Wiejski po przejściach cz.36
- gabi2059
- 50p
- Od: 30 gru 2016, o 00:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski po przejściach cz.36
Piękne te zdjęcia z chmurami .Uwielbiam takie zdjęcia.Zresztą ja wolę chłodniejsze klimaty niż takie upały. U mnie z 8 piętra widać że gdzieś się tam daleko przetaczają czarne chmury ,wieje dość mocno ale nie ma ani burzy ani kropla deszczu już od kilku dni nie spadła.Pewnie to wszystko czeka aż zajadę na działkę ,przebiorę się i wtedy zacznie się nawałnica.Już tak raz było że aż pietra miałam bo tak mocno i blisko trzaskało że aż nieprzyjemnie było.Kusisz Marysiu tymi różami oj kusisz a ja sobie obiecałam że na razie żadnych zakupów .Tyle że aż mnie skręca.Dobrze że tyle u mnie chwastów to mnie to na razie powstrzymuje. .Podobno troszkę drobiu można mieć tak samo jak gołębie tyle że ja mam spory kawałek na działkę i nie zawsze mogę na niej być.Oj pamiętam Marysiu te czasy bo przyjeżdżaliśmy do teściów na działkę .Było bardzo fajnie,ludzie byli tacy życzliwi dla siebie.Spotykali się ,pomagali sobie nawzajem,częstowali się tym co tam akurat przetworzyli.Min jadłam kabanosy z nutrii (smaczna była tyle że nie wiedziałam że to akurat z nutrii )Twoje kaczuchy wyglądają sympatycznie.Widać że są łagodne i wesołe.
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta bordowa róża to doktorek ?? Piękna
Lilie, liliowce,śliczne.Ja też je bardzo, bardzo lubię.
Ale fajne kaczuszki.Suuper.Radochy masz z nimi prawda ??
Widoczki sielskie,aczkolwiek trochę niosące ciemne chmury ale wyglądają tak ładnie.
Lilie, liliowce,śliczne.Ja też je bardzo, bardzo lubię.
Ale fajne kaczuszki.Suuper.Radochy masz z nimi prawda ??
Widoczki sielskie,aczkolwiek trochę niosące ciemne chmury ale wyglądają tak ładnie.
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór Marysiu
Miałam rację pisząc o różanym spektaklu, co jedna to ładniejsza. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną i padają ofiarami chorób, szkodników, mrozu. Za chwilę będzie czas lilii i liliowców, nie oszczędzaj aparatu
Spokojnej nocy
Miałam rację pisząc o różanym spektaklu, co jedna to ładniejsza. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną i padają ofiarami chorób, szkodników, mrozu. Za chwilę będzie czas lilii i liliowców, nie oszczędzaj aparatu
Spokojnej nocy
Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu!
ogród kwitnie coraz to nowymi kwiatami i robi się coraz piękniej.
Teraz jeszcze roślinki dostały cieplutkiej wody z nieba, to dopiero będą szalały!
Mimo wszystko jednak, jak widać, kaczuchy robią furorę na FO.
Twoje serce też podbiły, bo wcale nie pokazujesz kurek, a i kurczaczek-jedynaczek poszedł w odstawkę....
Dobrej i spokojnej nocy życzę Bez niespodzianek pogodowych.
ogród kwitnie coraz to nowymi kwiatami i robi się coraz piękniej.
Teraz jeszcze roślinki dostały cieplutkiej wody z nieba, to dopiero będą szalały!
Mimo wszystko jednak, jak widać, kaczuchy robią furorę na FO.
Twoje serce też podbiły, bo wcale nie pokazujesz kurek, a i kurczaczek-jedynaczek poszedł w odstawkę....
Dobrej i spokojnej nocy życzę Bez niespodzianek pogodowych.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Marysiu!
Zdjęcia chmur rewelacyjne!
Masz Ty oko do zjawisk przyrodniczych
Pozwolisz, że nazwę Cię KRÓLOWĄ CHMUR?
Ciekawa sprawa z tymi zapachami. Mówisz, że nie potrafisz wybrać jednych perfum. Oczywiście, jedne i te same wreszcie by się znudziły. A jakie zapachy perfum generalnie wolisz: świeże, kwiatowe, słodkie, orientalne?
Pozdrawiam Ciebie oraz Twoje kaczki, których szyje śmiesznie się przeplatają i które są bardzo malownicze (w warunkach ogrodowych).
Zdjęcia chmur rewelacyjne!
Masz Ty oko do zjawisk przyrodniczych
Pozwolisz, że nazwę Cię KRÓLOWĄ CHMUR?
Ciekawa sprawa z tymi zapachami. Mówisz, że nie potrafisz wybrać jednych perfum. Oczywiście, jedne i te same wreszcie by się znudziły. A jakie zapachy perfum generalnie wolisz: świeże, kwiatowe, słodkie, orientalne?
Pozdrawiam Ciebie oraz Twoje kaczki, których szyje śmiesznie się przeplatają i które są bardzo malownicze (w warunkach ogrodowych).
