a u mnie juz takie malenstwo bedzie kwitło

właśnie muszę znaleźć miejsce dla 4 sztuk i nie wiem jak to sie dzieje ale....... mój parapet się rozciągaaa!!! MAGIAonectica pisze:(...)ja Cię trochę pocieszę - niedługo odkryjesz, że parapety mieszcza znacznie więcej, niż wskazywałaby na to ich powierzchnia, a do tego jest jeszcze mnóstwo miejsca w całej przestrzeni i we wszystkich możliwych wymiarach![]()
To nieustająca afirmacja, co wieczór przed zasłonięciem zasłon powtarzam do mojego parapetu "O Wielki Parapecie stań się jeszcze Większy, tak byś mógł pomieścić jeszcze więcej cierni w doniczkach "Lady H pisze:Magda Podaj zaklęcie rozciągające parapety![]()
![]()
miejmy nadzieję, że przekonam się o tym w przyszłym sezonienolina pisze:Magda hahniana może i zwyklaczek ,ale to moja ulubiona Mammillarka,a jak zakwitnie to poezja.
z haczykowatych mam jeszcze microcarpe, ale ta siedzi grzecznie i się nie rzucaonectica pisze:Ślicznie pokazałaś ta siubę![]()
a u mnie za 'francę' robi bocasana - nie mam wprawdzie bombyciny, żeby porównać, ale tej mojej nie trzeba nawet dotykać, żeby się zaczepiła! Czai się na człowieka, jak tylko ręke wystawi, i skacze na niego jak te kleszcze
zastanawiałam się czy warkoczyków nie zepleśćleszek2 pisze:Madziu,hahianka bardzo fajna ,wygląda jak byś dopiero ją czesała