Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Miodunki śliczne, wiesz miałam niebieską, śliczny niebieski kolor i zginęła mi ;:185 , nie pokazuje się wcale, muszę ją na nowo wprowadzić do ogrodu i w lepsze miejsce, bo chyba to jej nie pasowało ;:185 , parka śliczna ;:167 , nie marudź na nie, a w ogrodzie masz już tak wiosennie, brzoskwinka nawet za chwilę buchnie kolorkiem ;:215 mam nadzieje, że odpoczęłaś, bo jutro piękny dzień i pracowity pewnie będzie ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne miodunki rozkwitły w Twoim ogrodzie,a na zdjęciach pod nimi to kokorycze?
Piękną masz kolekcję pierwiosnków.
Jednak mam szczęście,ze na działkach mimo niedzieli wszyscy pracują i dlatego nikogo nie razi taki aktywny wypoczynek, tym bardziej ,ze każdy spragniony słońca i świeżego powietrza.Dziś naprawdę długo by szukać gdzie nikogo nie było wręcz, przed działkami nie było miejsca na parkingach.
Ból głowy znam często mi dokucza ;:168 oby nie bł złym zwiastunem po wczorajszym przepracowaniu.
Kurza parka urocza w tych spodenkach, może kurczaczki się znajdą :wink: .U mnie brzoskwinie w podobnym stanie, oby nie przymroziło w nocy.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Patrzę , że u Ciebie prawdziwa wiosna. Bardzo ładne kurki. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Teraz już rozumiem, dlaczego tak się przepracowujesz, Marysiu! ;:7
Efekty właśnie pokazałaś na zdjęciach. ;:108 Pierwiosnki śliczności, miodunki tak samo i żonkile, i kokorycz, i pszczółki nektar spijają. ;:215
Mam wrażenie, że wypoczęłaś po wczorajszej mordędze. Nabieraj więc sił, bo jeszcze tylko dwa takie ładne dni wieszczą. ;:108
Kokosz z kurem z dzióbków sobie piją. ;:224 Zupełnie jak zakochani. ;:167

Dobrej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu kto wie może kiedyś pospacerujesz, bo już dużo forumek spacerowało ;:65 Kurki pewnie kiedyś zagoszczą, ale może na razie nie dokładaj sobie zajęć, bo przy chłopcach masz i tak dużo pracy Obrazek

Jadziu dopiero późnym popołudniem jak wracałam z ogrodu powyrywałam mech z jednej kępki, a tak to grzecznie odpoczywałam :D Za to w kuchni trochę podziałałam :D Zapraszam na słoneczne spektakle ;:180

Elu wydaje mi się że jak teraz wiosna przyspieszy i będą wysokie temperatury to wszystko szybko przekwitnie, poza tym po wietrze robi się błyskawicznie sucho w ogrodzie :shock: Tydzień będzie pracowity i dobrze trzeba się ruszać :tan
Ja Tobie życzę, żeby szybko zleciały te dwa tygodnie bez ogrodu Obrazek

Iwonko poczekaj jak miodunki zakwitną to wtedy powiesz której nie maszObrazek Nie marudzę na kurki tylko chyba za długo czekam na to co miałam mieć. Facet wziął jak za dorosłą kurę, a tu dwa miesiące czekam na jajko i wysiadywanie ;:306 Wypoczęłam i dobrze bo jutro ruszam dalej, skoro spaliliśmy gałęzie i odpady ogrodowe to muszę zapewnić im nowe na kolejne kiełbaski ;:306 W tym tygodniu muszę zlikwidować zasieki na ogrodzeniem, bo na lato ma być tam trawniczek :D To dobrego tygodnia Iwonko Obrazek

Julciu praca w ogródku to co innego a co innego trzepanie dywanów w sąsiednim ogrodzie, kiedy ktoś ma gości czy pije kawkę :wink: Ja też czasem skubię w ogrodzie i nie przejmuję się sąsiadką, ale nie robię głośnych prac czy nie palę ogniska żeby innym życie zatruwać. Jak miałam działkę było inaczej bo cały tydzień pracowaliśmy, a w weekend trzeba było coś zrobić.
Tak pod miodunkami jest kokorycz :D a prymulek trochę posiałam i coś wzeszło więc może kolekcja się powiększy. jeszcze nie kwitnie wyniosły :D Julciu cieszę się że spełniłaś swoje pragnienie ogrodowe, to i tydzień będzie sympatyczniejszy Obrazek

