Z pamiętnika całkiem zielonej
Re: Z pamiętnika całkiem zielonej
Ruszyliśmy z pracami. Zasialiśmy gorczycę, zrobiłam rabatkę i będziemy sadzić tulipany dziś (bądź jutro )
Pozdrawiam Paulina
Z pamiętnika zielonej ogrodniczki - czyli całkiem zielona na Rodos. Cz. 1 dużo nauki, dużo wątpliwości, dużo zmian
Z pamiętnika zielonej ogrodniczki - czyli całkiem zielona na Rodos. Cz. 1 dużo nauki, dużo wątpliwości, dużo zmian
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I kto tu jest zielony?? Gorczycę sieje, o tulipanach nie zapomina...nie to co niektórzy O sobie oczywiście piszę
Pozdrawiam serdecznie. Córcię również!!
Pozdrawiam serdecznie. Córcię również!!
Mam takiego sąsiada, który bardzo mi pomaga. Wczoraj oplewił mi trukawki.
U nas prace powolutku do przodu. Na razie sprzątamy, wyrywamy i zbieramy malinki
U nas prace powolutku do przodu. Na razie sprzątamy, wyrywamy i zbieramy malinki
Pozdrawiam Paulina
Po półrocznej przerwie witam ponownie.
Na naszej działce wiele się nie zmieniło. Właściwie działka wygląda gorzej ;) Sporo roślin wywaliłam. Bez został wycięty. Zrobiliśmy plan i kosztorys domku i jak tylko ustabilizuje się pogoda ruszamy z budową.
Będziemy stawiać domek 3x4 z kantówek i płyt osb. Na betonowej wylewce. To zadanie męża.
Moje zadanie to trawnik. Na razie to jeden wielki chwast.
No i oglądam różne nasionka i planuje warzywnik - na pierwszy raz zrobimy mały warzywnik z prostymi w uprawie warzywkami.
Dziś poszliśmy na działkę, a tam nieśmiało kiełkujące cebulki
Na naszej działce wiele się nie zmieniło. Właściwie działka wygląda gorzej ;) Sporo roślin wywaliłam. Bez został wycięty. Zrobiliśmy plan i kosztorys domku i jak tylko ustabilizuje się pogoda ruszamy z budową.
Będziemy stawiać domek 3x4 z kantówek i płyt osb. Na betonowej wylewce. To zadanie męża.
Moje zadanie to trawnik. Na razie to jeden wielki chwast.
No i oglądam różne nasionka i planuje warzywnik - na pierwszy raz zrobimy mały warzywnik z prostymi w uprawie warzywkami.
Dziś poszliśmy na działkę, a tam nieśmiało kiełkujące cebulki
Pozdrawiam Paulina
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
po półrocznej przerwie
No to czekamy na fotorelacje te kwiatowe i budowlane , a mnie najbardziej bedzie interesowac fotorelacja z budowy domku
No to czekamy na fotorelacje te kwiatowe i budowlane , a mnie najbardziej bedzie interesowac fotorelacja z budowy domku
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulina rób zdjęcia wszystkiego co warto zapamiętać chociażby dla siebie . Mnie jest żal że nie robiłam zdjęć kiedy w moim ogródki była jeszcze gorsza trawia jaką Ty pokazujesz. Życzę Ci udanego sezonu, będę zaglądać
Pozdrawiam Ela
Nie było co pisać. ;) Fotorelacja z budowy będzie. Dziś dopytywaliśmy się o ceny drewna. Pod koniec marca zamówimy. Musimy jeszcze dokładnie ustalić miejsce w którym stanie nasz domek.
Eliza dziękuje. Czekam na wiosnę, żeby zacząć realizacje moich planów
Eliza dziękuje. Czekam na wiosnę, żeby zacząć realizacje moich planów
Pozdrawiam Paulina
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Paulinko życzę dużo powodzenia w tworzeniu pięknego ogródka na Waszym małym kawałku ziemi
Wczoraj znów byliśmy na działce. Niestety zapomniałam aparatu.
