Górska oaza...
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko musisz jak najszybciej dodać trochę fotek, bo chciałoby się jeszcze popatrzeć na te wspaniałości. Muszę przyznać, że klimat to Twój ogród ma, wspaniałe rośliny i cała kompozycyjna otoczka dają bardzo pozytywny odbiór tego miejsca. Fotka jak się nie mylę pierwsza i ostatnia wskazują najdobitniej o jego kilmacie i pięknie. Sielanka. Czekam na kolejne odsłony 

Za oknem nadal śnieg… a ja ciągle planuję
jeśli tylko pogoda dopisze zabieram się za pracę w ogródku… na pierwszy ogień pójdzie zacieniony kącik / w tej chwili nie wygląda na zacieniony ale za parę tygodni jak tylko zazielenią się liście na klonach za płotem będzie panował półcień...
/. Do tej pory nie miałam za bardzo pomysłu co mam tam posadzić a jednak warto zadbać o ten fragment ogrodu ponieważ znajduje się w dosyć reprezentacyjnej części w pobliżu kominka. Na razie pięknie rosną tam jedynie paprocie które przywędrowały zza płota dosadziłam jeszcze świerki, /wierzba mandżurska znalazła się tam przez przypadek, nie wiedziałam gdzie ją posadzić... a ponieważ rośnie wyjątkowo dobrze w tym miejscu na razie jej nie ruszam jak powstanie nowe oczko wodne na pewno ją przesadzę przy wodzie bedzie zdecydowanie lepiej wygladała i z pewnością lepiej się czuła w miejscu gdzie teraz rośnie ma co prawda dużo wilgoci ale brakuje słoneczka.../ obok wierzby rosną również 3 sadzonki wiciokrzewu tellmanna...
chciałabym troszkę urozmaicić kolorystycznie ten kacik… zamówiłam już przez internet funkie o wzorzystych liściach oraz różnokolorowe tawułki. Kolejne etapy powstawania tego ogródka bedę prezentowała na zdjęciach
tak wyglądał ogródek 23 marca

a tak 24, 25... dlatego musiałam wstrzymać się z pracami

chciałabym troszkę urozmaicić kolorystycznie ten kacik… zamówiłam już przez internet funkie o wzorzystych liściach oraz różnokolorowe tawułki. Kolejne etapy powstawania tego ogródka bedę prezentowała na zdjęciach

tak wyglądał ogródek 23 marca

a tak 24, 25... dlatego musiałam wstrzymać się z pracami

- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ AGNIESZKO!!!
Bardzo ładnie jest w Twoim ogródku . Jeśli pozwolisz wstąpię do Ciebie jeszcze . ;:2
Bardzo ładnie jest w Twoim ogródku . Jeśli pozwolisz wstąpię do Ciebie jeszcze . ;:2
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Agnieszka, chyba wiesz co się wiąże z "mandżurską" przy oczku. Cała masa liści, ona to taki "śmieciarz", póki mała to jeszcze jako tako, ale jak urośnie... Jednak, aby nie było dla niej samych minusów, trzeba stwierdzić, że jest urodziwa i ekspresowo rośniewicca pisze:...wierzba mandżurska (...) na razie jej nie ruszam jak powstanie nowe oczko wodne na pewno ją przesadzę...

przez ostatnie dni ostro popracowałam w ogródku... głównie porządkowałam teren i usuwałam chwasty nie wszystko udało mi się zrobić ale i tak najważniejsze że zaczełam
za tydzień jak pogoda dopisze znowu wybiorę się na działkę i tym razem mam nadzieję uda mi się dokończyć walkę z chwastami przynajmniej na tych najbardziej widocznych rabatkach ;) a poza tym chciałabym jeszcze coś zasadzić i zasiać 

Re: Mój ogródek

Re: Mój ogródek
MoniaK - tej wiosny planuję sporo nasadzeń więc i zdjęć pewnie też się trochę pojawi
mój ogród ma już swoje lata ale będą zmiany a w niektórych częściach zaczynam wszystko od nowa