Amistar - kiedy,jak stosować
-
- 200p
- Od: 14 gru 2010, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czy AMISTAR jest skuteczny
Ja stosowałem, ale zapobiegawczo - dwa opryski w sezonie. Działa na oba mączniaki. Nie jest dopuszczony do ochrony winorosli w Polsce - mam nie owocujące krzewy.
-
- 100p
- Od: 29 paź 2010, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Re: Miedzian 50WP Dithane Amistar 250sC
A skopać tyłek i kwiatki posadzić!; rośliny o okresie produkcji miesiąc, a ktoś chce je pestycydami paprać. A szklarnie sobie odkaż, a ludzi nie truj!
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
-
- 100p
Mi sałata więcej jak miesiąc szła ;] i jest jej dużo, a rzodkiewek został jeden rządek w środku to szkoda :P
Na zewnątrz mam sałatę i rzodkiewkę prawie jadalne już.
Chodzi o to że sałata i rzodkiewka jest upchnięta koło ogórków i pomidorów (tzn. ogórek koło pomidora blisko nie jest, a rzodkiewka tymczasowo i sałata w środku więc proszę o nie kadzenie że się nie lubią ;p) i nie mam zamiaru każdej główki z osobna okrywać. A teraz zaraza ziemniaczana na dniach może zaatakować. Więc sałata i rzodkiewka nie specjalnie ale dostanie pewnie kilka kropel.
A nie że będę specjalnie je smarował ~~"
Na zewnątrz mam sałatę i rzodkiewkę prawie jadalne już.
Chodzi o to że sałata i rzodkiewka jest upchnięta koło ogórków i pomidorów (tzn. ogórek koło pomidora blisko nie jest, a rzodkiewka tymczasowo i sałata w środku więc proszę o nie kadzenie że się nie lubią ;p) i nie mam zamiaru każdej główki z osobna okrywać. A teraz zaraza ziemniaczana na dniach może zaatakować. Więc sałata i rzodkiewka nie specjalnie ale dostanie pewnie kilka kropel.
A nie że będę specjalnie je smarował ~~"
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlatego nie sadzi się sałaty i rzodkiewki obok pomidorów, albo opryski wykonuje się po zbiorach sałaty.
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Trudno- najlepiej przykryć(nawet agrowłókniną w kilka złożoną), albo pomidorów niedokropić.
A ten rok mamy wyjątkowo sprzyjający- pomidorów ani ogórków w tunelu(jak nigdy) w tym roku ani raz nie pokropiłem, a już od tygodnia dojrzewają. Może i w gruncie się wstrzymać, aż sałata wyjdzie?
A ten rok mamy wyjątkowo sprzyjający- pomidorów ani ogórków w tunelu(jak nigdy) w tym roku ani raz nie pokropiłem, a już od tygodnia dojrzewają. Może i w gruncie się wstrzymać, aż sałata wyjdzie?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
-
- 100p
Sałaty to na tydzień dla 6 wegetarianów ponad w szklarni :P
Bez szans zebrać ~~" weków nie zrobię xD
Ja też jeszcze oprysku w tym roku żadnego nie zrobiłem ale jak rok temu z szklarni były 2 ogórki na 6krzaków przez cały sezon wegetacyjny to ._. dlatego w tym będę działał przed a nie po fakcie.
Bez szans zebrać ~~" weków nie zrobię xD
Ja też jeszcze oprysku w tym roku żadnego nie zrobiłem ale jak rok temu z szklarni były 2 ogórki na 6krzaków przez cały sezon wegetacyjny to ._. dlatego w tym będę działał przed a nie po fakcie.
Re: Wasze opinie o preparacie Amistar
Witam
No właśnie czy pomidory można jeść po tygodniu?
No właśnie czy pomidory można jeść po tygodniu?
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Re: Wasze opinie o preparacie Amistar
Potwierdzam efekt poparzenia młodych przyrostów Amistarem... w ubiegłym roku przy słonecznej pogodzie (po 18:00 tak jak zawsze pryskałam) całe czubki przypaliło.
Zastanawia fakt 3 dni karencji i długiego utrzymywania się preparatu w tkankach...ja zawsze czekam 7 dni a i tak zastanawiam się czy to nie za krótko
Zastanawia fakt 3 dni karencji i długiego utrzymywania się preparatu w tkankach...ja zawsze czekam 7 dni a i tak zastanawiam się czy to nie za krótko

Aśka