plocczanka Pamiętm jak zawsze byłaś zadowolona z majowych zakupów więc w tym roku będzie na pewno nie inaczej skoro zwykle maja taki bogaty asortyment. Faktycznie koncowka lutego była cieplutka ale potem się odwróciło i jest dalej zimno a mnie znowu ogarnąło zimowe lenistwo i czekam na powrót ciepła.
cyma2704 Faktycznie o dziwo coś zakwitło u mnie ale to dlatego że nie ma przymrozków bo zwykle wszystko było zmrożone ogromnie i dlatego przerzuciałam się na pojemniki wiosenne w domu. A sałata rośnie w chłodzie
pelagia72 Masz racje z tym ludowym porzekadłem;faktycznie zimnice mam od wielu dni i nic mi się nie chce robić. Posiałam tylko bób i troche pomidorów oraz papryki. A cała reszta czeka…jakos ciągle brak czasu i chęci też… A ty pewnie już masz spore siewki?
kuneg Niedługo u ciebie też będzie kolorowo…oby temp poszła w górę wreszcie.
ewita44 Ja też jestem zaskoczona że one zakwitly bo zwykle były totalnie zmrożone; ale koniec lutego było ciepło; za to teraz zimnica…. Ale ona podobno dopinguje rośliny do wzrostu po zimowym śnie. Bardzo lubie swoje pomidory bo są bez chemii i smak fajny mają ale ostatnie lata były bardzo złe i sporo strat miałam. Ale jeszcze mi się chce je sadzić; chociaż musze przyznać bardzo zeskalowałam uprawy i tylko absolutne minimum. Aura tak niszcząca że to nie ma sensu na mojej glinie. Za dużo wysiłku a wyniki maleńkie.
anabuko1 Powysiewane ale tylko częściowo; też już powschodziły. Jeszcze muszę dosiać oraz kwiatki. Jakoś nie mam weny ostatnio… Biały ciemiernik to śliczny jest!
jarha U mnie taka tradycja że wiosna najpierw na parapetach bo zwykle wszystko było zmrożone i zniszczone. Dziwne bo zimno jest a wszystko ruszyło więc jednak to zimno stymuluje ich wzrost na przedwiośniu. Oby wreszcie temp się podniosła. Mam sporo sprzątnia w ogrodzie ale za zimno i nie mam ochoty.
Zimno nie chce odejść... ale za to przynajmniej dzisiaj wyglądnęło słoneczko na krótko i dni dłuższe wreszcie.
Jeszcze nie wszystko wysiałam. Brak czasu i także chęci...aby się zmobilizować.
Resztki narcyzy, ciemierniki nie wszystkie zakwitły;większość śpi dalej ale może pózniej zakwitną także. Pojawiła się złoć.