Stres - jak z nim walczyć
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Stres - jak z nim walczyć
Ale bywa i tak, że po pewnym czasie przyczyny już nie ma, a my tkwimy w stresie, deprasji i poczuciu beznadziejności. Oprócz małych przyjemności trzeba postawić sobie jakiś wiekszy cel, którym się trzeba poważnie i konsekwentnie zająć a wtedy szybko zapomnimy o stresie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 paź 2008, o 15:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powórzę rady innych,ale sprawdzam to na sobie i działa ! Magnez,jak najwięcej na świeżym powietrzu i codzienny cel : co dziś mogę zrobić fajnego dla siebie ? 

maniak rowerów ,ekologii i wegetarianizmu.
- Jadowitka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 mar 2011, o 22:25
- Kontakt:
To prawda. Ja np. czytam i to mnie odrywa od codzienności. Sprawdź sama co sprawia Ci największa przyjemność i Cię relaksuje. Jak już to znajdziesz, wprowadź w czyn. Efekt murowany.Comcia pisze: Każdy musi sobie znaleźć swój własny sposób.....
Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.? (Jean-Paul Sartre)
Moje zielone stworki
Moje zielone stworki
- jaska2503
- 50p
- Od: 3 lut 2010, o 16:41
Moim niezastąpionym lekarstwem na stres jest spacer po lesie(może być grzybobranie
).Nieodzowny do tego jest pies.

Droga do ogrodu to droga do zdrowia!
- Justynek
- 200p
- Od: 26 lip 2010, o 21:39
Na 100% potwierdzam. Ja też czasem odstresowuję się taką lekturą. Jak taki romansik wciągnie to nie ma siły żeby o czymkolwiek innym myśleć. No i zawsze dobrze się kończyComcia pisze:Swego czasu miałam bardzo wiele stresujących sytuacji i przyznam się że czytałam..... romanse![]()
Głupkowate, wiem, ale na dwie godzinki przestawałam myśleć i przelatywałam szybko kartki.
Nie wymaga skupienia, myślenia a jednocześnie odrywałam się od ponurych myśli.
Potem gdzieś przeczytałam że właśnie czytanie lekkich, niewymagających myślenia książek to jest właśnie jeden ze sposobów na stres.

Nie wiem czy sposobem na stres może być słuchanie muzyki, ale jak mam zły dzień to włączam sobie jakiś pozytywny kawałek i od razu humor mi się poprawia, a biodra zaczynają bujać w rytm muzyki.
Zapomniałabym

Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy
Nie ma jednego sposobu na stres. Każdy lubi co innego. Ja np. polecam słuchanie spokojnej muzyki i picie herbaty do tego.
Uprawiać jakiś sport, dzięki któremu nie będziesz w danym momencie myśleć o tych sprawach które mogą
cię stresować.
Uprawiać jakiś sport, dzięki któremu nie będziesz w danym momencie myśleć o tych sprawach które mogą
cię stresować.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 maja 2011, o 13:34
Relaks przede wszystkim:
Sauna, basen lub siłownia, spacer wieczorem - mi to zawsze pomaga!
Sauna, basen lub siłownia, spacer wieczorem - mi to zawsze pomaga!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 4 lip 2011, o 19:21
Polecam śmiech/uśmiech
, który wspaniale rozluźnia i odstresowuje. Nawet jeśli jest sztuczny to i tak lepszy taki niż żaden, a po pewnym czasie nawet i ten sztuczny staje się prawdziwy
.

;)
- Rodusik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
zabieg nie doszedł do skutku (brak krwi w szpitalu ) ale jest decyzja nie kroimy a kruszymy. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. .Już pop kruszeniu , teraz 2 tygodnie czekania i zobaczymy czy nie powtórzyć.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
Ja największy stres jaki miałam, był związany ze zmianą pracy. Nie polecam nikomu być w takiej sytuacji. Według skali stresu, ta ze zmianą pracy, jest na 5 miejscu z 20, tak więc dość sporo.
- Smerfy
- 100p
- Od: 18 kwie 2020, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Praca to w ogóle stres. Zmiana pracy - potwierdzam. Kiedyś pracowałam w Biedrze, fajnie płacą ale kręgosłup po kilkunastu latach to złom a ja już po roku czułam zmiany, w psychice tak samo. Samo przyniesienie wypowiedzenia kietowniczce stresowało mnie cholernie.
Teraz pracuję przy produkcji więc praca fizyczna pozostała ale jest lżej. Po pewnym czasie dali mi awans.
Dalej jestem z niego niezadowolona bo awans to stres, więcej obowiązków i dużo większa odpowiedzialność.
Bywają dni gdy w nocy spać nie mogę bo myślę o pracy a gdy już usnę to po przebudzeniu od razu już znowu o tym myślę.
Ale można się oderwać od tego : dzięki Bogu jest już wiosna i w ogródku jest co robić więc myśli same kierują się ku ogrodowi. Jest książka i filiżanka kawy, jest las dookoła i rower, jest mąż który jest obok.
Teraz pracuję przy produkcji więc praca fizyczna pozostała ale jest lżej. Po pewnym czasie dali mi awans.
Dalej jestem z niego niezadowolona bo awans to stres, więcej obowiązków i dużo większa odpowiedzialność.
Bywają dni gdy w nocy spać nie mogę bo myślę o pracy a gdy już usnę to po przebudzeniu od razu już znowu o tym myślę.
Ale można się oderwać od tego : dzięki Bogu jest już wiosna i w ogródku jest co robić więc myśli same kierują się ku ogrodowi. Jest książka i filiżanka kawy, jest las dookoła i rower, jest mąż który jest obok.
Stres nie jest dobry dla naszego organizmu. Dlatego na początku trzeba zminimalizować stres do minimum a potem zadbać o zdrowe jelita i zacznij brać Narum Fast Caps. Najmocniejszy i najszybciej działający produkt do stosowania we wszystkich nagłych i silnych dysfunkcjach jelitowych, zakażeniach wirusowych czy bakteryjnych. Suplement diety Narum Fast w kapsułkach służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.