Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

:wit Aniu ponawiam pytanie, które pisałam na pierwszej stronie :D
co planujesz na nową rabatkę ;:162 i czy na twoich różach widać czerwone noski ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak mi się spodobała ta Twoja mumia ;:306 , cudna jest masz zdjęcie rozkwitniętej?. Dobrze, że otworzyłaś liczę na wspominki kartki przygotowane. ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powiało,zawiało i przywiało...od rana pada deszcz...cały tydzień zapowiadają deszczowy.
Dobrze się stało,bo ziemia miejscami była bardzo sucha.Z drugiej strony szkoda mi pąków róż,które miałam nadzieję,że się rozwiną ;:224

Dorotko ja też się cieszę ;:108

Iwonko fajnie,że się odezwałaś ;:333 Kilka dni temu jeszcze niektóre róże mnie cieszyły,a dziś pewnie namoknięte deszczem niewesoło wyglądają...Tak...na wiosnę planuję nową rabatkę z różami i coś czuję,że Majeczki kompozycja do mnie zawita,a mianowicie Minerva,Dolce Vita i może Ventilo?A może jeszcze do nich jakaś róża w kolorze budyniowym? Będę miała czas w długie,zimowe wieczory,by ostatecznie wiosną zdecydować o właściwym wyborze.
Zapraszam do dalszej lektury i czekam na Twój wątek Iwonko :wit

Aniu skrętniki nie są kłopotliwe,trzeba uważać,aby ich nie przelać ani nie przesuszyć...
Ja już zalałam dwa kwiatki i musiałam wyrzucić :oops: Muszę bardziej zgłębić temat...storczykami byłam kiedyś zachwycona,ale odkąd mam skrętniki to nie myślę o orchideach.Te w zupełności zdobią parapety,a jak się rozhulają to masę kwiatków można oglądać w różnych,przecudnych kolorach.

Maju jak zobaczyłam Twoją kompozycję to poległam ;:167 Minerva,Dolce Vita i Ventilo co Ty na to ? ;:224
Na ostatniej stronie pokazałam fotkę z Munstead Wood,która wypuszcza obecnie czerwone noski,zaniepokojona jestem tym faktem ;:303

Dorotko mumię zastałam w takiej postaci i później już nie widziałam jej dalszego rozwinięcia,ale coś podejrzewam,że ona już zostanie w takiej formie,bo były płatki strasznie posklejane ;:224

Pastella z Perovskia

Obrazek

Roseum Elegans wygląda na zadowolonego...liście zielone i jędrne ;:333

Obrazek

Berberys ze swymi rudościami...

Obrazek

Miłej niedzieli:)
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46

Post »

Witaj Aniu.
Zajrzałam do Ciebie i bardzo mi się spodobało, między innymi to, że lubisz skrętniki. O rózach to już nie mówię piękne ,piekne, piękne. Ja ich praktycznie nie mam ,będę przychodziła do Ciebie,żeby sobie popatrzeć . Zawsze to zima przyjemniej zleci patrzac na urocze kolory róż. Słuszną decyzję podjęłaś o prowadzeniu wątku, bo pewnie takich oglądających jak ja jest więcej.
Skrętniki, to też ulubione moje kwiaty , choć ostatnio mam z nimi problemy. Po ubiegłej zimie dużo straciłam. Zobaczę jak będzie w tym roku. Jeżeli się sytuacja powtórzy to pewnie się z nimi rozstanę. Bardziej straszą swoim wyglądem jak ozdabiają.
Zyczę miłej niedzieli, pozdrawiam cieplutko. Ulka
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu wpisuję się i ja w nowym wątku, ale muszę wrócić do poprzedniego, bo przyznam się, że całego nie przejrzałam.
Teraz nadchodzi czas sprzyjający odwiedziny, więc na pewno będę Twoim gościem.
Masz jeszcze sporo pąków na różyczkach, Pastella z Perowskią piękny widok.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Aniu i ja przybiegłam przywitać się w nowym wątku. Muszę się przyznać, że cały czas odwiedzam Cię w skrytości i podziwiam Twój piękny ogród i poczynania w nim. Planowana rabata na pewno będzie piękna. Róże, które podgapiłaś u Majki- piękne. Niestety nie mam żadnej z nich ;:174 .
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Aniu widzę że masz Herculesa, mam ochotę na tę różę- możesz napisać jak u Ciebie się spisuje? Interesuje mnie zwłaszcza pokrój krzewu i jak kwiat przekwita. Czytałam niepochlebne opinie, że żółknie i brzydko zasycha na krzewie, więc się waham.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kurcze, ja swoją pastellę chyba naprawdę w kiepskim miejscu posadziłam. Na wiosnę chyba rzeczywiście ją przesadzę ;:124
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, u ciebie to jakiś całkiem inny klimat. Berberys nadal nie stracił liści, Pastella wygląda jak moja w środku sezonu ;:224 Tak jak ty napalam się na Minervę..Mam nadzieję, że będzie warto ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maju jak zobaczyłam Twoją kompozycję to poległam ;:167 Minerva,Dolce Vita i Ventilo co Ty na to ? ;:224
Na ostatniej stronie pokazałam fotkę z Munstead Wood,która wypuszcza obecnie czerwone noski,zaniepokojona jestem tym faktem ;:303

:wit Aniu tak, tak ... już załapałam... myślałam, że coś uciekło :;230 U mnie czerwone noski są prawie na wszystkich krzaczkach ;:174
Kompozycja z Minervy, Dolce Vita + Ventilo na pewno wyjdzie super ;:333 jestem za... i już mnie ciekawi czym podsadzisz te różyczki? a, gdyby szałwia trójbarwna trafiła się w kolorze fioleciuku.... jak myślisz ;:173 .... czujesz to... bo mi się wydaje, że pięknie by podkreśliła
kolor kwiatów Minervy. ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ojoj nowy wątek ;:138 Polowałam, polowałam, a teraz dopiero na drugą stronę się załapałam ;:223 :;230
Ta Winter Lodge powala mnie na kolana ;:180 Szkoda że nie idzie z nimi jak z hortensjami, tak ukorzeniać z patyczka... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, ale gapa ze mnie ;:171
Dopiero się zorientowałam, że otworzyłaś nowy wątek. Wybacz to przeoczenie ;:196
Wątek zaznaczony i już mi nie umknie :wink:
U Ciebie nadal trwa wczesna jesień. Pięknie i kolorowo, a róże nie mają zamiaru przestać kwitnąć ;:oj Pokazuj zdjęcia różyczek, bo takich widoków nigdy za wiele...
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Geof jak mumia ;:306 wiesz u mnie ma identyczny pąk ;:108 ciekawa jestem czy go rozwinie.Mówisz ostróżka zakwitła ;:oj no tak...u mnie kwitnie maciejka a listki ma tak jędrne jak wiosną....kurcza coś się z tą pogodą pokręciło,jak tak dalej pójdzie to warzywa będziemy uprawiać dwa razy w roku ;:306 a Eden Rose będzie dużą pnącą różą ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu dotarłam, :wit ostatnimi kwiatami róż się pozachwycam. :)
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Troszkę mi zejdzie z nadrabianiem zaległości, ale uwielbiam Twoje różanie (i nie tylko) opowieści, więc nie może mnie zabraknąć. Mam nadzieję, że Mikołaj przyniesie mi, w końcu, komputer i mile spędzę zimowe wieczory.
Przesyłam uściski. A.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”