Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obłęd? To chyba tam była kobieta w czerwonym stroju, co to śledziła każdy krok bohatera? Dość koszmarna lektura...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Dwie ostatnie, które pamiętam to " Wiosłować bez wioseł"- Ulla - Carin Lindquist.
Autobiografia autorki, która opisuje swoją chorobę - SLA -stwardnienie boczne zanikowe. Okropna i podstępna choroba.
Druga, nieco zbliżona tematycznie to "Zanurzona w ciszy",Frances Itani.
Jest to powieść, w którym mieszają się dwa światy, osób głuchych i słyszących. Czas I wojny i pokoju.I oczywiście miłość.
Obecnie ślęczę nad "Królową Południa" . Arturo Perez - Rewert opisuje świat mafii narkotykowej, a główną postacią jest Theresa. Na razie niezbyt chętnie ją przerabiam.
A wcześniej czytałam fajny tryptyk."Księżniczka" , "Dziedziczki" i .. "Kuzynki" Andrzeja Pilipiuka. Taka fajna seria o osobach, które dzięki kamieniu(?) filozofów żyją na świecie kilkaset lat, zdobywają wiedzę, poznają języki i generalnie kieruje nimi honor i chęć do życia.Jeśli ktoś lubi ten gatunek, polecam. Fajnie się czyta.
Autobiografia autorki, która opisuje swoją chorobę - SLA -stwardnienie boczne zanikowe. Okropna i podstępna choroba.
Druga, nieco zbliżona tematycznie to "Zanurzona w ciszy",Frances Itani.
Jest to powieść, w którym mieszają się dwa światy, osób głuchych i słyszących. Czas I wojny i pokoju.I oczywiście miłość.
Obecnie ślęczę nad "Królową Południa" . Arturo Perez - Rewert opisuje świat mafii narkotykowej, a główną postacią jest Theresa. Na razie niezbyt chętnie ją przerabiam.
A wcześniej czytałam fajny tryptyk."Księżniczka" , "Dziedziczki" i .. "Kuzynki" Andrzeja Pilipiuka. Taka fajna seria o osobach, które dzięki kamieniu(?) filozofów żyją na świecie kilkaset lat, zdobywają wiedzę, poznają języki i generalnie kieruje nimi honor i chęć do życia.Jeśli ktoś lubi ten gatunek, polecam. Fajnie się czyta.
- ariel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 paź 2006, o 22:46
- Kontakt:
Kupiłem koleżance na urodziny i przez noc przeczytałemtengel27 pisze:"Rio Anaconda" - W. Cejrowski
Nie muszę chyba pisać jaka to tematyka ;) Powiem krótko: ciekawa, wciągająca i zabawna.

Aktualnie dla przyjemności nie czytam.
Usiłuję przejść "Cierpienia młodego Werthera", ale tego się nie da czytać! A w kolejce czeka "Konrad Walenrod"

Ja czytam Krzyż Pański z Kościołem - seksualizm w historii kościoła - Karlheinz Deschner - czyli o poglądach twórców chrześcijaństwa, papieży i ojców kościoła na seks, kobiety itd oraz zbiór esejów o płci - GENDER, Wizerunki kobiet i mężczyzn w kulturze pod red. dwóch Elżbiet Duryś i Ostrowskiej.
Kobietom (zwłaszcza) polecam pierwszą pozycję - jak ja się cieszę, że urodziłam się za póżnego Gierka, a nie w średniowieczu
Kobietom (zwłaszcza) polecam pierwszą pozycję - jak ja się cieszę, że urodziłam się za póżnego Gierka, a nie w średniowieczu

JAKĄ KSIĄŻKĘ AKTUALNIE CZYTASZ?
Zachecam do czytania Seneki.
Ruski Szwejk
Życie i niezwykłe przygody żołnierza Iwana Czonkina.
Absurdalne życie ciemnego, pijanego narodu, wojskowych, urzędników, polityków i zwykłych ludzi pracy.
Najbardziej lubię Irvina Shaw.
Absurdalne życie ciemnego, pijanego narodu, wojskowych, urzędników, polityków i zwykłych ludzi pracy.
Najbardziej lubię Irvina Shaw.
Bardzo lubię cykl XANTH - Piers Anthony obecnie czytam 21 tom Rock i prawne komplikacje jest to trochę fantastyczna opowieść o mieszkańcach krainy XANTH,która graniczy z Florydą.
i Liane de Poligy - dama,kurtyzana,święta biografia najsłynniejszej francuskiej kurtyzany XIX i XX wieku.
i Liane de Poligy - dama,kurtyzana,święta biografia najsłynniejszej francuskiej kurtyzany XIX i XX wieku.
Al 56 - Ogród Alicji
- ella.stokrotka
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 maja 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.