Folia na tunele. Jaka najlepsza ?Kolor? Naprawa uszkodzeń
folie kupilem w opatówku (kolo Kalisza) sprzedają tylko cale rolki nazwa sklepu mi sie gdzies zapodziala jak znajde to napisze u mnie w miescinie babka za folie wolala 24zl za metr bierzący a tamta folia wraz z transportem (55km) wyniosla mnie 17zl za metr z tym ze musialem calą rolke wziasc na szczescie znalazlem kogos z kim sie podziele i nie bedzie problemu:)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2007, o 18:17
Najlepsze folie produkuje ,,Marma,, posiada ona w swoim asortymencie wszystkie rodzaje i typy folii ogrodniczych i powinna zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wybrednych klientów. Nie chce tu siać propagandy ani reklamować producenta ale już od lat używamy tych folii i przewyższają i biją na głowę innych producentów jeżeli chodzi o jakość , ceny mają też nie wysokie biorąc pod uwagę że w zamian dostajemy produkt z tz .górnej półki . Polecam wszystkim 

Ogrodnik
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaka folia jest najlepsza na tunel foliowy kolorowa czy przezroczysta?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Ale mi sie zdaje ze przezroczyste to przepuszczają więcej światła i rośliny lepiej rosną zwłaszcza ciepłolubne np. arbuz, ogórek, melon-One wymagają dużych ilości światła słonecznego
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Witam.
Kolor folii nie ma żadnego wpływu na wzrost roślin w tunelu.Prawdziwa jest odpowiedź,że kolor folii oznacza jej teoretyczną trwałość w sezonach.Są folie niebieskawe,zielonawe i czerwonawe.Z resztą ,po sezonie kolor jest prawie niezauważalny.Bardzo ważne aby folię kupować w sprawdzonym sklepie-musi być właściwie przechowywana i nie być stara.
Obecnie są na rynku ogrodniczym folie antykondensacyjne(nie skrapla się na nich woda)oraz dające światło rozproszone(jest optycznie w takim tunelu jaśniej niż w zwykłym i światło lepiej penetruje dolne części roślin),nie wiem jednak czy są konfekcjonowane w małych ilościach.
Hej.
Kolor folii nie ma żadnego wpływu na wzrost roślin w tunelu.Prawdziwa jest odpowiedź,że kolor folii oznacza jej teoretyczną trwałość w sezonach.Są folie niebieskawe,zielonawe i czerwonawe.Z resztą ,po sezonie kolor jest prawie niezauważalny.Bardzo ważne aby folię kupować w sprawdzonym sklepie-musi być właściwie przechowywana i nie być stara.
Obecnie są na rynku ogrodniczym folie antykondensacyjne(nie skrapla się na nich woda)oraz dające światło rozproszone(jest optycznie w takim tunelu jaśniej niż w zwykłym i światło lepiej penetruje dolne części roślin),nie wiem jednak czy są konfekcjonowane w małych ilościach.
Hej.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
No bo 1,5 m to troszkę za nisko na CannabisJeżu pisze:no pomyślę Musze właśnie tylko większe wymiary znaleźć A co myślicie o foliach matowych?sprawdzają się?

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
ogólnie do hodowli Cannabis foli bym nie potrzebował, bo mam w domu wystarczająco ciepło i jasno;) a 1,5 m w zupełności by starczyło-nie chodzi o wysokość , a rozkrzaczenie Ale tak na powaźnie to chodzi o o roślinki(ale nie Cannabis), ale i żeby sobie poleżeć i sie np poopalać-dlatego matowa;)A wyżej nie potrzeba
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
jeśli do opalania, to powinieneś przede wszystkim zwrócić uwagę na przepuszczalność promieniowania UV. Dowiedz się przy zakupie, czy nie ma jakiegoś filtra UV, bo przezroczystość dla promieni widzialnych nie wystarcza
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz