Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Post »

[quote="tu.ja"Marysiu zapraszam serdecznie. I na krokusy, i na tulipany, i na co byś chciała lub mogła. We dwie z Grażynką łatwiej się Wam będzie zmobilizować. Wilce lubią słoneczko, ale i wilgoć.
[/quote]

Izo - my się już namawiamy z Grażynką, tak że desant z Gdańska jest całkiem realny!

A ten nakrapiany to na pewno fiołek. Ja kupiłam takiego kwiatuszka w zeszłym roku u Wentów w Kościerzynie :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie prawie wiosennie! ;:3
Końcówka lutego była zimowa, ale ostatniego tj. 29 lutego był prawdziwie wiosenny. Aż trudno było uwierzyć własnym zmysłom. Widziałam nawet ogromne klucze dzikich gęsi nisko lecących nad miastem - cudowny widok. Szłam główną ulicą, samo południe i ten dźwięk. Dziwnie znajomy, wytęskniony i nieoczekiwany. Zadarłam głowę i stałam oniemiałam. Musiałam dziwnie wyglądać. Co niektórzy mijali mnie z pytaniem w oczach i głupim uśmiechem na ustach. A co mi tam...
Kolejne dni nie są już tak ciepłe i pogodne, ale cóż...Tak już jest. Mamy przecież marzec. Zrobiłam kolejne podejście do dalii Akita. W taki piękny dzień musiał być akcent ogrodniczy :wink:
Ufff...Rozpisałam się a zaraz muszę iść do pracy :wink:

Basiu to wygląda na to że mamy podobne lewizje. Może uda mi się kupić inne kolory w tym roku.
Edwardzie dziękuję! U Ciebie pewnie wiosna też już daje znaki.
Elu ja troszkę sieję. Naprawdę! ;:108 Są takie kwiaty, które zawsze mam. Problem polega na tym, że kupuję więcej nasion niż jestem w stanie wysiać u siebie. Czasem zmienia mi się koncepcja :oops: Poza tym wolę siać już w sezonie - do gruntu lub doniczek, ale na balkonie. Zakupy widziałam zrobiłaś.
Krysiu ciemierniki nie boją się ani mrozu ani śniegu. Nie musisz się martwić.
Krysiu-Ignis masz rację co do ciemierników. Ja po zimie zawsze te brzydkie wycinam. A ten nakrapiany to fiołek. Mam kilka różnych. Muszę je wszystkie uwiecznić na zdjęciach w tym roku.
Grażynko - zgadłaś - to fiołek ;:138
Dzięki Jacku! Zobaczymy czy w tym roku lewizja powtórzy kwitnienie.
Marysiu z niecierpliwością czekam na ten desant z Gdańska. To będzie dla mnie wielka radość gościć Was. Masz rację to fiołek. Taki mały "słodziak".

Zostawiam coś optymistycznego:
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dzisiaj bardzo słonecznie i jeszcze bardziej zimno :( Wybieram się jednak do ogrodu, żeby zacząć porządki. Może mi wiatr głowy nie urwie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

;:1 Wiedziałam,że u Marysi rosną,nawet razem kupowałyśmy.Bardzo się cieszę na spotkanie wsród krokusów.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo,jeszcze trochę i bedziemy mieli za oknem takie widoki jak na twoich zdjęciach.U mnie dzisiaj słoneczko za oknem,ale jest wiatr.Zrobiłam kilka zdjęć,ale jeszcze nie ma za bardzo co focic.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu u mnie też zimno i wietrznie. Do południa było chociaż słonecznie, a potem zachmurzyło się i zrobiło lodowato. Byłam chwilę na działce i zmarzłam okrutnie. Szczególnie w łapki :roll:
Grażynko i ja się cieszę ogromnie z Waszej wizyty. Krokusy zaczęły już odliczanie :wink: - pierwsze, najodważniejsze pokazały już łebki nie tylko szczypiorki.
Małgosiu nie mogę się już doczekać wiosny, tego magicznego czasu gdy każdy dzień przynosi kolejne niespodzianki w ogrodzie.

