Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gabi2059
50p
50p
Od: 30 gru 2016, o 00:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Piękne te zdjęcia z chmurami .Uwielbiam takie zdjęcia.Zresztą ja wolę chłodniejsze klimaty niż takie upały. U mnie z 8 piętra widać że gdzieś się tam daleko przetaczają czarne chmury ,wieje dość mocno ale nie ma ani burzy ani kropla deszczu już od kilku dni nie spadła.Pewnie to wszystko czeka aż zajadę na działkę ,przebiorę się i wtedy zacznie się nawałnica.Już tak raz było że aż pietra miałam bo tak mocno i blisko trzaskało że aż nieprzyjemnie było.Kusisz Marysiu tymi różami oj kusisz a ja sobie obiecałam że na razie żadnych zakupów .Tyle że aż mnie skręca.Dobrze że tyle u mnie chwastów to mnie to na razie powstrzymuje. :D :D .Podobno troszkę drobiu można mieć tak samo jak gołębie tyle że ja mam spory kawałek na działkę i nie zawsze mogę na niej być.Oj pamiętam Marysiu te czasy bo przyjeżdżaliśmy do teściów na działkę .Było bardzo fajnie,ludzie byli tacy życzliwi dla siebie.Spotykali się ,pomagali sobie nawzajem,częstowali się tym co tam akurat przetworzyli.Min jadłam kabanosy z nutrii (smaczna była tyle że nie wiedziałam że to akurat z nutrii :D :D )Twoje kaczuchy wyglądają sympatycznie.Widać że są łagodne i wesołe.
Pozdrawiam .Gabi.
U Gabi na działce
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta bordowa róża to doktorek ?? Piękna ;:108 ;:108
Lilie, liliowce,śliczne.Ja też je bardzo, bardzo lubię.
Ale fajne kaczuszki.Suuper.Radochy masz z nimi prawda ??
Widoczki sielskie,aczkolwiek trochę niosące ciemne chmury ale wyglądają tak ładnie. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
Miałam rację pisząc o różanym spektaklu, co jedna to ładniejsza. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną i padają ofiarami chorób, szkodników, mrozu. Za chwilę będzie czas lilii i liliowców, nie oszczędzaj aparatu :lol:
Spokojnej nocy ;:196
Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Marysiu!
ogród kwitnie coraz to nowymi kwiatami i robi się coraz piękniej. ;:333
Teraz jeszcze roślinki dostały cieplutkiej wody z nieba, to dopiero będą szalały! :tan :tan :tan
Mimo wszystko jednak, jak widać, kaczuchy robią furorę na FO. ;:303 ;:303
Twoje serce też podbiły, bo wcale nie pokazujesz kurek, a i kurczaczek-jedynaczek poszedł w odstawkę....

Dobrej i spokojnej nocy życzę ;:196 Bez niespodzianek pogodowych. ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu! :wit

Zdjęcia chmur rewelacyjne!
Masz Ty oko do zjawisk przyrodniczych ;:333
Pozwolisz, że nazwę Cię KRÓLOWĄ CHMUR?

Ciekawa sprawa z tymi zapachami. Mówisz, że nie potrafisz wybrać jednych perfum. Oczywiście, jedne i te same wreszcie by się znudziły. A jakie zapachy perfum generalnie wolisz: świeże, kwiatowe, słodkie, orientalne?

Pozdrawiam Ciebie oraz Twoje kaczki, których szyje śmiesznie się przeplatają i które są bardzo malownicze (w warunkach ogrodowych).
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit W słowach Lisicy jest wszystko ;:138 ;:138 ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu, Twoje kaczki bardzo fotogeniczne!

U nas dalej susza, choć od kilku dni co rusz niebo wygląda jak u Ciebie, a jednak dalej susza! Do tego mega duży wiatr!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!
Od rana wieje mocno i wysusza to co podlało :wink:

Iwonko mądre kaczuchy, już wszystko wiedzą jaki rytm dnia...stoją i czekają :D

Karolino Mozarta polecam, bo ja lubię takie pustawe róże...właściwie wszystkie lubię ;:306 Szkoda że Ewa nie pokazuje częściej swoich kaczek, dopiero jej gromadka potrafi rozśmieszyć i zadowolić oko!
Małgosiu nie u mnie tak z gailardią u mnie z wielu jest jedna ;:oj
Kaczuszki chciałoby się pogłaskać ale są bardzo płochliwe :lol:

Gabi ogród mam podlany, a podobno idą chłodniejsze i mokre dni. ja jednak w lecie lubię się wygrzać :D
Wydaje mi się, że w Twojej obecnej sytuacji nie ma co myśleć o zakupach na działkę raczej ukwiecaj swój wspaniały balkon, a działkę traktuj jak większość działkowiczów obecnie jako miejsce do spotkań i ewentualnie grillowania. Tym bardziej jak jest daleko to nawet mozolne plewienie nie ma sensu. Coś przyciąć, założyć małą rabatkę i na niej wyzywać się z plewieniem a reszta trawniczek dla zieloności ;:219
Czasy, które wspominamy już nigdy nie wrócą, teraz ludzie bardzo się zmienili!

