Ogródek Gosi cz.15
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.15
Gosiu, idę do ciebie w odwiedziny i co tu czytam.. Nowa rabata się kroi i to za przyzwoleniem i z pełnym błogosławieństwem szanownego małżonka Pięknie.
Jak urządzisz już ten zakątek i spodoba się znajomym i rodzinie to tylko patrzeć jak pod wpływem pochwał dostaniesz zielone światło na powiększenie innych rabat Grunt to dobre nastawnie i dużo.. piszę celowo: duuużo rozmów graniczących z błagalnymi prośbami Skutkuje
Jak urządzisz już ten zakątek i spodoba się znajomym i rodzinie to tylko patrzeć jak pod wpływem pochwał dostaniesz zielone światło na powiększenie innych rabat Grunt to dobre nastawnie i dużo.. piszę celowo: duuużo rozmów graniczących z błagalnymi prośbami Skutkuje
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Gośiu no wiesz tam masz mało miejsca?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, istotnie wokół nas robi się coraz bardziej szaro i smutno.
Coraz więcej nagich drzew i liści pod nimi, które zwiewa wiatr.
Dodatkowo leje i wieje ...
Cóż: typowy listopad. Dobrze jeszcze, że nie ma mrozu i śniegu czy gradu.
Najważniejsze to nie poddać się chandrze.
Radosnego świątecznego nastroju dla Ciebie i bliskich.
Coraz więcej nagich drzew i liści pod nimi, które zwiewa wiatr.
Dodatkowo leje i wieje ...
Cóż: typowy listopad. Dobrze jeszcze, że nie ma mrozu i śniegu czy gradu.
Najważniejsze to nie poddać się chandrze.
Radosnego świątecznego nastroju dla Ciebie i bliskich.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ubyło nas w ostatnim czasie.
Cisza na forum taka. Czy to przez pogodę?
Sabinko, właśnie siedzę nad tą rabatą
Szkoda, że tam poszaleć nie można, bo wąsko, ale powoli plan się klaruje.
Korci mnie żeby zrobić totalnie inną rabatę niż zazwyczaj, czyli taką bardzo poukładaną, ale wiem, że nie będzie pasowała do reszty ogrodu. No i chyba do mnie.
Zobaczymy czy spodoba się m. Chyba już sobie odpuścił swoje pomysły. Powoli zaczyna rozumieć, że ogród to mój świat i że dzięki niemu ma spokój w domu
Masz rację, że grunt to długie, długie rozmowy
Marzenko, mam mało miejsca. Pomiędzy żywopłotem a kostką jest około 2 m. Trzeba jeszcze odjąć część na ścieżkę i zostaje 1,5 m szerokości i to z podziałem na 2 strony.
Lucynko, na razie deszcz mi nie przeszkadza. Najbardziej odczuwam wiatr, którego wręcz nienawidzę. Zawsze mnie dołuje. Sprawdziłam pogodę. Ciepło ma być jeszcze jakiś czas. Podobno to ma być najcieplejsza zima. Deszczu trochę ma padać, dobrze, bo go było za mało.
Próbuje walczyć z chandrą rozmyślając o pracach wiosennych i nowej rabacie
Cisza na forum taka. Czy to przez pogodę?
Sabinko, właśnie siedzę nad tą rabatą
Szkoda, że tam poszaleć nie można, bo wąsko, ale powoli plan się klaruje.
Korci mnie żeby zrobić totalnie inną rabatę niż zazwyczaj, czyli taką bardzo poukładaną, ale wiem, że nie będzie pasowała do reszty ogrodu. No i chyba do mnie.
Zobaczymy czy spodoba się m. Chyba już sobie odpuścił swoje pomysły. Powoli zaczyna rozumieć, że ogród to mój świat i że dzięki niemu ma spokój w domu
Masz rację, że grunt to długie, długie rozmowy
Marzenko, mam mało miejsca. Pomiędzy żywopłotem a kostką jest około 2 m. Trzeba jeszcze odjąć część na ścieżkę i zostaje 1,5 m szerokości i to z podziałem na 2 strony.
