Kolejny rok- kolejne próby
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
hej. ŁAdne zdjęcia, President cudny i w ogóle. 

- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewcia dobrze,że weszłam na ogólny,złapałam Cię i Twój piękny kawałek raju
Twoje hortensje uwielbiam oglądać
Pierwsza fotka mistrzowska
Jeżówek masz sporo i super odmiany.Też latem trochę ich nakupiłam.
W pięknym miejscu mieszkasz,a do takiego parku to często bym chodziła,a może nawet pobiegała i za formę się zabrała,bo z tym po zimie u mnie kiepsko

Twoje hortensje uwielbiam oglądać

W pięknym miejscu mieszkasz,a do takiego parku to często bym chodziła,a może nawet pobiegała i za formę się zabrała,bo z tym po zimie u mnie kiepsko

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Wpisuje się na tą terapię kolorami

-
- 200p
- Od: 24 lut 2015, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O rany!
Co za kolekcja hortensji!
Fantastyczną kolekcję ma Pani. Jestem nią zachwycona.
Co za kolekcja hortensji!
Fantastyczną kolekcję ma Pani. Jestem nią zachwycona.
Pozdrawiam Paulina
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witam w nowym wątku, jak się nazywa piękność z pierwszej fotki?
Mateusz nakupujesz cebulowych to przyjdzie czas na powojniki- ja cebulowych mam zdecydowanie za mało, kupiłam jeienią tulipanki ,ale czy wyjdzie to co na zdjęciach to się dowiem za miesiąc ,może dłużej- oczywiście jezeli w ogóle zdąże je kwitnące zobaczyć
Mireczko wiesz jak to jest -jak coś się spodoba to trzeba mieć . Pierwsze były kanny- miałam sporo odmian - to piękne kwiaty - niestety to wykopywanie wytrzymałam chyba tylko dwa czy trzy lata. Do tej pory sąsiedzi pamiętają te kwiaty ale ja się ich pozbylam - częsć wydałam ,część sprzedałam ,reszte zostawiłam na zimę. Później przyszła kolej na hosty , żurawki.
Zurawek sporo wyleciało ale już ich nie kupuje, host uzbierało się sporo i co roku ze trzy sztuki kupuje -poki są jescze male to nie ma problemu ale jak 70 host sie rozrośnie dopiero będzie problem
Aga To jest hortensja ,ktora najbardziej wybarwila się ze wszystkich moich 27 odmian
Faworytka pod względem koloru i wielkości płatkow . Co prawda nie doczekalam się przebarwienia Magical Fire bo dość późno zakwitła ale zapowiadala się rownie ciekawie pod względem wielkości platkow
Aniu Pamiętam jak wybierałas ,które chcesz miec . Tak jak pisałaś u siebie na wszystko jest czas ale krzewom hortensji tzeba przyznać jedno - jak zaczną zdobić ogród w lipcu tak zdobią go do konca zimy . Ich zasuszone płatki ze szronem wyglądają rownie atrakcyjnie jak roże pokryte rosą
Romciu, z tego co kojarzę to masz ją w swojej kolekcji . Ta ślicznotka to Diamant Rouge
Danusiu- najważniejsze to nie ruszać łapką przy robieniu zdjęć
Marta dziękuje
Aniu park jest piękny i ode mnie 10 minut spacerkiem do niego często z dzieciakami chodzimy karmić kaczki .
Z tym bieganiem to troszkę gorzej
, ale niebawem rewolucje na dzialce się zaczną więc się zrzuci co nie co - mam nadzieję
Mati witaj i rozgość się
Paulino dziękuje bardzo za mile slowa
Ewuniu witaj odpisałam już Romci to Diamant Rouge .
Pomalutku się ociepla i mam nadzieje że już żaden śnieg nie spadnie i mrozów nie będzie .
Na pochmurny dzień troszkę kolorkow tylko co ja mam pokazać
to może różyczki

Mireczko wiesz jak to jest -jak coś się spodoba to trzeba mieć . Pierwsze były kanny- miałam sporo odmian - to piękne kwiaty - niestety to wykopywanie wytrzymałam chyba tylko dwa czy trzy lata. Do tej pory sąsiedzi pamiętają te kwiaty ale ja się ich pozbylam - częsć wydałam ,część sprzedałam ,reszte zostawiłam na zimę. Później przyszła kolej na hosty , żurawki.
Zurawek sporo wyleciało ale już ich nie kupuje, host uzbierało się sporo i co roku ze trzy sztuki kupuje -poki są jescze male to nie ma problemu ale jak 70 host sie rozrośnie dopiero będzie problem

Aga To jest hortensja ,ktora najbardziej wybarwila się ze wszystkich moich 27 odmian

Aniu Pamiętam jak wybierałas ,które chcesz miec . Tak jak pisałaś u siebie na wszystko jest czas ale krzewom hortensji tzeba przyznać jedno - jak zaczną zdobić ogród w lipcu tak zdobią go do konca zimy . Ich zasuszone płatki ze szronem wyglądają rownie atrakcyjnie jak roże pokryte rosą

