Muszę przyznać, że ogórki smakowały świetnie. Idealnie sprawdziły się jako przystawka na imprezie. Znikały z talerza bardzo szybko, następnym razem będę musiał zrobić ich więcej . Koniecznie wypróbuje jeszcze Twój przepis z pieczarkami, zapowiada się również smakowicie
Składniki:
0,5 kg pieczarek
1 podwójny filet z kurczaka
makaron ryżowy op.250 g
cebula
przyprawa gyros
pęczek szczypiorku
Makaron ugotować,cebulę drobno pokroić i podsmażyć na złoty kolor,dodać pokrojone pieczarki do tej cebuli i smażyć aż woda wyparuje.Odsączyć.Usmażyć fileta z przyprawą gyros.Wszystko razem wymieszać,dodać pęczek szczypiorku posiekanego i na koniec łyżkę majonezu.Pyszna jest na ciepło podgrzana w mikrofalówce.Gorąco polecam:) SMACZNEGO !
Ogórki konserwowe
Średniej wielkości ogórki konserwowe przekroić na pół.Wydrążyć środki.
1 małą makrele(może być tuńczyk w puszce),
3 jajka drobno pokroić,
1 średnią cebulę.
Wszystko drobno pokroić razem ze środkami z ogórków,wymieszać.Dodać majonez. Ser żółty zetrzeć na wierzch.
Wpisuję się w wątku kulinarnym , też sam taki podobny prowadzę gdyż też lubię troszkę popichcić zwłaszcza zimą gdyż wtedy jest na to więcej czasu.
Ale na sam początek wypróbuję sałatkę z kurczaka , zrobiłaś mi na nią ochotę i zainteresowały mnie te faszerowane pomidory też wypróbujemy
Pomidory z serem i sosem majonezowym polecam, sama często robię a sezon pomidorowy wkrótce. Tylko do sosu z majonezem dodaje łyżkę lub dwie ketchapu. Takie pomidory są dobrą przystawką do grilla.
Fajny ten watek. Za malo uczeszczany jak na taki fajny ;).
Pieczenie/gotowanie to nie moja pasja,ale z pasja ogladam zdjecia I czasami cosik nasladuje. To wtedy jak sie moja pasja ocyka (raz na przyslowiowy ruski rok). Zrobie te rozyczki a z bialek - rolade bezowa z owocami. To wstrzele fotke wtedy. 3majcie sie xx
A ze mnie to jest taka kucharka, ze najlepiej sie tylko zachwycam. Troche lepiej gotuje, a mniej lepiej pieke. Wczoraj zrobilam babke z jagodami, to dalam za malo jagod, bo jak ostatnio dalam za duzo, to wyszedl zakalec. Jak zrobilam na wiosne miodownik, to wyszedl ciastowaty budyn. Ech, podobno nie postepow bez bledow. Zobaczymy... pozdrowienia