Zaznaczyliśmy miejsce na budowę domku. Jego wymiary będą 2,5 na 3,75 tak żeby nie docinać płyt osb. Teraz zastanawiamy się skąd wziąć pieniądze ;)
Moim priorytetem jest trawnik... przeraża mnie ogrom pracy, bo chcę spróbować bez pryskania chemią. A trawnik wygląda w tej chwili tak:
Zauważyłam też pierwsze oznaki wiosny
Zaznaczyliśmy miejsce na budowę domku. Jego wymiary będą 2,5 na 3,75 tak żeby nie docinać płyt osb. Teraz zastanawiamy się skąd wziąć pieniądze ;)
Moim priorytetem jest trawnik... przeraża mnie ogrom pracy, bo chcę spróbować bez pryskania chemią. A trawnik wygląda w tej chwili tak:
Zauważyłam też pierwsze oznaki wiosny
Pozdrawiam Paulina
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Nie martw się to tylko tak na początku jest trudno ! Te tulipany takie dorodne
Witaj Paulinko.
Bardzo fajna działka, teraz wystarczy tylko ją po swojemu zagospodarować.
Dasz sobie radę z trawnikiem - trzymam kciuku.
Początki zawsze są ciężkie - nie zniechęcaj się. Jakby coś to my tu jesteśmy i pomożemy.
Bardzo fajna działka, teraz wystarczy tylko ją po swojemu zagospodarować.
Dasz sobie radę z trawnikiem - trzymam kciuku.
Początki zawsze są ciężkie - nie zniechęcaj się. Jakby coś to my tu jesteśmy i pomożemy.
Piękna pogoda dziś. Wybyłam na działeczkę przed południem, ale ogrom pracy mnie przerósł. W każdym razie odchwaściłam kawałek warzywniczka.
Ciągle myślę nad trawnikiem. Niestety gleba to głównie piach, więc ciężko będzie
Dodatkowo spotkałam dziś "miłą sąsiadkę", która jak się dowiedziała, że kupiliśmy działkę, to stwierdziła, że tam to sam piach, nic nie wyrośnie uwielbiam takich dołujących ludzi
Ciągle myślę nad trawnikiem. Niestety gleba to głównie piach, więc ciężko będzie
Dodatkowo spotkałam dziś "miłą sąsiadkę", która jak się dowiedziała, że kupiliśmy działkę, to stwierdziła, że tam to sam piach, nic nie wyrośnie uwielbiam takich dołujących ludzi
Pozdrawiam Paulina
- violla
- 100p
- Od: 7 paź 2014, o 19:43
Trawa rośnie wszędzie
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Paulinko masz ogromne oznaki nadchodzącej wiosny
U mnie dopiero jakieś zubelki się pokazują.
A co to za roślina robi u Ciebie za trawnik ? Miękkie to jest ? Tak , przy chodzeniu po tym ?
Pytam bo czasami nie warto "kruszyć kopii" i męczyć się z zakładaniem trawnika, na którym i tak zielsko zwycięży. U mnie niepodzielnie króluje bluszczyk kurdybanek - udaje więc on trawnik ......... i cześć.
Działka dla mnie a nie ja dla działki
U mnie dopiero jakieś zubelki się pokazują.
A co to za roślina robi u Ciebie za trawnik ? Miękkie to jest ? Tak , przy chodzeniu po tym ?
Pytam bo czasami nie warto "kruszyć kopii" i męczyć się z zakładaniem trawnika, na którym i tak zielsko zwycięży. U mnie niepodzielnie króluje bluszczyk kurdybanek - udaje więc on trawnik ......... i cześć.
Działka dla mnie a nie ja dla działki
Dość miękkie. Spróbuje i zobaczymy co z tego będzie. Tym bardziej, że mam zamiar obsiać pół byłego warzywnika trawnikiem.
W ogóle to jest rok eksperymentów i zbiorowego przesadzania i przemeblowania. Mam do przesadzenia róże i juki. Mam nadzieję, że przeżyją taką "ogrodniczkę" jak ja
W ogóle to jest rok eksperymentów i zbiorowego przesadzania i przemeblowania. Mam do przesadzenia róże i juki. Mam nadzieję, że przeżyją taką "ogrodniczkę" jak ja
Pozdrawiam Paulina