U Ani
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Ani
Też mieliśmy w tamtym roku paprykę w tunelu - czerwoną i żółtą, i bardzo ładne urosły. W tym roku też będziemy sadzić, ale już chyba tylko czerwoną, wykorzystuję ją potem do sałatki warzywnej do słoików. Wiem, że moja mama dawała w całym tunelu obornik może to tak dobrze podziałało.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale duże już Masz pomidorki. Moje dopiero wschodzą.
A Hartowałaś je - zanim do tunelu Włożyłaś? Pewnie nie - to normalne, że są nie przyzwyczajone do takich warunków.
Ja stawiam tunel w tym tygodniu lub na początku przyszłego. I dopiero wtedy wysiewy wyniosę do niego.
Rzodkiewka jaka duża - wnet zbiory Będziesz mieć.
A ja jeszcze nie posiałam swojej - jutro to zrobię
A Hartowałaś je - zanim do tunelu Włożyłaś? Pewnie nie - to normalne, że są nie przyzwyczajone do takich warunków.
Ja stawiam tunel w tym tygodniu lub na początku przyszłego. I dopiero wtedy wysiewy wyniosę do niego.
Rzodkiewka jaka duża - wnet zbiory Będziesz mieć.
A ja jeszcze nie posiałam swojej - jutro to zrobię

- luna1202
- 100p
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
luna1202 N-P-K to podstawowe substancje, jakich potrzebują rośliny i którymi się je nawozi (azot, fosfor i potas) - sprawdziłam, moja ziemia też (o dziwo) ma dawkę (moja ma wartości bodajże 14-16-18). Hmm aż zapytam jutro prowadzącego od nawozów jak to działa 
I tunel macie świetny, będzie co jeść latem!

I tunel macie świetny, będzie co jeść latem!

- luna1202
- 100p
Chciałam się pochwalić moim nowym nabytkiem. Przytargałam go z pracy. Stał sobie na północnym oknie w naszym pokoju już jakiś czas, ale specjalnie nikt się nim nie interesował. Wypuścił pęd co mnie bardzo ucieszyło. Dopiero jak trafiłam tutaj na forum to mnie olśniło, że to maleństwo wypuściło keiki i to on właśnie zakwitł.
Ma ładne listki i pełno długich korzeni. I teraz zastanawiam się co z nim zrobić. Póki kwitnie to nie chcę go ruszać, ale po przekwitnięciu chyba powinnam go oddzielić od rośliny macierzystej - przynajmniej tak czytałam.
Poniżej załączam zdjęcia:

A i jeszcze jedno. U reanimowanych storczyków zaczyna się coś dziać!!!
Wprawdzie jednemu z nich troszkę ugniły korzonki, ale o dziwno wypuszcza pęd
Drugi z kolei wypuszcza korzonki
Trzeci póki co, stoi w miejscu. Na razie nie załączę zdjęć, bo aparat nie chce uchwycić tych maleństw 
Ma ładne listki i pełno długich korzeni. I teraz zastanawiam się co z nim zrobić. Póki kwitnie to nie chcę go ruszać, ale po przekwitnięciu chyba powinnam go oddzielić od rośliny macierzystej - przynajmniej tak czytałam.
Poniżej załączam zdjęcia:

A i jeszcze jedno. U reanimowanych storczyków zaczyna się coś dziać!!!

-
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Widzę że ogórki rosną już w tunelu.
Hartowałaś je wcześniej,czy nie?
Pytam bo sama chce posadzić w tunelu ogórki i pomidory,ale trochę się boję,bo rano w tunelu jest plus 4 stopnie.
Chyba trochę jeszcze za zimno.

Widzę że ogórki rosną już w tunelu.
Hartowałaś je wcześniej,czy nie?
Pytam bo sama chce posadzić w tunelu ogórki i pomidory,ale trochę się boję,bo rano w tunelu jest plus 4 stopnie.
Chyba trochę jeszcze za zimno.
Mariola
- luna1202
- 100p
Witaj Mariolu!
No właśnie nie były hartowane i pojawił się problem
Zmarniały delikatnie mówiąc i coś mi się wydaje, że nic z nich nie będzie. Ale ja w tym nie brałam udziału, tylko mama sobie sama tak zarządziła no i wyszło jak wyszło.
Ja swoje sadzonki pomidorów trzymam w tunelu i jakoś sobie radzą. Myślę, że niebawem trzeba by je już wsadzić do gruntu.
No właśnie nie były hartowane i pojawił się problem

Ja swoje sadzonki pomidorów trzymam w tunelu i jakoś sobie radzą. Myślę, że niebawem trzeba by je już wsadzić do gruntu.
- luna1202
- 100p
Deszczyk pada więc nie da się nic robić na polu, a plany były wielkie... eh...
W takim razie pora co nieco pokazać
Oto hippeastrum (jak zdiagnozowano w innym wątku - bo ja w sumie tak do końca nie wiem co to jest), które już niebawem ukaże piękne kwiaty

storuś, który jak widać troszkę urósł przez 20 dni:

i na koniec jeszcze fikusik benjaminek, którego próbuję ukorzenić i aż się dzisiaj zdziwiłam, że w końcu wypuścił dwa korzonki, bo jakoś tydzień temu patrzyłam i były tylko małe zalążki:

Tak więc bardzo się cieszę, że jakieś małe sukcesy są, bo myślałam, że mam do tego dwie lewe ręce
W takim razie pora co nieco pokazać

Oto hippeastrum (jak zdiagnozowano w innym wątku - bo ja w sumie tak do końca nie wiem co to jest), które już niebawem ukaże piękne kwiaty

storuś, który jak widać troszkę urósł przez 20 dni:

i na koniec jeszcze fikusik benjaminek, którego próbuję ukorzenić i aż się dzisiaj zdziwiłam, że w końcu wypuścił dwa korzonki, bo jakoś tydzień temu patrzyłam i były tylko małe zalążki:

Tak więc bardzo się cieszę, że jakieś małe sukcesy są, bo myślałam, że mam do tego dwie lewe ręce