Kolekcja Agaty :-)))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolekcja Agaty :-)))
Hieroglyphica jest cudny... I ta włosiata warżka... Tydzień temu widziałam takiego na żywo, był cudowny i porobiłam mu parę zdjęć. Chciałabym takiego, ale czytałam, że jest kapryśny.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Phal. hieroglyphica bardzo ładna, delikatna z tą liliową warżką i meszkiem na niej, baaardzo ładna...
Gratuluję listeczka na Sedirea japonica!
Gratuluję listeczka na Sedirea japonica!
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Storczykowa byłam w Twoim wątku i widziałam,jest śliczny..A czy może go wąchałaś?
To że jest kapryśny to czytałam i sama tak uważałam dopóki mi nie zakwitł
Ciekawe jak długo jeszcze będzie kwitł
Storczykowa byłam w Twoim wątku i widziałam,jest śliczny..A czy może go wąchałaś?
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No no jakie cudeńko aż miło popatrzeć Phal.hieroglyphica robi wrażenie aż szczęka opada. Ja mam w swojej kolekcji ale młodzika więc poczekam na takie piękne widoki.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Agatko jak zawsze cuda pokazujesz - gratuluję takich okazów
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- agata0806
- 1000p
Dziękuję kochaniutkie
A pochwalę się jeszcze że dzisiaj odkryłam że Masdevallia ma jeden pączuszek
A pochwalę się jeszcze że dzisiaj odkryłam że Masdevallia ma jeden pączuszek
- Storczykowa
agata0806 pisze:Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Niestety nie powąchałam, ale strasznie mi się podobał. Bardzo oryginalny i jak na botanicznego miał spore kwiatki. To była duża roślina o chyba 3 pędach. Ale pewnie nigdy się na niego nie skuszę, bo u mnie nawet zwykły Mini Mark nie chce rosnąć. Botaniczne rosną, niektóre bardzo ładnie, ale jeszcze żaden nie kwitł (ale większość mam dopiero od tego roku, a sadzonki equestrisa ilocosa są jeszcze malutkie).
A jak tam twoje botaniczne? Bellina i te wszystkie inne... Kwitnie jeszcze jakiś prócz hieroglyphica?
- agata0806
- 1000p
Oj szkoda że nie powąchałaś ale one podobno nie pachną,mój np. nie
Tak,kwiatuszki ma całkiem spore i te włoski na warżce super wyglądają
Moja Bellina wypuszcza kolejnego pączusia a oprócz Phal.hieroglyphica kwitnie mi jeszcze Phal.Equestris var "alba",Dtps.Purple Gem "Florento" ma już trzy pędy kwiatowe,Mini Mark ma jeszcze dwa kwiatuszki no i już lada dzień otworzy się pierwszy pączek Dtps.Purple Martin,Phal.Pallens miał już dużego pączusia ale dzisiaj zżółkł,nie martwię się bo będą kolejne
Tak,kwiatuszki ma całkiem spore i te włoski na warżce super wyglądają
Moja Bellina wypuszcza kolejnego pączusia a oprócz Phal.hieroglyphica kwitnie mi jeszcze Phal.Equestris var "alba",Dtps.Purple Gem "Florento" ma już trzy pędy kwiatowe,Mini Mark ma jeszcze dwa kwiatuszki no i już lada dzień otworzy się pierwszy pączek Dtps.Purple Martin,Phal.Pallens miał już dużego pączusia ale dzisiaj zżółkł,nie martwię się bo będą kolejne
- Storczykowa
To dużo ci kwitnie... Ciekawe, czemu moje nie chcą, niektóre są zdolne do kwitnienia. A belliny to pewnie nigdy się nie doczekam. Przydałoby mi się orchidarium... tam botanicznym pewnie byłoby lepiej.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale fajnie, że Masdevallia ma pączusia Jak się rozwinie pokaż tę piękność.
Początek mojej przygody.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Chwilkę mnie tu nie było, a tu takie cudna na zdjęciach
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- agata0806
- 1000p
Aniu pokażę na pewno
Dzisiaj przed chwilą również odkryłam pędzik,tym razem mój MM postanowił zakwitnąć,jeszcze nie przekwitły kwiaty na starym pędzie a tu już nowy zawitał
Myślę że to chłód przedostający się ze starych okien do mieszkania spowodował że wypuszcza pęd,sprawdziłam to miejsce i jest dosyć chłodno..A wilgotności mu nie podniosłam jak niektórzy piszą że jej potrzebuje
Zwyczajnie stoi na parapecie na podstawce bez żadnego keramzytu
Porobiłam dzisiaj troszkę fotek ale akumulator mi padł i nie zdążyłam wgrać do komputera,myślę ze potem wrzucę
Mała Mi dzięki
Dzisiaj przed chwilą również odkryłam pędzik,tym razem mój MM postanowił zakwitnąć,jeszcze nie przekwitły kwiaty na starym pędzie a tu już nowy zawitał
Myślę że to chłód przedostający się ze starych okien do mieszkania spowodował że wypuszcza pęd,sprawdziłam to miejsce i jest dosyć chłodno..A wilgotności mu nie podniosłam jak niektórzy piszą że jej potrzebuje
Zwyczajnie stoi na parapecie na podstawce bez żadnego keramzytu
Porobiłam dzisiaj troszkę fotek ale akumulator mi padł i nie zdążyłam wgrać do komputera,myślę ze potem wrzucę
Mała Mi dzięki