Aniu formy na kostkę kupowaliśmy na allegro, jest tam bardzo dużo różnych form.
Urządzenie do obrzeży podpatrzyłam u AlinyK w swoim wątku pokazała, ja go owszem widziałam ale u nas tym rozbijają lód w zimie. Kupiłam za 28 zł, zrobię zdjęcie jutro. Od kilku dni coś nawalał mi laptop, syn przed chwilą zmieniał mi przeglądarkę, mam nadzieję że tarz będzie lepiej.
Miskant Zerbinus jest wysoki.
camellia witam

w wątku ogrodowym, jeszcze tu może będzie co pokazać. Dzisiaj właśnie chodziłam, oglądałam róże zastanawiając się przyciąć czy nie przyciąć, na razie lekko obcięłam dwie pozostałe zostawiłam w spokoju. W niedzielę mają dojechać do mojego ogrodu cztery róże okrywowe, ale to już naprawdę koniec. Dalie nie za bardzo widzę posadzone koło róż, myślę , że lepiej sadzić je solo, albo we własnym towarzystwie.
Trawy to zeszłoroczna choroba, zaczęłam od zakupu trzech sztuk, trochę dostałam, tego roku dokupiłam następnych kilka i tak rabatka się rozrosła, wiosną musiałam ją powiększać
tara jutro wieczorkiem wkleję zdjęcie tego urządzenia. Na rabatkach już bardzo widać jesień, codziennie rankiem przymrozek, dzisiaj na szczęście tak od godz. 11 słoneczko wyjrzało zza chmur, ale wiatr paskudny. Jutro czeka mnie grabienie liści, większość z nich poleciało za ogrodzenie do sąsiadki, także i ona jutro na brak pracy nie będzie narzekała
Mój skromny skalniak w jesiennej odsłonie, przez sezon trochę roślin przybyło

żurawka

zakwitł teraz biały wysoki marcinek

taką chryzantemę wykopałam u znajomego, to jest jedna gałązka, ma tak dużo kwiatów

a nad tym intensywnie myślę

dzisiaj skopałam wokół, dwa krzaczki już posadzone, na wiosnę zakryję tę architekturę roślinami