Kwiatoterapia u Asi
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatoterapia u Asi
Aniu, IBRO podaje, że wysokość to 8m a szerokość 4m, ale zdarzają się często ezgzemplarze znacznie węższe. I mam nadzieję, że takie właśnie mam, ponieważ jeden z nich też mam posadzony blisko domu. Rośnie już tam 3,5 roku i nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie szybko rósł. Jest teś wciąż dość smukły. Uwielbiam te cyprysiki. Mam ich 4. Są naprawdę bardzo malownicze. Wgóle mam słabość do "płaczących" form.
- asia0809
- 1000p
Andrzeju, Dorotko, Ewo - miło mi, że wpadliście z wizytą. Zdjęć z góry niestety nie mam. W wolnej chwili spróbuję zeskanować plan ogrodu i go wrzucić. Ogólnie ogród jest kombinacją kwadratów i prostokątów a także nieregularnej wyspy na środku oraz kwadratowego, żwirowego placyka z ciurkadełkiem i kamieniami.
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piekny i zadbany ogród, proszę o więcej wiosennych zdjęć.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Asiu, nawet zima była piękna u Ciebie
- asia0809
- 1000p
Aniu, ja po prostu wybieram spośród masy zdjęć najpiękniejsze fotki
- asia0809
- 1000p
Wiosna zagościła u mnie na dobre. Wszędzie unosi się nieziemski zapach hiacyntów a ich cudne kolory cieszą oczy po długiej zimie. Kwitną też wczesne tulipany i miniaturowe narcyzy i ozdobna miniaturowa wiśnia 'Kojo No Mai'. Pękają już pąki magnolii gwiaździstej i różanecznika J.P Mezitt. Kwitnie też kalina wonna i Abeliofylum koreańskie
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Piękne zdjęcia! I te zimowe, i te wiosenne! Oczary mam na liście chciejstw. A na taką kwitnącą wiosnę jak u Ciebie to jeszcze muszę troszkę poczekać.
- asia0809
- 1000p
Izo, miło mi, że Ci się podobają moje fotki. Oczary polecam koniecznie ponieważ to rośliny, które tylko przez 2-3 miesiące są "nieozdobne" choć moim zdaniem pokrój tych małych drzewek też jest bardzo ciekawy. Taką "wiosnę" możesz mieć już w przyszłym roku, wystarczy posadzić jesienią duuużo cebulowych. Ja chyba najbardziej lubię hiacynty. Pięknie pachną, długo kwitną, mają niesamowite "czyste" kolory (różowy hiacynt wygląda bosko) no i bardzo szybko mnożą się nowe cebule.
- asia0809
- 1000p
Częstymi, a właściwie stałymi bywalcami mojego ogrodu są bażanty, które przychodzą sobie z pobliskich łąk. Przez całą zimę mogą liczyć na ziarna kukurydzy i pszenicy więc przybywają całymi rodzinami. Nawet przyzwyczaiły się do mojej obecności, bo nie uciekają na widok człowieka, co najwyżej schowają się gdzieś w gęstwinie. W ubiegłym sezonie padł rekord: udało mi się naliczyć 5 kogutów i 6 kurek w jednym momencie. Zimą całe towarzystwo jest bardzo zgodne, natomiast wiosną odbywają się prawdziwe walki kogutów oraz zaloty i prezentacja wspaniałego upierzenia.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
No to masz niezłe widowisko! W okolicach ROD gdzie mam działkę też bywa bażant. Niestety nigdy nie udało mi się go sfotografować
Dziękuję za odwiedziny. Cebulowych posadziłam całkiem sporo. Pisząc o "takiej" wiośnie miałam raczej na myśli jej stopień zaawansowania U mnie mimo wszystko jest chłodniejszy rejon i wiosna przychodzi później, a zima wcześniej...
Dziękuję za odwiedziny. Cebulowych posadziłam całkiem sporo. Pisząc o "takiej" wiośnie miałam raczej na myśli jej stopień zaawansowania U mnie mimo wszystko jest chłodniejszy rejon i wiosna przychodzi później, a zima wcześniej...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ASIU
Zajrzałam do Ciebie po drodze, ogród masz pięknie urządzony, nasadzenia już takie dojrzałe
A uroku na pewno dodają mu F16 i wzruszająca walka kogutów.
Rzadko można mieć taki widok we własnym ogrodzie nie mając własnej hodowli.
Zajrzałam do Ciebie po drodze, ogród masz pięknie urządzony, nasadzenia już takie dojrzałe
A uroku na pewno dodają mu F16 i wzruszająca walka kogutów.
Rzadko można mieć taki widok we własnym ogrodzie nie mając własnej hodowli.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Witam serdecznie,ale trafiłem,raj dla oczu,piękny ogród no i te bażanty,super.Bedę chyba tutaj zaglądał co jakiś czas ,prosimy więcej fotek.pozdrawiam
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
F 16 bombowe