Lucynko, na razie deszcz mi nie przeszkadza. Najbardziej odczuwam wiatr, którego wręcz nienawidzę. Zawsze mnie dołuje. Sprawdziłam pogodę. Ciepło ma być jeszcze jakiś czas. Podobno to ma być najcieplejsza zima. Deszczu trochę ma padać, dobrze, bo go było za mało.
Próbuje walczyć z chandrą rozmyślając o pracach wiosennych i nowej rabacie
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Gosia,
A nie możesz poprowadzić ścieżki chociaż w części przy tujach? Śladami Flesza? Aby uniknąć podziałów.... Możesz mieć optycznie bardzo wąsko i długo...... Przemyśl....
A nie możesz poprowadzić ścieżki chociaż w części przy tujach? Śladami Flesza? Aby uniknąć podziałów.... Możesz mieć optycznie bardzo wąsko i długo...... Przemyśl....
Pozdrawiam
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Gosiu, to chyba ta pogoda. W moim ogrodzie nie mam już nic do fotografowania, a za podsumowanie nie chce mi się zabrać.
Pracy jeszcze dużo, ale pogoda nie sprzyja.
Kiedy robisz ogony ostnicą
Cyklameny
Pracy jeszcze dużo, ale pogoda nie sprzyja.
Kiedy robisz ogony ostnicą
Cyklameny
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu pięknie cyklameny kwitną.
Jutro jedziemy grabić ostatnie mam nadzieje liście, aby tylko nie wiało. Może na tą zimę nie trzeba będzie okrywać roślin, chociaż kora na kopczyki czeka i gałązki świerkowe.
Z pewnością przez zimę wymyślisz piękną północną rabatę. Przy samych tujach nie sadź roślin, nawet sobie nie wyobrażasz, jakie one mają długie korzenie, wrastające w byliny, okropne.
Jutro jedziemy grabić ostatnie mam nadzieje liście, aby tylko nie wiało. Może na tą zimę nie trzeba będzie okrywać roślin, chociaż kora na kopczyki czeka i gałązki świerkowe.
Z pewnością przez zimę wymyślisz piękną północną rabatę. Przy samych tujach nie sadź roślin, nawet sobie nie wyobrażasz, jakie one mają długie korzenie, wrastające w byliny, okropne.
- Margo2
Ale dzisiaj było ciepło
Całkiem przyjemnie chodziło się po ogrodzie.Liści na trawniku prawie nie mam. Wszystko wiatr nawiał na rabaty
Za to sosny zasłały igłami wokół wszystko.
Musiałam zgrabić choć trochę z trawnika.
Pod nimi zostawiam albo do wiosny, albo na lepszą pogodę, żeby spalić
Justynko, mam zamiar poprowadzić w tej części bliżej ścieżki. Tak jak idzie wydeptana ścieżka. Podział będzie fajny, bo chciałabym, żeby po obu stronach rosliny wylewały się na nią. W sumie dzisiaj sprawdziłam i jest całkiem sporo miejsca. Wiele roślin się zmieści. Chciałabym posadzić ze 3 cisy lub bukszpany, brunery, paprocie hakonekloe, epimedia, zawilce tawułki i hosty.
Sporo tego, ale oceniając teren zmieści się. Tam jest około 8 m długości.
Aniu, u mnie cały czas coś kwitnie. Dzisija jeszcze robiłam zdjęcia. Pogoda dzisiaj była całkiem fajna. Nawet nie przeszkadzała mi mżawka. Było ciepło i przyjemnie. Na razie niczego nie okrywam i nie zabezpieczam na zimę.
Jest za ciepło. Mam zamiar posadzić ich więcej. O tej porze roku są przepiękne
Teresko, u mnie liście już tylko na rabatach i tam zostaną. Podobno zimy ma nie być. Niestety przekonałam się jakie potrafią być korzenie tuj. Jeśli coś posadzę, to zabezpieczę korzenie.
Zdjęcia jeszcze sprzed kilku dni, chociaż dzisiaj zrobiłam nowe, ale zostawiam je na później. Na podsumowanie jeszcze bądzie czas
Całkiem przyjemnie chodziło się po ogrodzie.Liści na trawniku prawie nie mam. Wszystko wiatr nawiał na rabaty
Za to sosny zasłały igłami wokół wszystko.
