Przepraszam, odnośnie wody doczytałam już w poprzednim poście

witaj.jeśli ziemia jest taka jak napisałaś powinnaś kawę przesadzić.ja używam ziemi do roślin zielonych palm,fikusów,juk firmy kik krajewscy.oczywiście mieszam ze sporą ilością piasku aby poprawić przepuszczalność.nie usuwam starej ziemi i nie daję drenażu aby nie niszczyć bryły korzeniowej przy następnym przesadzaniu.powodzeniaChrapka pisze:Dziękuję, Mietku, za pomoc. Namiary na Ciebie dobrze zapamiętałam i chętnie zapukam w razie czego. A powiedz czy teraz powinnam ją przesadzić, skoro ziemię, w której ją dostałam ma zbitą, ciężką, jakby nieświeżą i małoprzepuszczalną? Jeśli tak to czy do jakiejś konkretnej? Pozdrawiam.
musisz jeszcze troszkę poczekać ok.miesiąca .do siewu muszą być dojrzałe .dam ci znać jak będą gotowe.proponuję wysiać po 4-5 nasion do jednej doniczki a po ok.2latach jedno które będzie najmocniejsze samo zagłuszy reszte które wytniesz sekatorem.zostawisz 2-3.rozrywać nie wolno ponieważ uszkodzisz korzenie i roślina odchoruje.kawa nie lubi uszkodzeń korzeni.Kasik pisze:Mi zawsze marzyło się żeby mieć kawę w domu i jak jeszcze wychodowaną z nasionka to już w ogóle