Koloman a podczas sadzenia nie zauważyłaś/eś że cebule nie wyglądają na tulipanowe ?? Przecież cebulki czosnków i tulipanów różnią się miedzy sobą i nie da się ich pomylić . Jak widać osoby, które nie są jeszcze za bardzo " w temacie" łatwo mogą się naciąć wierząc etykiecie .
Faktycznie "w temacie" jesteśmy jeszcze nie za bardzo bo ogródek mamy dopiero czwarty rok.
Poza tym kończył się termin sadzenia, lało jak z cebra, złapałem torebkę z cebulkami i nie przypatrując się im zbytnio popędziłem
do ogródka. No i wyszlo jak wyszło. Ale i te czosnki są ładne i radują oczy.
Byłam dzisiaj w Biedronce. Sprawdziłam na czytniku czy są przecenione cebulowe. I owszem, żadnej inf na regale a na czytniku cena mniejsza. Podobnie jesienią było. Nie wiem dlaczego nie wystawiają kartki z informacją o przecenienie. Z pewnością więcej by się sprzedało cebul a tak większość na zmarnowanie pójdzie. Wzięłam 6 paczek mieczykow. Cena 1,99 a premium 2,99.
Ale mam pytanie. Czy coś z tych cebul będzie? Czy można sądzić jeszcze lilie, mieczyki?
W zeszłym roku kupiłem cebulki lilii na promocji w Biedronce (był już chyba lipiec) i po namoczeniu w wodzie posadziłem. W zeszłym roku nie wyszły a w tym rośnie normalnie.
U Królika też promocje. Ostatnio kupiłem stamtąd lilie oraz mieczyki i jak na takie ceny, to cebulki są nawet ładne. Niektóre lilie mają podwójną cebulę.
Foxowa w październiku mają w Lidlu ofertę z czosnkami a w sklepach internetowych to od końca sierpnia ofertę odświeżają . Także trzeba uzbroić się w cierpliwość . Ja osobiście nabywałam cebule w Biedrze i w Lidlu. Pozdrawiam .
Ja kupiłam w Lidlu fajny mix czosnków.Są fioletowe ,niektóre niskie inne wyższe .Niektóre mają ogromne kwiatostany.Polecam taki mix.
Powinni niedługo mieć.