja obecnością i za Kokosikiem, Ślinka też kochana.
Tyle siałaś i pozbawiłaś nam patrzenia jak to wszystko rośnie.
A autostrada prowadzi chyba do nikąd
Tyle siałaś i pozbawiłaś nam patrzenia jak to wszystko rośnie.
A autostrada prowadzi chyba do nikąd
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Wiolu,ogród pełen kwiatów,cudowny a nachyłek American Beauty w tej łączce doskonale wygląda, jaki on jest wysoki,Kokosinki do pieszczot się nadają , taka byłaś zapracowana ,że mało ciebie na forum ,ale roboty moc odwaliłaś,pięknie jest,pozdrawiam
- Kasiula17
Witam Wiolu.
Kolory tętniły i pewnie jeszcze tętnią w ogrodzie. Wysiewać warto, ile to satysfakcji nam daje i jaka radość zobaczyć to co było małą kruszynką w postaci nasionka.
Drogi nie zazdroszczę, cisza i spokój od cywilizacji jest piękna, teraz tylko brum i brum koło domu.
Ślinka piękna niech cudny Kokosik o nią dba.
Kolory tętniły i pewnie jeszcze tętnią w ogrodzie. Wysiewać warto, ile to satysfakcji nam daje i jaka radość zobaczyć to co było małą kruszynką w postaci nasionka.
Drogi nie zazdroszczę, cisza i spokój od cywilizacji jest piękna, teraz tylko brum i brum koło domu.
Ślinka piękna niech cudny Kokosik o nią dba.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Daruję Ci tą długą nieobecność,bo pokazałaś Kokosa i Ślinkę.
Roślinkami się zachwycam, bo pokazujesz mało spotykane na co dzień. Ciemna rudbekia cudna
A ja bym chciała już drogę mieć nareszcie utwardzoną, bo dość mam błota i ciągłych wizyt na myjce. Cóż, są plusy i minusy. Jak ze wszystkim. Długa bajka z moją drogą.
Roślinkami się zachwycam, bo pokazujesz mało spotykane na co dzień. Ciemna rudbekia cudna
A ja bym chciała już drogę mieć nareszcie utwardzoną, bo dość mam błota i ciągłych wizyt na myjce. Cóż, są plusy i minusy. Jak ze wszystkim. Długa bajka z moją drogą.
- Viola K
Witajcie ..
Marysiu kochana nie pozbawiłam, będę pokazywała co siałam .. to już trochę podrosło ale nie wszystkie jeszcze zakwitły.
Autostrada prowadzi na dół do miasteczka ..córki chodzą sobie teraz na pieszo do szkoły ..zresztą po piachu też chodziły i wolały to... jak autobuchem , tylko teraz łatwiej nie brudzą butów itd...
Morwy z nasion
Marto moja droga... od Ciebie z nasion to wszystko mi pięknie wyrosło , irysy , Morina, Rudbekie ,żarnowce Nachyłek nie jest wysoki 20 -30 cm
Żarnowce z nasion od Marty
Nachyłek American Beauty jest naprawdę bjuti
Kasiu Ty zawsze mnie wspierasz <3 dziękuję za Twoje dobre serce .
Małgosiu za Tobą to się bardzo stęskniłam powiem Ci szczerze Będę pokazywała ciekawe rośliny .. mam kolejną partię nasion z samymi cudeńkami . Gosiu ale jakie róże zamówiłam piękne ... zobaczysz na drugi rok jak będą kwitły .
Kokos i Ślinka
Rośliny z nasion
Zatrwian Perezii - bylina
dzwonek Cup Saucer
przetacznik goryczkowaty
Ziołowa rabata - zimujące zioła w ogrodzie ..mam tu sporo odmian mięt , tymianków , oregano zwykłe , greckie i Variegata , szałwie
czekam na Kirengeszome
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy .
Marysiu kochana nie pozbawiłam, będę pokazywała co siałam .. to już trochę podrosło ale nie wszystkie jeszcze zakwitły.
Autostrada prowadzi na dół do miasteczka ..córki chodzą sobie teraz na pieszo do szkoły ..zresztą po piachu też chodziły i wolały to... jak autobuchem , tylko teraz łatwiej nie brudzą butów itd...
Morwy z nasion
Marto moja droga... od Ciebie z nasion to wszystko mi pięknie wyrosło , irysy , Morina, Rudbekie ,żarnowce Nachyłek nie jest wysoki 20 -30 cm
Żarnowce z nasion od Marty
Nachyłek American Beauty jest naprawdę bjuti
Kasiu Ty zawsze mnie wspierasz <3 dziękuję za Twoje dobre serce .
Małgosiu za Tobą to się bardzo stęskniłam powiem Ci szczerze Będę pokazywała ciekawe rośliny .. mam kolejną partię nasion z samymi cudeńkami . Gosiu ale jakie róże zamówiłam piękne ... zobaczysz na drugi rok jak będą kwitły .