Aniu jeżeli myślisz o róży między złocieniem, a ślazem to jest Tuskany!
Dzisiaj rano już widziałam, że kolejne liliowce się spieszą :shock:
Kaczuszki przynoszą atrakcje, ale mają swoje zadanie ...co z tego będzie zobaczymy? ;:306

Ewuniu rośliny się spieszą aż żal że tak szybko róże przekwitają, a wszystko przez upały i mocne słońce. Tym bardziej, że na niektóre przyjdzie czekać cały rok ;:oj Zaraz będzie więcej liliowców, bo już dzisiaj kolejne otwierają kwiaty! Ewciu będą zdjęcia! Miłego dnia ;:196

Lucynko to najpiękniejszy czas dla ogrodów, bo przyroda jeszcze świeża a już w pełni dojrzała ;:215
Kaczki jak każda nowość mają powodzenie, drepczą po ścieżce za każdym razem jak idę przez ogród to wpadają w obiektyw! a kurczaczek jeden maluśki i strasznie ruchliwy, trudno go sfotografować. Fruwa już wysoko i dzisiaj rano mocno się zdziwił jak fruwając wylądował na poprzeczce wśród kur ;:oj
Dobrego dnia Lucynko ;:196

Lisico oczywiście, że pozwalam! Ja sama nazywam niektórych królowymi różnych kwiatów czy zjawisk to i niech mnie się coś dostanie ;:306
Perfumy towarzyszyły mi całe dorosłe życie, ale teraz używam tylko zimą, bo mam uczulenie na szerszenie a one podobno mocno rozdrażnione przy takich zapachach ;:14 Oczywiście lubię różne zapachy na ogół agresywne, ale i delikatne to wszystko zależy od okazji, pory dnia i przede wszystkim mojego nastroju. Czego bym nie użyła moje dzieci zawsze każdy zapach określały ....pachnie mamą ;:306
Dwa naj! to Kenzo słoń i Thierry Mugler Angel
Kaczki to kolejna atrakcja, bo ja Bliźniak i uwielbiam nowości i jak się coś dzieje :wink:

Misiu Lisica ma oko i zawsze surowo lustruje ;:168

Mariolko nic Ci nie podlało? to bardzo szkoda bo w wielu miejscach lało. Życzę zatem podlewania z nieba :D

Już za godzinę, dwie nad wsią zapanował sielski spokój!

Obrazek

moje serce skradły czosnki

Obrazek

Obrazek

Tak wygląda mój bez koralowy po 6 latach od zakupienia 30 - 40 cm sadzonki!

Obrazek

Już kiedyś prosiłam ale nikt nie rozpoznał tej rośliny, może teraz się uda? wysiałam rok temu z nasion i oczywiście znacznik przepadł.

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego dnia!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Nie mam pojęcia co to za roślinka, nie pomogę!
No niestety, totalna susza i do tego mega wietrznie.
Wszelkie prace w ogrodzie zawieszone, bo to praca jak na pustyni, przekopywanie pyłu... a urywać tylko główki chwastom- bez sensu!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ta NN ma kwiaty podobne do wyki. ;:224
Kaczuszki ładnie zapozowały.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..i u mnie zakwitł taki sam hibiskus bylinowy, cieszę się bo bardzo mi się podoba. :heja Piękny liliowiec, moje dalej w pąkach, kiedyś jednak na pewno zakwitną. :;230 Pogodę pewnie mamy taką samą, codziennie musi być burza..jak dziś nie będzie to się zdziwię. ;:oj Pozdrawiam i ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu fotki chmurek są super... umiesz uchwycić kolor :) Bez koralowy jest u ciebie pokaźnym krzewem ;:333 Moje czosnki juz przekwitły i nie wiem czy je wykopać czy zostawić ;:131 A to ślaz ?

Obrazek

Fotki ukorzenionych patyczków wstawię u siebie ... jak zajrzysz to mi może pomożesz odcyfrować ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Upss Marysiu, Ewa chyba ma rację...to ślaz, a myślałam że mam hibiskusa. ;:131 Co by nie było...bardzo ładne. ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysia Królową Chmur, o tak ;:138 . Robisz cudne zdjęcia a te z błękitem nieba boskie ;:167 . Rzeczywiście moja róża to nie GT . Zdjęć nigdy dość , zwłaszcza takich pięknych ;:196 . Twój bez koralowy wygląda niesamowicie ;:oj . Masz świetny i bujny ogród, bardzo lubię ten Twój busz ;:196 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękne zdjęcia Marysiu... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany