Jesteś wspaniała

Życzę dalszych sukcesów

ps: dodam jeszcze że dpuściłaś się czynu karalnego zagrożonego wysoką grzywną lub nawet odsiadką! (to tak na pocieszenie)

lila31 pisze:Iwonko pozwalasz mu latać po całym mieszkaniu, a szczególnie po kuchni?
Ja nie pozwalam swojemu na takie fanaberie, bo po pierwsze, nie lubię guana ptasiego w potrawach, po drugie nie lubię potrawy ze szpaka (mam obawy czy nie wyląduje na rozgrzanym garnku, lub palniku).
Mietek już odleciał, nie ma Golila31 pisze:Iwika czy Mietek jeszcze nie był na spacerze?
Nie zakosztował przyjemności latania w słoneczku?
Przyznam się, że jeszcze gdy wychodzę na ogród, to zdarzy mi się go wołać, ale nic z tego, nie ma go.
Poleciał sobie i już.
Od znajomego weterynarza dowiedziałam się, że szpaki jeszcze w tym samym roku, w którym się wykluły, łączą się w pary i zakładają swoje gniazda.
Mam nadzieję, że spotkał piękną szpaczycę, i będzie miał dużo małych szpaczątek.![]()
![]()
![]()
Troszkę mi go brakuje.
Bez zgody Głównego Konserwatora Przyrodu nie wolno przetrzymywać w domu ptaków ani piór. Nie ważne czy się znęcasz czy opiekujesz grozi Ci ta sama kara. Masz obowiązek oddać ptaka do najbliższego azylu lub zoo ( gdzie go uśpią bo jeszcze ich tak nie porąbało żeby ratować wróbla albo szpaka, wszędzie lata tego w piguły jasne)lila31 pisze:Aniu na czym polega moje przestępstwo?![]()