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Marysiu, Twoje kaczki bardzo fotogeniczne!
U nas dalej susza, choć od kilku dni co rusz niebo wygląda jak u Ciebie, a jednak dalej susza! Do tego mega duży wiatr!
U nas dalej susza, choć od kilku dni co rusz niebo wygląda jak u Ciebie, a jednak dalej susza! Do tego mega duży wiatr!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Od rana wieje mocno i wysusza to co podlało
Iwonko mądre kaczuchy, już wszystko wiedzą jaki rytm dnia...stoją i czekają
Karolino Mozarta polecam, bo ja lubię takie pustawe róże...właściwie wszystkie lubię Szkoda że Ewa nie pokazuje częściej swoich kaczek, dopiero jej gromadka potrafi rozśmieszyć i zadowolić oko!
Małgosiu nie u mnie tak z gailardią u mnie z wielu jest jedna
Kaczuszki chciałoby się pogłaskać ale są bardzo płochliwe
Gabi ogród mam podlany, a podobno idą chłodniejsze i mokre dni. ja jednak w lecie lubię się wygrzać
Wydaje mi się, że w Twojej obecnej sytuacji nie ma co myśleć o zakupach na działkę raczej ukwiecaj swój wspaniały balkon, a działkę traktuj jak większość działkowiczów obecnie jako miejsce do spotkań i ewentualnie grillowania. Tym bardziej jak jest daleko to nawet mozolne plewienie nie ma sensu. Coś przyciąć, założyć małą rabatkę i na niej wyzywać się z plewieniem a reszta trawniczek dla zieloności
Czasy, które wspominamy już nigdy nie wrócą, teraz ludzie bardzo się zmienili!
Aniu jeżeli myślisz o róży między złocieniem, a ślazem to jest Tuskany!
Dzisiaj rano już widziałam, że kolejne liliowce się spieszą
Kaczuszki przynoszą atrakcje, ale mają swoje zadanie ...co z tego będzie zobaczymy?
Ewuniu rośliny się spieszą aż żal że tak szybko róże przekwitają, a wszystko przez upały i mocne słońce. Tym bardziej, że na niektóre przyjdzie czekać cały rok Zaraz będzie więcej liliowców, bo już dzisiaj kolejne otwierają kwiaty! Ewciu będą zdjęcia! Miłego dnia
Lucynko to najpiękniejszy czas dla ogrodów, bo przyroda jeszcze świeża a już w pełni dojrzała
Kaczki jak każda nowość mają powodzenie, drepczą po ścieżce za każdym razem jak idę przez ogród to wpadają w obiektyw! a kurczaczek jeden maluśki i strasznie ruchliwy, trudno go sfotografować. Fruwa już wysoko i dzisiaj rano mocno się zdziwił jak fruwając wylądował na poprzeczce wśród kur
Dobrego dnia Lucynko
Lisico oczywiście, że pozwalam! Ja sama nazywam niektórych królowymi różnych kwiatów czy zjawisk to i niech mnie się coś dostanie
Perfumy towarzyszyły mi całe dorosłe życie, ale teraz używam tylko zimą, bo mam uczulenie na szerszenie a one podobno mocno rozdrażnione przy takich zapachach Oczywiście lubię różne zapachy na ogół agresywne, ale i delikatne to wszystko zależy od okazji, pory dnia i przede wszystkim mojego nastroju. Czego bym nie użyła moje dzieci zawsze każdy zapach określały ....pachnie mamą
Dwa naj! to Kenzo słoń i Thierry Mugler Angel
Kaczki to kolejna atrakcja, bo ja Bliźniak i uwielbiam nowości i jak się coś dzieje
Misiu Lisica ma oko i zawsze surowo lustruje
Mariolko nic Ci nie podlało? to bardzo szkoda bo w wielu miejscach lało. Życzę zatem podlewania z nieba
Już za godzinę, dwie nad wsią zapanował sielski spokój!
moje serce skradły czosnki
Tak wygląda mój bez koralowy po 6 latach od zakupienia 30 - 40 cm sadzonki!
Już kiedyś prosiłam ale nikt nie rozpoznał tej rośliny, może teraz się uda? wysiałam rok temu z nasion i oczywiście znacznik przepadł.
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego dnia!
Od rana wieje mocno i wysusza to co podlało
Iwonko mądre kaczuchy, już wszystko wiedzą jaki rytm dnia...stoją i czekają
Karolino Mozarta polecam, bo ja lubię takie pustawe róże...właściwie wszystkie lubię Szkoda że Ewa nie pokazuje częściej swoich kaczek, dopiero jej gromadka potrafi rozśmieszyć i zadowolić oko!
Małgosiu nie u mnie tak z gailardią u mnie z wielu jest jedna
Kaczuszki chciałoby się pogłaskać ale są bardzo płochliwe
Gabi ogród mam podlany, a podobno idą chłodniejsze i mokre dni. ja jednak w lecie lubię się wygrzać
Wydaje mi się, że w Twojej obecnej sytuacji nie ma co myśleć o zakupach na działkę raczej ukwiecaj swój wspaniały balkon, a działkę traktuj jak większość działkowiczów obecnie jako miejsce do spotkań i ewentualnie grillowania. Tym bardziej jak jest daleko to nawet mozolne plewienie nie ma sensu. Coś przyciąć, założyć małą rabatkę i na niej wyzywać się z plewieniem a reszta trawniczek dla zieloności
Czasy, które wspominamy już nigdy nie wrócą, teraz ludzie bardzo się zmienili!
Aniu jeżeli myślisz o róży między złocieniem, a ślazem to jest Tuskany!
Dzisiaj rano już widziałam, że kolejne liliowce się spieszą
Kaczuszki przynoszą atrakcje, ale mają swoje zadanie ...co z tego będzie zobaczymy?
Ewuniu rośliny się spieszą aż żal że tak szybko róże przekwitają, a wszystko przez upały i mocne słońce. Tym bardziej, że na niektóre przyjdzie czekać cały rok Zaraz będzie więcej liliowców, bo już dzisiaj kolejne otwierają kwiaty! Ewciu będą zdjęcia! Miłego dnia
Lucynko to najpiękniejszy czas dla ogrodów, bo przyroda jeszcze świeża a już w pełni dojrzała
Kaczki jak każda nowość mają powodzenie, drepczą po ścieżce za każdym razem jak idę przez ogród to wpadają w obiektyw! a kurczaczek jeden maluśki i strasznie ruchliwy, trudno go sfotografować. Fruwa już wysoko i dzisiaj rano mocno się zdziwił jak fruwając wylądował na poprzeczce wśród kur
Dobrego dnia Lucynko
Lisico oczywiście, że pozwalam! Ja sama nazywam niektórych królowymi różnych kwiatów czy zjawisk to i niech mnie się coś dostanie
Perfumy towarzyszyły mi całe dorosłe życie, ale teraz używam tylko zimą, bo mam uczulenie na szerszenie a one podobno mocno rozdrażnione przy takich zapachach Oczywiście lubię różne zapachy na ogół agresywne, ale i delikatne to wszystko zależy od okazji, pory dnia i przede wszystkim mojego nastroju. Czego bym nie użyła moje dzieci zawsze każdy zapach określały ....pachnie mamą
Dwa naj! to Kenzo słoń i Thierry Mugler Angel
Kaczki to kolejna atrakcja, bo ja Bliźniak i uwielbiam nowości i jak się coś dzieje
Misiu Lisica ma oko i zawsze surowo lustruje
Mariolko nic Ci nie podlało? to bardzo szkoda bo w wielu miejscach lało. Życzę zatem podlewania z nieba
Już za godzinę, dwie nad wsią zapanował sielski spokój!
moje serce skradły czosnki
Tak wygląda mój bez koralowy po 6 latach od zakupienia 30 - 40 cm sadzonki!
Już kiedyś prosiłam ale nikt nie rozpoznał tej rośliny, może teraz się uda? wysiałam rok temu z nasion i oczywiście znacznik przepadł.
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego dnia!
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Nie mam pojęcia co to za roślinka, nie pomogę!
No niestety, totalna susza i do tego mega wietrznie.
Wszelkie prace w ogrodzie zawieszone, bo to praca jak na pustyni, przekopywanie pyłu... a urywać tylko główki chwastom- bez sensu!
No niestety, totalna susza i do tego mega wietrznie.
Wszelkie prace w ogrodzie zawieszone, bo to praca jak na pustyni, przekopywanie pyłu... a urywać tylko główki chwastom- bez sensu!
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ta NN ma kwiaty podobne do wyki.
Kaczuszki ładnie zapozowały.
Kaczuszki ładnie zapozowały.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Marysiu..i u mnie zakwitł taki sam hibiskus bylinowy, cieszę się bo bardzo mi się podoba. Piękny liliowiec, moje dalej w pąkach, kiedyś jednak na pewno zakwitną. Pogodę pewnie mamy taką samą, codziennie musi być burza..jak dziś nie będzie to się zdziwię. Pozdrawiam i życzę.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu fotki chmurek są super... umiesz uchwycić kolor Bez koralowy jest u ciebie pokaźnym krzewem Moje czosnki juz przekwitły i nie wiem czy je wykopać czy zostawić A to ślaz ?
Fotki ukorzenionych patyczków wstawię u siebie ... jak zajrzysz to mi może pomożesz odcyfrować
Fotki ukorzenionych patyczków wstawię u siebie ... jak zajrzysz to mi może pomożesz odcyfrować
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Upss Marysiu, Ewa chyba ma rację...to ślaz, a myślałam że mam hibiskusa. Co by nie było...bardzo ładne.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Marysia Królową Chmur, o tak . Robisz cudne zdjęcia a te z błękitem nieba boskie . Rzeczywiście moja róża to nie GT . Zdjęć nigdy dość , zwłaszcza takich pięknych . Twój bez koralowy wygląda niesamowicie . Masz świetny i bujny ogród, bardzo lubię ten Twój busz . Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Piękne zdjęcia Marysiu...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468