Musiałam zgrabić choć trochę z trawnika.
Pod nimi zostawiam albo do wiosny, albo na lepszą pogodę, żeby spalić
Justynko, mam zamiar poprowadzić w tej części bliżej ścieżki. Tak jak idzie wydeptana ścieżka. Podział będzie fajny, bo chciałabym, żeby po obu stronach rosliny wylewały się na nią. W sumie dzisiaj sprawdziłam i jest całkiem sporo miejsca. Wiele roślin się zmieści. Chciałabym posadzić ze 3 cisy lub bukszpany, brunery, paprocie hakonekloe, epimedia, zawilce tawułki i hosty.
Sporo tego, ale oceniając teren zmieści się. Tam jest około 8 m długości.
Aniu, u mnie cały czas coś kwitnie. Dzisija jeszcze robiłam zdjęcia. Pogoda dzisiaj była całkiem fajna. Nawet nie przeszkadzała mi mżawka. Było ciepło i przyjemnie. Na razie niczego nie okrywam i nie zabezpieczam na zimę.
Jest za ciepło. Mam zamiar posadzić ich więcej. O tej porze roku są przepiękne
Teresko, u mnie liście już tylko na rabatach i tam zostaną. Podobno zimy ma nie być. Niestety przekonałam się jakie potrafią być korzenie tuj. Jeśli coś posadzę, to zabezpieczę korzenie.
Zdjęcia jeszcze sprzed kilku dni, chociaż dzisiaj zrobiłam nowe, ale zostawiam je na później. Na podsumowanie jeszcze bądzie czas
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu - aleja do domu doskonała
Pink ładnie Ci zakwitł
Pink ładnie Ci zakwitł
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gosiu, ależ tyt masz gęsto położoną linię kroplującą. Na jednym zdjęciu widzę, że wokół jakiegoś iglaka (chyba iglaka?) masz aż cztery kółka linii. Czy tylko na razie tam ta linia leży, a potem ją rozłożysz? Bo tak gęsto to jeszcze u nikogo nie widziałam.
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Teraz dopiero widać ile masz trawek w ogrodzie. Przekonałaś mnie. Będę myśleć nad moją nową chorobą.
Pozdrawiam. Beata.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu
Piękne trawki i chryzantemki w dalszym ciągu
A te cyklameny to ogrodowe??zimują ??
Ładniutkie
Piękne trawki i chryzantemki w dalszym ciągu
A te cyklameny to ogrodowe??zimują ??
Ładniutkie
- Margo2
Teraz po ogrodowej pracy przyszedł czas na świąteczne ozdoby. Miałam się już w to nie bawić, ale cały czas ciągnie. Powolutku zaczynam więc prace. Do świąt został tylko miesiąc. jak ten czas leci
Jadziu, nie wiem czy to jest pink. Salamon Pink
Strasznie długo się ociągał
Wandziu, to jest tylko położona linia. Jeszcze jej nie rozłożyłam. Czekam do wiosny, bo muszę dokupić i linię i szpilki. Zaczęłam, ale nie skończyłam
Beatko, trawy to podstawa, szczególnie o tej porze roku. Jets tyle odmian, że na pewno długo się nie wyleczysz
Aniu, cyklameny jak najbardziej ogrodowe. Kwitną właśnie jesienią. Mam zamiar posadzić je jeszcze na nowej rabacie północnej
Zdjęcia z początku listopada
Jadziu, nie wiem czy to jest pink. Salamon Pink
Strasznie długo się ociągał
Wandziu, to jest tylko położona linia. Jeszcze jej nie rozłożyłam. Czekam do wiosny, bo muszę dokupić i linię i szpilki. Zaczęłam, ale nie skończyłam
Beatko, trawy to podstawa, szczególnie o tej porze roku. Jets tyle odmian, że na pewno długo się nie wyleczysz
Aniu, cyklameny jak najbardziej ogrodowe. Kwitną właśnie jesienią. Mam zamiar posadzić je jeszcze na nowej rabacie północnej
Zdjęcia z początku listopada