Rafałku wiosna rzeczywiście rozkręca się, a kurki to taka moja zachcianka :D

Lucynko to cieszę się że zrozumiałaś moją tzw mordęgę :;230 ja to robię bo lubię :tan i wiele z nas to uwielbia. Wieczorem lądujemy na wyspie i przechwalamy się jakie to jesteśmy zmęczone....sadomasochistki ogrodowe ;:162 Parka rzeczywiście widać rodzinna dlatego czekam z niecierpliwością na jakąś rodzinkę w nich jedyna nadzieja, bo tamte tylko żrą i niosą, a głodne ciągle że zmieniłam powiedzenie głodny jak pies na głodny jak kura :;230
No to bywaj miłych snów Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu świetna parka ;:138 . Matko ale u Ciebie jest już koloru. Ja czekam na narcyzy bo krokusy już powoli przekwitają . Szkoda , że ja takiego poletka nie odziedziczylam ;:224 . Za to miałam dwie dorodne kępy pachnących kremowych piwonii, które podzieliłam i przesadzilam końcem sierpnia. Ciekawa jestem czy zakwitną ale nie nastawiam się bo wiem , że po takim zabiegu mogę czekać na kwiaty dwa , trzy lata. Pozdrawiam i słonecznego tygodnia Ci życzę ;:168.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marysiu, u mnie oprócz roślin obudziły się też mrówki i jest ich sporo. Lada moment pojawią się ślimaki ;:202
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,łan narcyzów już rozkwita ,u mnie też ,miodunki masz super i pierwiosnki takie piękne ,a kurki mówisz,że nie chcą się rozmnażać,zaczną to będziesz dopiero miała stadko cudowności ,ja też już róże obcięłam i przed domem już porządek,obcięte, okopane i podlane ,ale w ogrodzie to masakra ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Śliczne poletko narcyzowe. ;:303
A czerwona miodunka /jeśli to miodunka / - ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko jak będziesz chciała to w sierpniu poślę Ci cebule narcyzów, one szybko się rozrastają i stworzysz sobie poletko ;:215 Może jednak piwonia zakwitnie, moje różnie niektóre kwitną za rok inne po latach i wcale nie chodzi o głębokość sadzenia. I ja Ci życzę pogody i szybko ubywającej pracy w zbliżającym się tygodniu ;:196

Ewciu u mnie mrówki dopiero w tunelu się pojawiły, ale robi się sucho i glina jest sypka a to dobre środowisko dla mrówek ;:oj

Martusiu rozkwitają żonkile najpierw były miniaturki, teraz dzikuski a za chwilę odmianowe i będzie po wiośnie :;230 Bardzo dużo śmieci wytwarza się w ogrodzie, część spaliliśmy w sobotę ale pewnie drugie tyle jeszcze wyprodukuję, dobrze że przynajmniej trawę jest gdzie dawać, bo kury się o nią zabijają ;:306 Napaliłam się na te cipciulki :;230
Dobrego i pogodnego tygodnia, chociaż deszczu też by się zdało ;:196

Bea tak to miodunka ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu piękne pole żonkilowe ;:138 ;:138
Ja też dzisiaj odpoczywałam , a jutro na zabiegi i potem na działeczkę :D mam jeszcze mnóstwo pracy a ile przesadzania , muszę się spieszyć bo jeszcze trochę i zrobi się sucho .
Parka kurek śliczna taka dostojna ;:333
Życzę spokojnej nocy i miłego tygodnia ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu, ja nie mogę odżałować, że pani Porządnicka pozbyła się kur. A tak miałam wygodnie, rzut przez płot i już kurki zajmowały się wyrwanym mleczem, zebranymi ślimakami i skoszoną trawą. A jakie były zadowolone... ;:224.
Muszę przyznać, że przez tę zimną i nudną wiosnę oraz przez Ciebie ;:196 cały stół kuchenny mam zastawiony pojemnikami z kiełkującymi roślinami :;230.
A zimna wiosną nie lubię i już, w dodatku jakiś ból wlazł mi pod łopatkę :evil:.
Lilie posadziłam. Nie zapomniałam wyjąć ich z torebek przed posadzeniem ;:306.

Słońca i pogody - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 Wiosenka u Ciebie piękna i kolorowa, a ta pierzasta parka cudna. One tak zawsze razem?
Kolekcję miodunki masz sporą. ;:138 To takie niewielkie kwiatuszki, a jak cieszą. ;:108
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”