Trawy pampasowe
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to i ja dołożę swoje dwa grosze.
Posiałam w ub roku trawę w pojemnikach rośnie sobie powolutku i ma się dobrze, zimuje w garażu i zamierzam na wiosnę posadzić ją do gruntu, spodziewam się, że w tym roku to imponująca nie będzie ale w następnym to już powinna mieć pióropusze - i oby tak było
Wierzę że to co tu czytam, tzn porady mądrych i doświadczonych hodowców pomogą mi bardzo
Pozdrawiam serdecznie.
Posiałam w ub roku trawę w pojemnikach rośnie sobie powolutku i ma się dobrze, zimuje w garażu i zamierzam na wiosnę posadzić ją do gruntu, spodziewam się, że w tym roku to imponująca nie będzie ale w następnym to już powinna mieć pióropusze - i oby tak było
Wierzę że to co tu czytam, tzn porady mądrych i doświadczonych hodowców pomogą mi bardzo
Pozdrawiam serdecznie.
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Kupiłem nasiona trawy pampasowej. Kiedy wysiać nasiona? Bo na opakowaniu pisze, że wysiać jak najwcześniej na wiosnę. Czytałem, że w naszym klimacie zimuje. Wytwarza nasiona?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Drozd-ja również nasionka co od ciebie dostałam ,posiałam i na drugi dzień już było widać że będą wschodzić.Obecnie mają jakieś 5cm.Rosną nad ciepłym parapetem i chyba im dobrze .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Posiałem trawę pampasową do pojemników. Trzymać ją w domu czy w szklarni? Kwitnie w pierwszym roku uprawy?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeczytałem i stwierdzilem, że ja zupełnie inaczej przezimowałem moją pampasową. Przed zabezpieczeniem jej na zime została ścięta na wysokośc 10 cm, i ocieplona słomą, nakryta workiem takim jak na ziemniaki. Biała pampasowa była posadzona w suchym miejscu, natomiast różowa w dość mokrym, nawet lubi stać tam woda->> i rożowa ładniej przezimowała. Teraz wygląda tak, przyciąłem ją do samej ziemi-> to dopiero pierwsza zima zobaczymy co będzie dalej.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 kwie 2009, o 12:16
Trawa pampasowa - przycinanie
Witajcie moja trawa(biala)nie byla przykrywana od trzech lat ale zawsze na wiosne przycinalem ja przy samej ziemi,teraz tez tak zrobilem przed dwoma tygodniami-na razie nic nie widac zeby puszczala nowe liscie-moje pytanie ile czasu potrzeba na jaki kolwiek znak ze ona zyje????.
Piekno - to kwiaty i kobiety.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 kwie 2009, o 12:16
Trawa pampasowa
No tak przecież większość tutaj właśnie o tejze pisze-wysyłam zdjęcie by pokazać jak cierpi moja duma.
Piekno - to kwiaty i kobiety.