Carla-pwd - jak na razie raczkowanie:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
roślinki z wody przeniesione do ziemi...czyli nowe oblicze 
- wilczomlecz
- listeczki mojego fiołeczka
roboie tak jak mówiła marzena.. odrazu do ziemi zobaczymy co z tego wyjdzie 
- a to grudnik :P
no i ten z kaktusowatych też już w ziemi 
a około czwartku dodam zdjęcia podarowanych roślinek
od marzenki
:*

a około czwartku dodam zdjęcia podarowanych roślinek

no i tak jak myślałam niestety jednemu chyba coś nie pasuje ;/ ale żebym chociasz wiedziała co..
... tego kwiatuszka to już kupiłam takiego zdyzylowanego ale myślałam, że odbije, ale.. jakos tak...
- żółkną liski
i...
- liście robią się takie papierowe ..;/ no niby robie wszystko tak jak powinnam przy difenbahi.. no ale ratunku mimo wszyskto
:):)
aaa i jeszcze jedno.. co do fiołeczka... listki są wporzadku, ciemno zielone i jedrne.. ale kwiatuszki zaczynają od zewnątrz usychać i nie wiem czy tak jest jak fiołek normanie przekwita... czy coś się znim zaczyna dziać

aaa i jeszcze jedno.. co do fiołeczka... listki są wporzadku, ciemno zielone i jedrne.. ale kwiatuszki zaczynają od zewnątrz usychać i nie wiem czy tak jest jak fiołek normanie przekwita... czy coś się znim zaczyna dziać

musisz z fiołkiem uważać ,żeby nie moczyć listków wodą bo one tego nie lubią no i przelania nie za dużo wody tylko lekko wilgotna ziemia ....
a fittonia jak ci padnie to sie nie przejmuj ,ją ciężko utrzymać w dobrej kondycji bo ma duże wymagania odnośnie wilgotności ...ja moją często spryskuję i musi stać w półcieniu,najlepiej się nadaje fittonia do kompozycji w szklanych jakisik naczyniach bo wtedy ma odpowiednią wilgotność powietrza
a fittonia jak ci padnie to sie nie przejmuj ,ją ciężko utrzymać w dobrej kondycji bo ma duże wymagania odnośnie wilgotności ...ja moją często spryskuję i musi stać w półcieniu,najlepiej się nadaje fittonia do kompozycji w szklanych jakisik naczyniach bo wtedy ma odpowiednią wilgotność powietrza

fiołeczki wode dostaja tylko i wyłacznie na podstawkę.. wiec liści siła rzeczy nie mam jak moczyc
.... tylko te kwiatuszki obsychaja i nie wiem czy to jest normalne...
no i nie wiem kompletnie co z ta dracena zrobic.. póki co przeniosłam ja do pokoju, gdzie w zimie wogole nie otwieram okna. i jest tam nacieplej w całym domu... może podmuchy zimnego wiatru jak otwierałam balkon zeby wynieść pościel mu tak zaszkodziły?? jak sadzicie?

no i nie wiem kompletnie co z ta dracena zrobic.. póki co przeniosłam ja do pokoju, gdzie w zimie wogole nie otwieram okna. i jest tam nacieplej w całym domu... może podmuchy zimnego wiatru jak otwierałam balkon zeby wynieść pościel mu tak zaszkodziły?? jak sadzicie?