W moim ogródku cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: W moim ogródku cz. 3

Post »

Iwonko, sosna faktycznie nie za bardzo pasuje, zasłania skalniak... powiększenie skalniaka do dużego kamienia to dobry pomysł...teraz nie za bardzo widać efekt, dopiero jak wyjdą pozostałe rośliny można będzie ocenić ;:108 Powodzenia na pewno rabata dobrze wyjdzie ;:167
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko kamieni w ogrodzie nigdy za wiele, nie mniej zdobią, jak kwiaty. Jakie olbrzymy zdobyłaś, widać je przez ogrodzenie. ;:138
My w sobotę kilka przywieźliśmy od dalszego sąsiada, który wyoruje na polu. Sosna bardzo ładna, ja bym jej nie przesadzała, taki zielony akcent jest potrzebny, no ale to tylko moje zdanie. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu iryski i mi się bardzo podobają, a u Ciebie to jeszcze kilka różnych ładnych odmian kwitnie. ładnie i obficie kwitną i na dodatek dość długo.
Aniu tak na efekt trzeba jeszcze poczekać bo roślinek tam niewiele a i te co są to jeszcze po zimie się nie obudziły.
Tajeczko sosnę muszę wykopać bo już zaczyna zasłaniać widok na skalniak a za dwa trzy lata wlazłaby na niego całkiem, ale będzie miała dobre miejsce. Kamieni to u mnie ciągle mało, te "załatwił " i przywiózł mi sąsiad, ale jeszcze kilka mniejszych mam do zabrania, tylko moja taczka zepsute ma koło i muszę czekać aż M naprawi.

Dziś dostałam super przesyłkę od Janka - magry :tan :tan :tan szukana przeze mnie cieszynianka i dwie skalnice: Haagii i apiculata
Obrazek nie dość że roślinki piękne to jeszcze super zapakowane ;:333
Obrazek

Obrazek
I jeszcze roślinka którą sobie wczoraj kupiłam w B. - może ktoś wie jak to się nazywa?
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roślina podobna jest Hebe :)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To nie jest hebe , to widliczka roslina domowa
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Iwonko, widzę że powstaje wielki skalniak, gdyby te kamienie nie były takie ciężkie to z pozyskaniem byłoby łatwiej, ja mam tylko jeden kamień który sami przywieźliśmy, pamiętam do dzisiaj jak się z nim mocowaliśmy :) Czytam, że masz 7 odmian juk? Nie wiedziałam ze tyle ich jest :roll: Czy któraś z nich ma kwiaty w innym niż biały kolorze? Ogród wysprzątany, rabaty czyściutkie i eleganckie, miło popatrzeć. Jeśli sosenka jest z karłowych to może zostaw, możesz też uszczykiwać młode przyrosty, co zwolni jej wzrost, pasuje do wrzosów i kamieni
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Iwonko, pięknie zaczęłaś nowy wątek, wiosna u Ciebie bogata i kolorowa !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko tak mi wpadły w oko Twoje iryski że zakupiłam kilka cebulek na wyprzedaży w ogrodniczym , wiem że to nie pora na sadzenie ale były takie tanie że nawet jak nic z nich nie będzie to przeżyję.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu to nie jest hebe, tylko widliczka.
Obrazek
Dorotka dziękuję za nazwę, ciekawa jestem jak długo u mnie przeżyje.
Obrazek
Ula gdyby te kamienie nie były takie ciężkie to na pewno byłoby ich więcej w naszych ogrodach,a tak albo trzeba kombinować z koparkami albo się z nimi siłować, ale czy byłyby łatwiejsze do pozyskania to nie wiem bo gdyby były lżejsze to nie leżałyby nie ruszane...Skalniak wcale taki wielki nie będzie, raczej tylko kamienie będą większe niż na starym, ale jak to wyjdzie to zobaczymy. Juk mam siedem odmian choć nie wszystkie nazwane, ale dotąd kwitły mi dwie jedna miała białe kwiaty druga z zielonkawym środkiem, ale w innym kolorze to nie mam. Ula sosna musi być przesadzona bo ona taka maleńka to nie będzie, zresztą w jej miejscu będzie mini oczko.
Obrazek
Marysiu witaj w nowym wątku, teraz czekam na Twój nowy wątek. Wiosna kolorowa ale w piątek np jakaś wredna nornica zjadła mi kępkę kwitnących krokusów.
Obrazek
Jolu a gdzieś Ty jeszcze kupiła cebulki irysków?Posadź je i poczekaj może wypuszczą chociaż szczypiorki to wtedy daj im sporo nawozu będzie szansa na kwiatki w przyszłym roku, a jesienią kup sobie kolejne. Ja w piątek byłam u siebie na targu i kupiłam sobie w doniczce jednego jasnofioletowego, a oprócz tego jeszcze cebulicę białą i niebieską,szafirka Azureum, jakiegoś tulipana botanicznego i śnieżnika różowego bo myślałam że mój sadzony jesienią zginął a on dopiero teraz zaczął się pokazywać. A to moje piątkowe zakupy
irysek
Obrazek
szafirek
Obrazek
scilla bifolia?
Obrazek
Obrazek
śnieżnik różowy
Obrazek
W piątek przyszła też super paczka od Danusi (ktoś)
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonka iryski kupiłam w ogrodniczym róg al.Kraśnickiej i ul.Wojciechowskiej zostały im z jesieni jestem ciekawa co z nich będzie, posadziłam od razu do ziemi.
Zaszalałaś z zakupami. Ja kupiłam Zbyszkowi piwonię drzewiastą.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Iwonko , cieszę się , że pomimo tak długiej podróży dotarły w dobrym stanie :D
Ten szafirek jasnoniebieski jest prześliczny ;:oj .
Awatar użytkownika
Malinka38757
50p
50p
Od: 10 lut 2015, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki piękny ogród ;:138 patrze patrze i napatrzeć się nie mogę :tan :tan
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko :wit z domowymi kwiatami to jestem do tyłu, na parapetach rosną tylko kaktusy i sukulenty...dostają pić bardzo rzadko, w lecie stoją na dworze...opieka jest minimalna. O inne trzeba bardziej dbać :oops: Zakupy bardzo fajne, skalniak będzie ciekawie obsadzony ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wiosna na całego :D Nie dość, że w ogródku już jest kolorowo, to jeszcze nowe roślinki :tan
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Taaak, super zakupowe szaleństwo ;:433
Wiosna w Twoim ogrodzie po prostu bije po oczach!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”