Kokos i Ślinka
Rośliny z nasion
Zatrwian Perezii - bylina
dzwonek Cup Saucer
przetacznik goryczkowaty
Ziołowa rabata - zimujące zioła w ogrodzie ..mam tu sporo odmian mięt , tymianków , oregano zwykłe , greckie i Variegata , szałwie
czekam na Kirengeszome
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Violu jak dobrze że znowu mogę poznawać Twoje poczynania. Zainspirowana zamówiłam trochę nasion na Al i siałam. Niestety z różnym skutkiem (50 %). Mam poważne pytanie czy będziesz zbierała nasiona ze swoich roślin, a jeżeli tak to może założysz wątek sprzedażowy albo wymienny? Cudny nachyłek Pieseczki do wyczochrania
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Viola dobrze że jesteś ,mam nadzieję ,że szklarenka już odbudowana
Wiosną wzieło mnie na goździki ,ale takich cudów jak ty to nie mam
Wiosną wzieło mnie na goździki ,ale takich cudów jak ty to nie mam
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kasiula17
Wiolu to moja praca wspierać(czytaj zarażać )
Cudne widoczki zawsze się mile ogląda, ja tak żałuje ze paliwa nikt mi nie leje za darmo do baku bo bym częściej bywała u Ciebie na kawie i obiedzie. No i czas poznać ślinkę kokosa widziałam ale nie głaskałam.
Wiesz jak to cieszy człowieka jak się widzi nasiona wysiane a nie ze poszły na kompost. To Ty pracujesz ale ja Ci dałam ten zastrzyk i tu jestem dumna znasz przysłowie że przerasta się mistrza.
Cudne widoczki zawsze się mile ogląda, ja tak żałuje ze paliwa nikt mi nie leje za darmo do baku bo bym częściej bywała u Ciebie na kawie i obiedzie. No i czas poznać ślinkę kokosa widziałam ale nie głaskałam.
Wiesz jak to cieszy człowieka jak się widzi nasiona wysiane a nie ze poszły na kompost. To Ty pracujesz ale ja Ci dałam ten zastrzyk i tu jestem dumna znasz przysłowie że przerasta się mistrza.
- Viola K
Dobry wieczór kochani
Marysiu nasiona zbieram ..o wątku nie myślałam ,może zacznę tylko wiesz ... czasu wciąż na wszystko brakuje .Jak się zbiorę to napiszę do Ciebie wiadomość na pw . jakie mam nasiona ok ?
Nachyłek American Dream .. a ja jak zawsze mylę nazwy napisałam Beauty - skleroza i za dużo na głowie .
Beatko bardzo mi miło dziękuję goździki mam w większości ze swojego siewu .. strasznie je polubiłam, szukam nowych odmian .
Kasiu często jak robię w ogrodzie to myślę - ale by mi się tutaj Kasia przydała .. strasznie mam dużo jeszcze do zrobienia .
dzisiaj posadziłam Kalinę Dawida od Joli z naszego forum i iryski
irysy różne odmiany .. będzie pięknie ..nie mogę się doczekać
jeszcze kwitnące jeżówki "Tangerine Dream
Doppeldecker' taka piętrowa z drugim kwiatkiem na górze
lwie paszcze Tutti Frutti
cynie nakrapiane
Dalie
Cynia , nie znam odmiany
.. a to uwaga jabłonka samosiejka . . w tym roku dała takie owoce , są przepyszne w smaku bardzo soczyste i słodkie
O JAK .. Opuncja .. z nasion
Życzę Wam udanego i słonecznego weekendu
Ola, moja córka
Marysiu nasiona zbieram ..o wątku nie myślałam ,może zacznę tylko wiesz ... czasu wciąż na wszystko brakuje .Jak się zbiorę to napiszę do Ciebie wiadomość na pw . jakie mam nasiona ok ?
Nachyłek American Dream .. a ja jak zawsze mylę nazwy napisałam Beauty - skleroza i za dużo na głowie .
Beatko bardzo mi miło dziękuję goździki mam w większości ze swojego siewu .. strasznie je polubiłam, szukam nowych odmian .
Kasiu często jak robię w ogrodzie to myślę - ale by mi się tutaj Kasia przydała .. strasznie mam dużo jeszcze do zrobienia .
dzisiaj posadziłam Kalinę Dawida od Joli z naszego forum i iryski
irysy różne odmiany .. będzie pięknie ..nie mogę się doczekać
jeszcze kwitnące jeżówki "Tangerine Dream
Doppeldecker' taka piętrowa z drugim kwiatkiem na górze
lwie paszcze Tutti Frutti
cynie nakrapiane
Dalie
Cynia , nie znam odmiany
.. a to uwaga jabłonka samosiejka . . w tym roku dała takie owoce , są przepyszne w smaku bardzo soczyste i słodkie
O JAK .. Opuncja .. z nasion
Życzę Wam udanego i słonecznego weekendu
Ola, moja córka