Dzień zapowiadał się ciepły i słoneczny mimo wiatru. Jednak gdy ja uporałam się z domowymi obowiązkami zachmurzyło się i nie było już tak ładnie. Mimo to wybrałam się na działkę. I muszę szczerze przyznać się, że poczułam dziką radość na widok kwitnących ranników. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Okazało się, że przedwiośnie mam mocno zaawansowane. Cebulowe w większości na wierzchu, kwitną nawet bratki, laurowiśnia wygląda znacznie lepiej niż rok temu. Sporo roślin rwie się do życia. Jak niewiele trzeba mi do szczęścia ;:224 Do domu wracałam jak na skrzydłach.

Dzisiejsze odkrycia:
Obrazek

Obrazek - jednak bratki to "twardziele"

Obrazek - zapowiedź kwitnących przylaszczek

Obrazek - ten widok wprawił mnie w osłupienie i niemy zachwyt, nawet nie śmiałam marzyć że i u mnie już je widać :D

Obrazek - wrzosowisko też się "obudziło" :tan

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek - pierwsi zwiadowcy

I cebulowe:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jejku, jakie Ty masz już duże roślinki.
Moje dopiero w postaci tycich dzióbków.
A jakie tulipany..... :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Izo. Muszę stwierdzić, że masz piękniejszą wiosnę niż ja u siebie na działce. Byłam dziś po raz pierwszy po zimie i tulipany, narcyzy, hiacynty są podobnie na wierzchu, przebiśniegi również podobnie zaawansowane z kwiatami, natomiast krokusy dopiero są w fazie szczypiorku. Rannik ani jeden nie wylazł - coś je wcięło. Wszystko zaczyna żyć, ale podejrzewam, że strat też trochę będzie po prawie bezśnieżnej zimie. Najgorzej wyglądają róże, szczególnie te sadzone jesienią. Grunt jednak, że pokazało się słoneczko i można było coś po raz pierwszy zrobić
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Szokujące odkrycia :shock: :shock: :shock:
Czuję, że jutro bryknę do siebie :;230
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza,mnie też zaskoczyłaś takim widokiem. :shock:
U mnie było zimno i wietrznie,spojrzałam tylko tęsknym wzrokiem na ogród,jak wracałam z zakupów.
Muszę i ja "bryknąć' jutro do ogrodu. :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Izuniu, gdy patrzę na Twoje zdjęcia, to czuję zapach wiosny. I Ty mówisz, że Elbląg to biegun zimna? U mnie dopiero cebulowe wychylają noski. A u Ciebie kwitnące ranniki, przebiśniegi, krokusiki, hiacynt z dużym pąkiem, tulipany... Ech cudnie!
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Wiosna na pewno już tuż tuż.Widziałam dzisiaj klucz dzikich ptaków.Nieomylny znak że za chwilę zrobi się ciepło i wreszcie zaczniemy działać w ogrodach :wit
Piękne fotki wiosenne.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Izo po takim wpisie u mnie przybiegłam aby zobaczyć na własne oczy to Twoje szczęście .
Wiosna chodzi swoimi ścieżkami i okazuje się,że Twoją działkę sobie upatrzyła bo u mnie ostatnio sporo śniegu leżało to wątpię abym mogła coś takiego zobaczyć przy najbliższym wypadzie.
Ale popatrz ... takie maleństwa a tyle radości .
Cieszę się razem z Tobą i pozdrawiam życząc miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Fiuuuu! :shock:
Toż to wiosna pełną gębą! Wspaniale!
U mnie ciągle jeszcze same szczypiorki, od zeszłego tygodnia niewiele podrosło.
Może to przez mrozy nocą?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie odwrotnie-rano koszmarnie zimno i wietrznie, od południa wiatr powoli się uciszał i robiło się coraz cieplej :D Szukałam śladów wiosny, ale nie jest tak kolorowo, jak u Ciebie. W dodatku nie mogę doszukać się ranników. Pomyślałam, że mogłam je wykopać razem z szarotką, którą komuś dałam, nie Tobie? Wolałabym tak, niż zastanawiać się, kto zjadł moje bulwki :;230 Bardzo mnie ucieszył widok przetacznika od Ciebie, który wygląda na chętnego do życia.
Dziś bezwietrznie i słonecznie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”