Romciu, z tego co kojarzę to masz ją w swojej kolekcji . Ta ślicznotka to Diamant Rouge
Danusiu- najważniejsze to nie ruszać łapką przy robieniu zdjęć

Marta dziękuje
Aniu park jest piękny i ode mnie 10 minut spacerkiem do niego często z dzieciakami chodzimy karmić kaczki .
Z tym bieganiem to troszkę gorzej

Mati witaj i rozgość się
Paulino dziękuje bardzo za mile slowa
Ewuniu witaj odpisałam już Romci to Diamant Rouge .
Pomalutku się ociepla i mam nadzieje że już żaden śnieg nie spadnie i mrozów nie będzie .
Na pochmurny dzień troszkę kolorkow tylko co ja mam pokazać

Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewo 27 odmian?! Wow! Jak w tym roku zakwitną to klękajcie narody!
Ja mam skromne 7 sztuk i z początkiem maja przyjadą do mnie kolejne 4. A zważywszy na to co oprócz nich nazamawiałam, to doprawdy nie wiem gdzie ja je posadzę.
Normalnie odebrało mi rozum pod koniec zimy...
Powiedz mi jeszcze czy długo masz Rozarium? I jak się sprawuje? Czaiłam się na nią. W końcu jednak to inne pannice wskoczyły mi do koszyka...

Ja mam skromne 7 sztuk i z początkiem maja przyjadą do mnie kolejne 4. A zważywszy na to co oprócz nich nazamawiałam, to doprawdy nie wiem gdzie ja je posadzę.

Powiedz mi jeszcze czy długo masz Rozarium? I jak się sprawuje? Czaiłam się na nią. W końcu jednak to inne pannice wskoczyły mi do koszyka...

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Nie wiedziałam Ewcia,że masz takie piękne różyczki.Nie dość,że rosną u Ciebie cudne hortensje,to jeszcze piękne kolczatki
Miałam kiedyś Pat Austin,ale pewnej zimy przemarzła na amen

Miałam kiedyś Pat Austin,ale pewnej zimy przemarzła na amen

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewko,
Prześliczne te róże
mi bardzo spodobała się ta biała niepodpisana z trzeciego zdjęcia - znasz może jej nazwę?
Prześliczne te róże

mi bardzo spodobała się ta biała niepodpisana z trzeciego zdjęcia - znasz może jej nazwę?
Róże w deszczu toi chyba najpiękniejsze co jest 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewo i ja przyszłam się przywitać w nowym wątku i podziwić Twoje ulubienice
Diamant Rouge to naprawdę ślicznotka
Róże też masz śliczne i jeżówki
Pozdrawiam

Diamant Rouge to naprawdę ślicznotka

Róże też masz śliczne i jeżówki

Pozdrawiam

Ewa, ile pięknych róż.
Najbardziej urzekła mnie Josephine Bruce.

Najbardziej urzekła mnie Josephine Bruce.

Aniu Rosarium mam od zeszłego roku więc nie wypowiem się . Dlugo utrzymuje kwiat i nie obsypuje się
Aniu zeszłą zimę przetrwała ,więc mam nadzieję że i tą przetrwa i oby zimy już tylko takie były
Zuziu jak się nie mylę to jest to New Dawn obsypuje się strasznie ale rośnie zdrowo i bujnie kwitnie
Mati masz racje woda różom dodaje uroku i wyglądają niebiańsko
Tereniu witaj Ty tez masz pewnie troszkę swoich ulubienic
Madziu wiele ich nie ma i poki co na pewno ich liczba się nie powiększy. Chociaż piszac te slowa nie jestem pewna bo Anka już mnie powojnikami zaraziła
i zamówienie poooooszłooooo
Mam jeszcze kilka z patyczkow, ale zdjęć nie mogę znaleźć
To może jeszcze w rosie

Przepraszam za ubrudzoną matrycę, ale tak się czasami konczy pożyczanie aparatu
Aniu zeszłą zimę przetrwała ,więc mam nadzieję że i tą przetrwa i oby zimy już tylko takie były

Zuziu jak się nie mylę to jest to New Dawn obsypuje się strasznie ale rośnie zdrowo i bujnie kwitnie
Mati masz racje woda różom dodaje uroku i wyglądają niebiańsko
Tereniu witaj Ty tez masz pewnie troszkę swoich ulubienic

Madziu wiele ich nie ma i poki co na pewno ich liczba się nie powiększy. Chociaż piszac te slowa nie jestem pewna bo Anka już mnie powojnikami zaraziła

Mam jeszcze kilka z patyczkow, ale zdjęć nie mogę znaleźć
To może jeszcze w rosie

Przepraszam za ubrudzoną matrycę, ale tak się czasami konczy pożyczanie aparatu

Pozdrawiam. Ewa
Co ty,nic nie widać brudu
Zdjęcia takie w kalendarzu chcę

Zdjęcia takie w kalendarzu chcę

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17