Wszystko o pomidorach cz. 13
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 13
Ja powoli kończę ten sezon.
Jak dla mnie nie był za bardzo udany - w lipcu chyba tylko 5 dni co nie padało, podobnie w sierpniu.... a mąż mi w tym roku nawadnianie kropelkowe zainstalował
Ja w tym roku miałam po raz pierwszy Red Pear i coś chyba producent w nasionach pomylił.
Miałam dosłownie dwa rodzaje pomidorów.
Jedne wcześniejsze - podłużne, przypominające kształtem, wyglądem i strukturą miąższu Limę (jak na kanapki to za bardzo mi nie smakowały) a drugie późne - jeszcze nie zerwałam żadnego z krzaka, więc nawet nie wiem jak smakują - są o wiele większe i bardo pożebrowane.
Jak dla mnie nie był za bardzo udany - w lipcu chyba tylko 5 dni co nie padało, podobnie w sierpniu.... a mąż mi w tym roku nawadnianie kropelkowe zainstalował
Ja w tym roku miałam po raz pierwszy Red Pear i coś chyba producent w nasionach pomylił.
Miałam dosłownie dwa rodzaje pomidorów.
Jedne wcześniejsze - podłużne, przypominające kształtem, wyglądem i strukturą miąższu Limę (jak na kanapki to za bardzo mi nie smakowały) a drugie późne - jeszcze nie zerwałam żadnego z krzaka, więc nawet nie wiem jak smakują - są o wiele większe i bardo pożebrowane.
Pozdrawiam, Aneta:)
Na drugim zdjęciu jest prawdziwa Red Pear.Ciekawa jestem ,czy Ci będzie smakowała ,bo ja jestem zachwycona smakiem.Mam też z wymiany sakiewkę Chudziaka i też jest pyszna Ilona
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam faworyta w malinowych, jest nim...Faworyt , całkowicie zdeklasował Ożarowskiego po kilku degustacjach pomidorów dojrzewających poza krzakiem, zerwane w tym samym stopniu wzrostu (Faworyt był nawet bardziej niedojrzały) i co się okazało, Ożarowski zrobił się z zewnątrz twardy a w środku mączysty i bez smaku, natomiast Faworyt zrobił się mięciutki o nie najgorszym smaku przy braku słońca (także w przyszłym roku Maskotka, Betalux, Czarny książę który jest aromatyczny i mięciutki i Faworyt ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
ilona58 - ja już nie mogę się doczekać żeby go spróbować.
Na forum przeczytałam o nim dużo dobrego, dlatego jak tylko zobaczyłam nasiona to od razu kupiłam
Trochę mnie rozczarowały te nasiona że takie pomieszane, ale... najważniejsze że mam 3 krzaki Red Pear i mam nadzieje że go spróbuje... bo czekam i czekam a on strasznie wolno dojrzewa i jak na razie to żaden owoc jeszcze nie jest nawet białawy a jutro już 1.09
Na forum przeczytałam o nim dużo dobrego, dlatego jak tylko zobaczyłam nasiona to od razu kupiłam
Trochę mnie rozczarowały te nasiona że takie pomieszane, ale... najważniejsze że mam 3 krzaki Red Pear i mam nadzieje że go spróbuje... bo czekam i czekam a on strasznie wolno dojrzewa i jak na razie to żaden owoc jeszcze nie jest nawet białawy a jutro już 1.09
Pozdrawiam, Aneta:)
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ginka, a Faworyta masz od Legutki, czy z innego źródła? Moje od Legutki cztery krzaki i na dokładkę jeden jest czerwony Ale wszystkie owoce mniej więcej równe, ładnie wiązał, bez oznak niedoborów, zdrowy, ale jak dla mnie niezbyt smaczny
Pozdrawiam Eugenia
- Ginka
Tak z Legutki
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję, muszę się chyba do nich przyzwyczaić, chociażby ze względu na bezproblemową uprawę
Pozdrawiam Eugenia
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Moje R.P. siane w ostatnim tygodniu marca, sadzone w połowie maja dojrzewają co najmniej od miesiąca.Też mam 3 krzaki i ten był pierwszy. Zdjęcie jest z 30.07.vikii pisze: najważniejsze że mam 3 krzaki Red Pear i mam nadzieje że go spróbuje... bo czekam i czekam a on strasznie wolno dojrzewa i jak na razie to żaden owoc jeszcze nie jest nawet białawy a jutro już 1.09
- Ginka
Ale dziwoląg wyrósł , ale skoro powiadają że "najbrzydszy pomidor, to najsmaczniejszy pomidor", to nie mam wątpliwości że będzie pyszny
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Kasiuuuu,Kasiu, Kasiuleńko .To było miesiąc temu .Tylko zdjęcie zostało. . Smaku już nie pamiętam, tyle było po nim różności.
- Ginka
Znając Ciebie pewnie wszystkie są przepyszne