Przszukałam forum i troszkę jestem zdziwiona,że tak mało info jest o lantance.Moim zdaniem jest to urocza i nie kłopotliwa roślinka,cudnie zmieniająca swoje kolorki.Codziennie gdy na nią patrze wygląda inaczej,dla mnie jest cudna.Chętnie zobaczyłabym wasze lantanki,jakie mają kolory.Sama mam dwa kolorki i zastanawiam się nad zakupem kolejnego,tyle że jak stoje nad nimi w sklepie to już sama nie wiem co wybrać kolorowy zawrót głowy odcienie od bieli po malinę,ciężko wybrać.Najchętniej kupiłabym po kolorku,ale sama już sobie obiecałam że koniec w tym roku zakupów kwiatowych
![wybij to sobie ;:14](./images/smiles/martelo.gif)
.Zamarzyła mi się donica z samymi lantankami w różnych kolorach,a obserwując te które mam to czuję że efekt będzie powalający.Lantanki mam pierwszy raz,i troszke boję się że nie uda się przezimować,a to wiąże się z tym że nie chcę wyrzucić za dużo pieniędzy,napiszcie proszę jakie macie doświadczenia z przezimowaniem lantany.Czy udało wam się wychodować z nasion,kupiłam mix 50 nasionek,zanim kupiłam sadzonki,kilka posadziłam niestety nic nie wyrosło a mineło już dużo czasu,wszystko robiłam zgodnie z instrukcją,w tej kwesti również proszę o porady,szkoda żeby leżały.
![Obrazek](http://img686.imageshack.us/img686/6687/p7016592.jpg)